Photo Gallery, Αθλητισμός

«Να αποκτήσουμε ουσία στο παιχνίδι μας»

Επεσήμανε ο Γιώργος Χατζάρας στη χθεσινή επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ Νίκη

* Καταγγελία του Α. Πάτση για απειλές από ανθρώπους της νύχτας

 ΧΑΤΖΑΡΑΣ-ΠΑΤΣΗΣ

Στην αίθουσα Τύπου του Πανθεσσαλικού σταδίου πραγματοποιήθηκε χθες η επίσημη παρουσίαση του νέου τεχνικού της Νίκης, Γιώργου Χατζάρα, από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ανδρέα Πάτση. Ο κ. Χατζάρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Νίκη μπορεί να ανέβει απ’ ευθείας στη Σούπερ Λιγκ, αρκεί το παιχνίδι της να αποκτήσει ουσία. Όσο για τον κ. Πάτση, τόνισε ότι η Νίκη δέχεται εσωτερικό πόλεμο και κατήγγειλε ότι ο ίδιος απειλήθηκε από ανθρώπους της νύχτας, με το θέμα να απασχολεί ήδη την δικαιοσύνη. Επίσης, αποκάλυψε ότι στις εκλογές της ΕΠΣΘ η Ερασιτεχνική θα κατεβάσει υποψήφιο τον κ. Δημήτρη Καραγιάννη με το ψηφοδέλτιο του κ. Κώστα Θεοδώρου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η χθεσινή παρουσίαση του κ. Χατζάρα και η συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε. Πρώτος τον λόγο πήρε ο κ. Ανδρέας Πάτσης, που εξήγησε για ποιο λόγο κατέληξε στο πρόσωπο του έμπειρου τεχνικού:

«Την 7η αγωνιστική κάναμε κάποιες επιλογές και ήρθε ο Στέλιος Μανωλάς με το επιτελείο του. Όμως, όλως αιφνιδίως και κατά την εκτίμησή μου χωρίς πραγματική αιτία, υπέβαλε την παραίτησή του μετά τον αγώνα με τον Ηρακλή Ψαχνών.

Οι επιλογές από εκεί και πέρα έπρεπε να ακολουθήσουν συγκεκριμένο σκεπτικό. Βρισκόμαστε 17 αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος και η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια αντιμετωπίζει δυσκολία στο σκοράρισμα. Έτσι, ενώ θα μπορούσε να διάγει θριάμβους, παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας. Παράλληλα, από εδώ και πέρα κάθε ματς θα θυμίζει πολεμική μάχη, αφού οι βαθμολογικές διαφορές των ομάδων είναι μικρές.

Είδαμε ότι χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο με εμπειρία, γνώση και ψυχή. Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά τα έχει ο Γιώργος Χατζάρας τον οποίο και κάλεσα να αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος με τον Πιερικό, ομολογώ ότι μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση που ο ίδιος πήρε το ρίσκο και ζήτησε να αναλάβει την ομάδα άμεσα και όχι μετά το παιχνίδι με τον Πιερικό, όπως του είχα προτείνει. Ήθελε να μπει στη …φωτιά από το σημείο μηδέν. Μου έδωσε την πεποίθηση ότι θα πολεμήσει μαζί μας για να υλοποιήσουμε τους στόχους που θέσαμε στην αρχή της χρονιάς. Οι συστάσεις για τον Γιώργο Χατζάρα περισσεύουν, εγώ απλά ήθελα να εξηγήσω το σκεπτικό της απόφασή μας να συνεργαστούμε μαζί του». 

Ακολούθησε η αρχική τοποθέτηση του Γιώργου Χατζάρα, που είπε:

«Χαίρομαι που βρίσκομαι στο Βόλο και ειδικά σε μία ιστορική ομάδα όπως η Νίκη, αφού γνωρίζω τη διαδρομή της στο χώρο του ποδοσφαίρου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλει. Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μιλάω την ίδια γλώσσα. Επίσης σέβομαι τους προκατόχους μου και θέλω να τους ευχαριστήσω για ότι έχουν προσφέρει.

Η ομάδα είναι σε μία δύσκολη καμπή. Διανύει μία άσχημη περίοδο, την οποία περνούν όλες οι ομάδες. Εύχομαι σε εμάς να τελειώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα. Στο ποδόσφαιρο, τόσο οι επιτυχίες, όσο και οι αποτυχίες έχουν την εξήγησή τους και γι’ αυτό ήθελα να μπω κατ’ ευθείαν στην ομάδα και να διαπιστώσω τι συμβαίνει.

Από την πρώτη στιγμή είδα ότι η ομάδα φαίνεται πως παίζει καλά, αλλά τις λείπει η ουσία. Σε μεγάλα διαστήματα έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά η υπεροχή της αυτή είναι φλύαρη. Θα κοιτάξουμε να της δώσουμε ουσία, διότι αυτό μετρά στο ποδόσφαιρο.

Μας λείπει το εύκολο γκολ, αλλά αυτό δεν είναι θέμα μόνο ενός ποδοσφαιριστή. Είναι όλης της ομάδας. Την Κυριακή με τον Πιερικό κάναμε τη μεγαλύτερη «γκέλα» και εκείνο που παρατηρεί κανείς είναι, ότι η Νίκη φέρνει άσχημα αποτελέσματα με θεωρητικά εύκολους αντιπάλους, ενώ απέναντι σε ποιο ισχυρές ομάδες τα πηγαίνει πολύ καλά. Θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε ότι μπορούμε.

Η πείρα με έχει διδάξει ότι δεν υπάρχουν εύκολα ή δύσκολα παιχνίδια. Επίσης πρέπει να αλλάξουμε φιλοσοφία, διότι η ομάδα παίζει επιθετικό, αλλά άναρχο ποδόσφαιρο με μεγάλο κίνδυνο να τις βγει ο αντίπαλος στην κόντρα. Οι ομάδες που παίρνουν τίτλους κάνουν άμυνα για να βγάζουν λογικές επιθέσεις  και κάνουν επιθέσεις για να έχουν ασφάλεια στην άμυνα.

Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια. Οι βαθμολογικές διαφορές δεν είναι μεγάλες και ο στόχος μας είναι καθαρός, δηλαδή το να μπούμε στην πρώτη τριάδα που οδηγεί απ’ ευθείας στη Σούπερ Λιγκ. Κοιτάμε ψηλά…

Προσωπικά θέλω να δώσω στους ποδοσφαιριστές τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση και στον κόσμο ενθουσιασμό. Εξάλλου, γνωρίζω ότι η Νίκη έχει φανατικούς οπαδούς που την αγαπάνε και τους οποίους θέλουμε κοντά μας.

Τέλος, θέλω να σημειώσω ότι για να πάει μία ομάδα καλά δεν εξαρτάται μόνο από τον προπονητή, τον πρόεδρο, τους ποδοσφαιριστές ή τους φιλάθλους. Πρέπει όλοι οι παραπάνω να συνθέτουν μία αλυσίδα. Να υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ τους, ενώ και τα ΜΜΕ μπορούν να παίξουν το ρόλο τους μεταφέροντας την πραγματικότητα και ενισχύοντας την ομάδα. Αν ένας κρίκος της αλυσίδας σπάσει η εκάστοτε ομάδα έχει προβλήματα. Όλοι μαζί πρέπει να συνυπάρχουμε και να βαδίζομε τον δύσκολο δρόμο».

«Να παίζουμε με λογική»

Στη συνέχεια ο κ. Χατζάρας απάντησε στα εξής ζητήματα που του τέθηκαν από τους αθλητικούς συντάκτες:

Για το αν η αδυναμία στο εύκολο γκολ είναι θέμα ψυχολογίας: «Στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο η ψυχολογία, αλλά αν ένας ποδοσφαιριστής είναι καλά γυμνασμένος και δεν έχει οικονομικά ή οικογενειακά προβλήματα που τον απασχολούν, νομίζω ότι αυτό το κομμάτι είναι πλέον θέμα ικανότητας. Με αυτό που λέω δεν θέλω να μειώσω τους παίκτες που έχει η Νίκη. Ωστόσο, θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την παραγωγικότητά μας. Είναι κακό να κάνουμε 15 τελικές προσπάθειες και να μη βάζουμε γκολ και ο αντίπαλος με μία φάση να σκοράρει».

Για το πόσο σύντομα θα περάσει τη φιλοσοφία του στους παίκτες: «Πιστεύω ότι από εβδομάδα σε εβδομάδα θα βελτιωνόμαστε. Τα παιδιά είναι έξυπνα και έμπειρα. Θα καταλάβουν τι τους ζητώ. Εκείνο που θέλω πρώτιστα είναι να έχουμε ισορροπία σε άμυνα και επίθεση».

Για το αν η Νίκη θα κυνηγά πλέον μόνο την ουσία: «Όταν βγαίνουμε στην επίθεση αυτό δεν πρέπει να το κάνουμε με οκτώ παίκτες. Αυτό είναι τρελό και εγκυμονεί τον κίνδυνο να δεχθείς γκολ στην κόντρα. Θα παίζουμε καλή μπάλα, αλλά με λογική. Επίσης πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε καταστάσεις μέσα στο παιχνίδι. Να γνωρίζουμε ότι τίποτε δεν χάθηκε αν βρεθούμε πίσω στο σκορ και αντίστοιχα ότι τίποτε δεν κερδίζουμε τη στιγμή που θα προηγηθούμε».

Για τη συγκομιδή βαθμών με την οποία θα είναι ευχαριστημένος στους αγώνες με Ηρακλή, Καλλονή και Καβάλα: «Κοιτάω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και φυσικά πάντα θα πηγαίνουμε για το μέγιστο των βαθμών. Η Νίκη έχει δείξει ότι της αρέσει το παιχνίδι «κυριαρχίας» και τα πηγαίνει καλύτερα με ομάδες που επίσης θέλουν να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο. Εξάλλου και το …ταγκό χορεύεται από δύο».

Για το επόμενο παιχνίδι με τον Ηρακλή τον οποίο «κατασκόπευσε» την Τετάρτη: «Δεν θέλω να αναφερθώ σε θέματα τακτικής γιατί μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Τον Ηρακλή τον σεβόμαστε ως αντίπαλο. Τον παρακολούθησα στον αγώνα του με την Παναχαϊκή και για την τακτική του θα συζητήσω μόνο με τους παίκτες μου. Πάντως, είναι αισιόδοξος για την Κυριακή».

Για το αν έχει ιδιαίτερο κίνητρο για τον ίδιο το ματς της Κυριακής: «Όχι είμαι επαγγελματίας και βλέπω τον αγώνα αυτό όπως οποιονδήποτε άλλον».

 

Σοβαρές καταγγελίες

από τον Α. Πάτση

Κατόπιν η σκυτάλη των ερωτήσεων πέρασε στον κ. Πάτση που τόνισε ότι η ομάδα δέχεται εσωτερικό πόλεμο, ενώ κατήγγειλε ότι τον απείλησαν άνθρωποι της νύχτας. Είπε αναλυτικά:

Για το δημοσίευμα αθηναϊκής ιστοσελίδας που ανέφερε ότι είναι έτοιμος να φύγει από τη Νίκη: «Αυτό γράφτηκε σήμερα (σ.σ. χθες) και είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα ήθελαν να φύγω διότι το μοντέλο διαχείρισης της ομάδας μας δεν τους αρέσει. Πλέον δεχόμαστε μεγάλο πόλεμο και ίσως κάποιοι να δοκιμάζουν τις αντοχές μου.

Διαπίστωσα ότι τα προβλήματα είναι περισσότερα από αυτά που γνώριζα όταν ανέλαβα τη Νίκη. Εγώ ποτέ δεν είπα ότι οι άνθρωποι στους οποίους χρωστά η ΠΑΕ θα χάσουν τα λεφτά τους. Όμως ορισμένοι τα θέλουν άμεσα και ειδικά άνθρωποι που δεν είχαν καμία ελπίδα να πάρουν τα χρήματά τους, εμφανίστηκαν τώρα ξαφνικά και θέλουν πλήρη εξόφληση.   

Μόλις χθες έμαθα για κάποιον ποδοσφαιριστή Τσεκούρα, που τον άνθρωπο δεν τον ξέρω. Αρχικά νόμιζα ότι θέλει χρήματα από εμάς ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού που έχει το ίδιο επίθετο.

Εμείς τους κάναμε προτάσεις για να πληρωθούν σε δόσεις, αλλά δεν επιδεικνύουν ίχνος λογικής. Προφανώς πρόκειται για μία συντονισμένη επίθεση που δεχόμαστε από κάποια κυκλώματα. Πάντως, οι μήνες περνούν και εγώ είμαι ακόμη εδώ. Κάθε μήνα λένε ότι θα φύγω, αλλά δεν προτίθεμαι να το κάνω. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Σε πείσμα όλων όσων δεν θέλουν το εγχείρημα που ανέλαβα θα το φέρω εις πέρας».

Για το αν υπάρχει εσωτερικός πόλεμος στη Νίκη: «Ο πόλεμος που μας γίνεται είναι εσωτερικός 100%. Δεν μας έχει ενοχλήσει καμία άλλη ομάδα, ενώ και οι διαιτησίες σε γενικές γραμμές είναι πάρα πολύ καλές. Πάντα οι μεγαλύτεροι εχθροί είναι εντός των τειχών. Ωστόσο, όλα θα βρουν το δρόμο τους.

Μάλιστα θα σας αποκαλύψω ότι είμαι σε αντιδικία και με τον Γιδόπουλο. Ήδη έχω κληθεί από τον ανακριτή να δώσω κατάθεση αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί για εκβίαση στο πρόσωπό μου. Απειλήθηκα για χρήματα και το θέμα είναι στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Γιδόπουλος λέει ότι έβαλε 2 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα και τα χαρίζει αν του δώσω μόνο 150 χιλιάδες ευρώ. Αυτό είναι παραλογισμός. Εγώ του είπα ότι δεν τα δίνω και να τα διεκδικήσει δικαστικά για να δούμε και πόσα χρήματα έβαλε. Τότε φτάσαμε στο σημείο να με απειλούν άνθρωποι της νύχτας. Τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη».

Για τις εκλογές της ΕΠΣΘ και τη στήριξη στον κ. Θεοδώρου: «Δεν τα έχω κάνει …πλακάκια με κανέναν Μπέο ή τον Ολυμπιακό ή οτιδήποτε άλλο ακούγεται ή όπως γράφτηκε σε ιστοσελίδα. Αυτό το δημοσίευμα ασφαλώς είναι υποτιμητικό και προσβλητικό τόσο για μένα, όσο και για τους κ.κ. Μπέο και Θεοδώρου. Προφανώς ήθελαν να κάνουν κακό στην ομάδα αυτοί που τα έγραψαν αυτά.

Ας ξεκαθαρίσουμε όμως το θέμα της ΕΠΣΘ, η οποία συμβάλλει στα ποδοσφαιρικά δρώμενα στα οποία κινούμαστε και εμείς. Υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια, του κ. Μπατζιάκα, τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά, αλλά δεν έχω και λόγο να μη σέβομαι την προσφορά του και εκείνο του κ. Θεοδώρου το οποίο και στηρίζουμε.

Οι δύο υποψήφιοι έχουν τοποθετηθεί σχετικά με το πώς αντιμετωπίζουν τα πράγματα στην κεντρική εξουσία. Ο κ. Μπατζιάκας ψήφισε στις εκλογές της ΕΠΟ τον κ. Γκαγκάτση, ενώ ο κ. Θεοδώρου εξέφρασε την άποψη ότι έπρεπε να στηριχθεί ο κ. Σαρρής. Δεν έχει να κάνει, λοιπόν, με τα πρόσωπα του κ. Μπατζιάκα ή του κ. Θεοδώρου. Σαν ΠΑΕ εξετάζω τη θέση της ομάδας μου στην κεντρική εξουσία. Εμείς θέλαμε τον κ. Σαρρή, που πιστεύω ότι είναι ένα άφθαρτο πρόσωπο που ότι έχει τη βούληση να αλλάξει το ποδόσφαιρο».

Για το αν μπορεί ο ίδιος να επηρεάσει την ψήφο της Ερασιτεχνικής Νίκης και των Ν.Α. Νίκης στις εκλογές της ΕΠΣΘ υπέρ του κ. Θεοδώρου: «Εγώ δεν θέλω να πείσω κανέναν. Εξηγώ όμως για ποιο λόγο στηρίζω τον κ. Θεοδώρου. Από κει και πέρα ΠΑΕ και Ερασιτεχνική είναι ένα.

Μάλιστα η επιτυχία της Ερασιτεχνικής περνά μέσα από την ΠΑΕ. Αν η ποδοσφαιρική ομάδα κατορθώσει να πετύχει το στόχο της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ θα ωφεληθεί και η Ερασιτεχνική. Έχω κατηγορηθεί ότι δεν δίνω το 10% στην Ερασιτεχνική, αλλά αυτό δεν γίνεται από αδιαφορία, αλλά από αδυναμία. Αν όμως ανεβούμε αλλάζουν και τα οικονομικά δεδομένα. Θα βγάλουμε από πάνω μας το βάρος και θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε με το 10% την Ερασιτεχνική.

Εδώ θέλω να κάνω γνωστό ότι άνθρωπος της Ερασιτεχνικής θα είναι υποψήφιος με τον κ. Θεοδώρου. Πρόκειται για τον κ. Δημήτρη Καραγιάννη, που είναι αποδεκτός από όλους».

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το