Photo Gallery, Τοπικά

Ιστιοφόρο κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά του λιμανιού

Το «Club Med II» εντυπωσιάζει με το στιλ του, τα πέντε ψηλά κατάρτια του και τα εφτά πανιά του, που ανοίγουν και κλείνουν ηλεκτρονικά μέσα σε ελάχιστα λεπτά

Όσο εντυπωσιακό είναι το κρουαζιερόπλοιο «Club Med II», που κατέπλευσε χθες ανοιχτά του λιμανιού του Βόλου στον Παγασητικό Κόλπο, άλλο τόσο εντυπωσίασε και η εθνικότητα των τουριστών που επέβαιναν σ’ αυτό. Κάνουν κρουαζιέρα μεταξύ των 258 επιβατών του, τέσσερις Αφρικανοί από την Ακτή Ελεφαντοστού, Ρουμάνοι, Πολωνοί και Τούρκοι…

Πάντως, η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών του είναι Γάλλοι. Το πλοίο κατέπλευσε χθες το πρωί από τη Θάσο και απέπλευσε το απόγευμα για τη Σκιάθο, συνεχίζοντας την κρουαζιέρα του στα νερά της Μεσογείου.

Επίσης επιβάτες του είναι Ελβετοί, Βέλγοι, Άγγλοι, Ολλανδοί και Έλληνες. Το πλοίο αγκυροβόλησε ανοιχτά του λιμανιού και δεν ελλιμενίστηκε στην προβλήτα κρουαζιερόπλοιων, καθώς αναπτύσσονται στο πρόγραμμά του θαλάσσιες δραστηριότητες, όπως τζετ σκι κ.άλ. Οι επιβάτες του προωθήθηκαν στο λιμάνι και στα αξιοθέατα της πόλης με ταχύπλοα.

Το «Club Med II» εντυπωσιάζει με το στιλ του, τα πέντε ψηλά κατάρτια του και τα εφτά πανιά του, που ανοίγουν και κλείνουν ηλεκτρονικά μέσα σε ελάχιστα λεπτά.
Το σκάφος ανήκει στη γαλλική εταιρεία «Club Mediterranee», που διαθέτει και την ομώνυμη ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία ιδρύθηκε το 1950 και πραγματοποιεί κρουαζιέρες σε όλο τον κόσμο. Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο σχεδιάστηκε από τη Σόφι Γιασμίν, δρομολογήθηκε το 1992 και θεωρείται από τα μεγαλύτερα ιστιοφόρα κρουαζιέρας, καθώς έχει μήκος 194 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει 372 επιβάτες και 200 μέλη πληρώματος.

Η εταιρεία το χρησιμοποιεί το καλοκαίρι για κρουαζιέρες στη Μεσόγειο και το χειμώνα στην Καραϊβική, ενώ στην τιμή προσφέρεται και η αεροπορική μεταφορά στο θέρετρο, από όπου θα αποπλεύσει.

Το «Club Med II» διαθέτει 8 καταστρώματα, 10 σουίτες 115 τ.μ. η καθεμιά, 170 καμπίνες και 5 καμπίνες λουξ, πλήρως εξοπλισμένες και με θέα στη θάλασσα. Διαθέτει επίσης δύο εστιατόρια, 4 μπαρ και πλήρες spa.

Ένα υπέροχο ιστιοφόρο 194 μέτρων, που κάθε καλοκαίρι ξεκινά ταξίδια πολυτελείας στα νερά της Μεσογείου. Το πεντακάταρτο ιστιοφόρο ανήκει στην κατηγορία των «Club Med» 5 Τριαινών.

ΔΗΜΟ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το