Photo Gallery, Πολιτισμός

«Δάνεισέ μου τη γυναίκα σου»

 

Πρεμιέρα σήμερα για τη νέα παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής
Πρεμιέρα σήμερα για τη νέα παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής

Με το έργο του νέου δημιουργού Αντώνη Μαραγκάκη «Δάνεισέ μου τη γυναίκα σου» και που κάνει πρεμιέρα σήμερα Παρασκευή στο «Αχίλλειον» συνεχίζεται η φετινή θεατρική πορεία της Πειραματικής Σκηνής. Οι κωμικές σκηνές που διαδέχονται η μία την άλλη, τα πειράγματα μεταξύ των προσώπων, τα ερωτικά τρίγωνα, η συζυγική γκρίνια και ζήλεια, πλέκονται μαζί σε μια κωμωδία καταστάσεων που προκαλεί άφθονο γέλιο.

Αυτή η θεατρική παραγωγή εντάσσεται στον κύκλο «Νέοι δημιουργοί» που έχει εγκαινιάσει η Πειραματική Σκηνή από το 2011 και αφορά νέους θεατρικούς συγγραφείς που παρουσιάζουν τα πρώτα τους θεατρικά έργα. Το έργο ανατέθηκε κατά παραγγελία από το σκηνοθέτη Δημήτρη Πανταζή, στον Αντώνη Μαραγκάκη, ο οποίος συνεργάζεται με την Πειραματική Σκηνή από το 2006. Ο Αντώνης Μαραγκάκης – οπτικός στο επάγγελμα – συνάντησε το Δημήτρη Πανταζή για πρώτη φορά όταν εκείνος σκηνοθέτησε την παράσταση «Ούτε γάτα, ούτε ζημιά» θεατρικού εργαστηρίου στην Καρδίτσα, όπου συμμετείχε. Πρόκειται για το δεύτερο θεατρικό του έργο, προηγήθηκε «Το καταλάθος λάθος», αλλά το πρώτο που ανεβαίνει. Ο στόχος του, όπως ανέφερε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν οι συντελεστές της παράστασης, ήταν διττός καθώς τον ενδιέφερε τόσο ο θεατής όσο και ο ηθοποιός να περνάνε το ίδιο καλά ενώ συμπλήρωσε πως με αυτή την κωμωδία καταστάσεων ήθελε να δείξει το πώς διαφορετικές πλευρές αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμα, με διαφορετικό τρόπο.

Σε ό,τι αφορά στη συγκεκριμένη επιλογή, ο Δημήτρης Πανταζής τόνισε πως «φέτος δεν θέλαμε να κάνουμε πολιτικό θέατρο ή σάτιρα, θέλαμε να ξεφύγουμε από το «μήνυμα» για την εποχή, αλλά να ανεβάσουμε μια παράσταση για να κάνουμε το θεατή να χαρεί και να γελάσει» για να προσθέσει πως θα ακολουθήσουν και άλλες παραγωγές της Πειραματικής το ερχόμενο διάστημα.

Υπόθεση

Το έργο «Δάνεισέ μου τη γυναίκα σου» είναι μια σύγχρονη κωμωδία που διαπραγματεύεται τη σχέση τριών παιδικών φίλων και την επιθυμία του ενός εξ αυτών να πλαγιάσει με τη γυναίκα του φίλου του, ως τελευταία του επιθυμία. Αυτό το αίτημα δημιουργεί πολλαπλούς μπελάδες στον ήδη ζηλιάρη και καχύποπτο σύζυγο που τον μπερδεύει ακόμη περισσότερο και η σχέση του άλλου φίλου του, με τη γυναίκα του.

Συντελεστές: Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Χριστίνας Δημητρίου, κοστούμια Βασιλικής Μπέλιου, μουσική Αντώνη Μαραγκάκη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Χρήστου Κουζιώκα.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Αντώνης Μαραγκάκης, Νάνση Λούμπαρδου, Δημήτρης Πανταζής, Θεοδώρα Νονόγλου, Σπύρος Χαλκιάς.

Οι πίνακες ζωγραφικής του σκηνικού είναι του ζωγράφου Γιώργου Ταταριώτη ενώ στο τραγούδι είναι ο Μάκης Κουτσιούμπας και σε σόλο κιθάρα ο Δημήτρης Μάνος.

Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο ώρα: 9.00 μ.μ. και Κυριακή ώρα: 8.00 μ.μ.

Πώληση εισιτηρίων: Μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του θεάτρου.

Τιμή εισιτηρίου: 10€ και 5€ παιδικό, φοιτητικό. Οι άνεργοι με την επίδειξη της κάρτας τους παρακολουθούν δωρεάν την παράσταση.

Η παράσταση γίνεται με τη συνεργασία του Δήμου Βόλου, της αντιδημαρχίας Πολιτισμού και το ΔΟΕΠΑΠ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το