Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά

Τρεις θα είναι στο Βόλο
Τρεις θα είναι στο Βόλο

Σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ αναφέρει τα εξής για την Εργατική Πρωτομαγιά: «1η ΜΑΗ. Απεργούμε και διεκδικούμε. Η φετινή πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση αποκτούν ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά μετά τα συνεχή σκληρά, άδικα, αντικοινωνικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που έχουν επιβληθεί από τρόικα και κυβέρνηση.

Ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται, με δεδομένο το γεγονός ότι συνεχίζονται οι προκλητικές απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών, την ώρα που έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο ανοχής και αντοχής από τον κόσμο της μισθωτής εργασίας. Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα είναι σε θέση μάχης ώστε να αποκρούσουν την αποτυχημένη συνταγή των μνημονίων, της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας, της υποταγής της χώρας στα θέλω και τις απαιτήσεις των αγορών και των τραπεζιτών.

Όλοι μαζί μπορούμε να σπάσουμε τα δεσμά των μνημονίων.

Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 1 Μάη στην πλατεία Ελευθερίας 9:30 π.μ. Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά»

Απεργούν οι οικοδόμοι

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μαγνησίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «συμμετέχει στην 24ωρη απεργία την 1η Μαΐου, που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Βόλου, και σας καλεί να πάρετε μέρος μαζικά και ενωτικά στις απεργιακές εκδηλώσεις στις 9 το πρωί στην πλ. Ελευθερίας, για να τιμήσουμε εκείνους που θυσιάστηκαν».

Συγκέντρωση από ΑΚΑΕ

Κάλεσμα για τρίτη ανεξάρτητη απεργιακή συγκέντρωση την Πρωτομαγιά απευθύνει το Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών (ΑΚΑΕ), στις 11 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας. Σε ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «το ΑΚΑΕ παλεύει για την ενότητα της εργατικής τάξης στη βάση της και καλεί σε μια ανεξάρτητη ταξική εργατική απεργιακή συγκέντρωση την Πρωτομαγιά με το σύνθημα «Μια πορεία χωρίς γραφειοκρατία» ως έναν από τους απαραίτητους όρους μέσα στο εργατικό κίνημα για να αντιμετωπιστούν οι τραγικές συνέπειες της καπιταλιστικής χρεοκοπίας».

«Καλούμε κάθε συνειδητό εργάτη κι εργάτρια, άνεργο κι αποκλεισμένο να ενώσουμε τη φωνή μας και της δράση μας στο μόνο εφικτό πολιτικό στόχο της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας για να συντρίψουμε μνημόνια, εργοδοσία, κράτος, φασίστες και αφεντικά για την εξουσία των εργατικών μας συμβουλίων. Για μια κοινωνία καθολικής χειραφέτησης», τονίζει το Κέντρο Αγώνα.

Σημειώνεται ότι απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά έχουν ήδη εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο Βόλου, στις 09.30 το πρωί στην πλ. Ελευθερίας και το ΠΑΜΕ στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Πανελλαδική απεργία αποφάσισε η ΟΤΟΕ

Εξάλλου, την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την Τετάρτη 1 Μαΐου αποφάσισε η ΟΤΟΕ στην έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, απαντώντας, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της «αγωνιστικά στις παλινωδίες, στις προκλήσεις και στην αδιαλλαξία των Τραπεζιτών στις διαπραγματεύσεις για την Κλαδική Σύμβαση Εργασίας».

«Αν δεν υπάρξει θετική απάντηση από την πλευρά των τραπεζιτών – οι οποίοι ενημέρωσαν την ΟΤΟΕ ότι θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα (σ.σ. σήμερα) το πρωί στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών – θα γίνει νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας τη Μ. Δευτέρα το απόγευμα για κλιμάκωση με προκήρυξη νέας 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 2 Μαΐου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ ζητεί προστασία της Εργασίας, διασφάλιση της αγοραστικής δύναμης των αποδοχών, συνέχιση των διαπραγματεύσεων και υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης.

«Ο κλάδος των Τραπεζοϋπαλλήλων έχει υποστεί ήδη τεράστιες μειώσεις αποδοχών που ξεπερνούν το 25% ενώ ταυτόχρονα βιώνει την ανασφάλεια για το μέλλον της εργασίας του εξαιτίας των αναδιαρθρώσεων στις Τράπεζες. Για τους λόγους αυτούς οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες δεν έχουν άλλο δρόμο για την υπεράσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων της εργασίας και της αξιοπρεπούς διαβίωσης εκτός από το δρόμο του αγώνα», αναφέρει η ΟΤΟΕ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το