Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ισχυρό σοκ η απώλεια του Κ. Κόγια

Παράδειγμα προς μίμηση η αγωνιστικότητα που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια
Παράδειγμα προς μίμηση η αγωνιστικότητα που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινωνία της Μαγνησίας, από το απονενοημένο διάβημα του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας και επί σειρά ετών πρόεδρου των περιπτερούχων, μέλος διοικήσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και άλλων φορέων, Κώστα Κόγια, ο οποίος προχθές το βράδυ έθεσε τέρμα στη ζωή του.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ένας από τους ανθρώπους που είχαν δείξει περίσσια αγωνιστικότητα, δίνοντας μάχες για επίλυση των προβλημάτων του κλάδου των επαγγελματοβιοτεχνών , αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, κρεμάμενος με σκοινί μέσα στην οικία του, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια του, αλλά και τους συνοδοιπόρους του και φίλους σε αυτή τη ζωή.

Ο 61χρονος, που διατηρούσε περίπτερο στην οδό Αργοναυτών (με Κοραή), έδινε το τελευταίο διάστημα πολλές μάχες για τη σωτηρία του επαγγελματικού κλάδου του και είχε πραγματοποιήσει αμέτρητες παραστάσεις διαμαρτυρίας, ακόμη και με απεργία πείνας ή με την πεζοπορία από το Βόλο μέχρι την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Προχθές το απόγευμα, βάρδια στο περίπτερο είχε η σύντροφός του, η οποία πριν σχολάσει τον κάλεσε στο τηλέφωνο, τόσο στο κινητό, όσο και στο σπίτι όπου θα βρισκόταν, χωρίς απάντηση.

Ανησυχώντας για την τύχη του, η σύντροφός του μετέβη εσπευσμένα στη Ν. Ιωνία, στη Λεωφόρο Ειρήνης με Προύσσης, στο σπίτι τους, φωνάζοντας το όνομα του Κώστα, τον οποίο αντίκρισε κρεμασμένο στο εσωτερικό κλιμακοστάσιο.

Η ίδια δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο σύζυγός της, με τον οποίο έδωσαν πολλές μάχες στη ζωή, είχε δώσει τέλος με αυτόν τον τρόπο. Με λυγμούς κατέφερε να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία, αλλά ήταν αργά.

Ο κ. Σκοτινιώτης

Σε δήλωσή του για την αυτοκτονία του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας Κώστα Κόγια, ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης επισημαίνει τα ακόλουθα: «Είναι αδύνατο να πιστέψει κανείς ότι ένας πραγματικός, ασυμβίβαστος αγωνιστής της ζωής, που δεν το έβαζε με τίποτε κάτω, ακόμη και στις μεγαλύτερες δυσκολίες και δεν δίσταζε να επιλέξει ακόμη και τις πιο επώδυνες για τον ίδιο μορφές αγώνα, όπως την πολυήμερη απεργία πείνας στη Λάρισα ή τη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την Αθήνα,  προκειμένου να προβάλλει σθεναρά τα δίκαια αιτήματα του κλάδου του και όλων των επαγγελματοβιοτεχνών, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του με αυτό το σοκαριστικό τρόπο. Η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του θα είναι να βρουν συνέχεια και δικαίωση οι αγώνες του. Εκφράζουμε, εκ μέρους του Δήμου Βόλου, τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο, στους συγγενείς, τους φίλους και τους συνάδελφούς του».

Ο κ. Μεικόπουλος

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, για το θάνατο του Κώστα Κόγια, πρόεδρου της ΟΕΒΕΜ και των Περιπτερούχων Ν. Μαγνησίας, τονίζει: «Με τον πιο τραγικό τρόπο έθεσε τέρμα στη ζωή του, αυτοκτονώντας, ο γνωστός για την αγωνιστικότητα και το ήθος του, Κώστας Κόγιας, πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ και των Περιπτερούχων Ν. Μαγνησίας. Ένας αγωνιστής στη ζωή, μπροστάρης στους κοινωνικούς αγώνες, πάλευε για τα δίκαια του λαού και των συναδέλφων του μικρομεσαίων, με αποκορύφωμα την πορεία από το Βόλο στην Αθήνα, της Κίνησης Ελπίδας Πολιτών.  Πολίτες διαφόρων κοινωνικών τάξεων και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίοι, βάδισαν για 11 μέρες, δίνοντας την ψυχή τους για την ανάδειξη των προβλημάτων που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία και ειδικότερα τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, λόγω της ακολουθούμενης πολιτικής των μνημονίων, που οδηγεί τους πολίτες σε φτωχοποίηση και αδιέξοδο. Είχα την τύχη στην Αθήνα να βαδίσω μαζί του και με όλους τους άλλους πολίτες της Κίνησης προς τη Βουλή και να παραβρεθώ σε συνομιλίες του με εκπρόσωπούς της, όπου για μια ακόμη φορά διαπίστωσα το θάρρος και την αγωνιστικότητά του. Συλλυπητήρια στους οικείους του και στη Λίτσα, σύντροφό του στη ζωή και τους αγώνες».

Η κ. Χρυσοβελώνη

Σε συλλυπητήρια δήλωση της η βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη αναφέρει:  «Όλοι όσοι γνωρίζαμε τον Κώστα Κόγια, θρηνούμε το χαμό του. Υπήρξε αγωνιστής της ζωής, καλός οικογενειάρχης και άοκνος επαγγελματίας. Στην οικογένειά του εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου».

Ο κ. Μουτσινάς

Σε δήλωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Πάρις  Μουτσινάς τονίζει μεταξύ άλλων: «Ένας φίλος και αγωνιστής, ο Κώστας Κόγιας έδωσε τέρμα στη ζωή του με οδυνηρό τρόπο. Μας αιφνιδίασε δυσάρεστα και μας γέμισε θλίψη η απώλειά του. Εκφράζοντας τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους δικούς του ανθρώπους, δίνουμε την υπόσχεση να συνεχίσουμε τον τίμιο και γεμάτο αυταπάρνηση αγώνα, ώστε να δικαιωθούν κάποτε τα όνειρά του. Φίλε Κώστα καλό ταξίδι, να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Σε δήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας για τον τραγικό θάνατο του Κώστα Κόγια αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι τραγικός ο τρόπος που επέλεξε να βάλει τέλος στην ζωή του ο σύντροφός μας Κώστας Κόγιας, Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ και των Περιπτερούχων Ν. Μαγνησίας. Ο άνθρωπος,  που αψηφώντας τις δικές του δυσκολίες, μπήκε μπροστά για να αναδείξει και να μεταφέρει τα προβλήματα των απλών, μικρομεσαίων επαγγελματιών, που ενώ είναι η ραχοκοκαλιά της πραγματικής οικονομίας, απαξιώνονται και συνθλίβονται στις μυλόπετρες της μνημονιακής πολιτικής. Ελπίζουμε, το σοκ που προκάλεσε η είδηση του θανάτου του, να γίνει η αρχή του τέλους της πολιτικής που με τον τρόπο της οδηγεί τους ανθρώπους στην απελπισία».

Η ΔΗΜΑΡ Μαγνησίας

«Η είδηση του θανάτου του Κώστα Κόγια, πρόεδρου της ΟΕΒΕΜ και των Περιπτερούχων του Νομού Μαγνησίας γέμισε θλίψη την τοπική κοινωνία. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας της ΔΗΜΑΡ εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, τους συγγενείς, τους φίλους και τους συνάδελφούς του», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Για τον πρόωρο χαμό του πρόεδρου της τοπικής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων, Κωνσταντίνο Κόγια, η τοπική γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του, όπως και η  Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Κώστα Κόγια.

Ψηφίσματα

Ψηφίσματα για το θάνατο του Κ. Κόγια εξέδωσαν το Επιμελητήριο Μαγνησίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας, το Σωματείο πτυχιούχων Χειριστών Ιδιοκτητών Μηχανημάτων Εκτελέσεως Τεχνικών Έργων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το