Τοπικά

ΙΜΑΣ Εναλλακτικές προτάσεις αντί εκ περιτροπής απασχόληση

ΙΜΑΣ

Εναλλακτικές προτάσεις αντί της εκ περιτροπής απασχόλησης, φέρεται διατεθειμένη να καταθέσει στο πλαίσιο της διαβούλευσης με το Σωματείο Εργαζομένων η εταιρεία ΙΜΑΣ ΑΕ, όπως τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί στη χθεσινή συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Νικ. Μπουρού, στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης, ζητήθηκε από την εταιρεία να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής απασχόλησης και να τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου άλλα μέτρα που θα διευκολύνουν την εταιρία στην επίτευξη των στόχων της, χωρίς να προκύψουν απώλειες στις αποδοχές των εργαζομένων.

Ειδικότερα έγινε μια πρώτη κατάθεση προτάσεων για προγραμματισμό θερινών αδειών ώστε να συμπέσουν με περίοδο αδράνειας λόγω συντηρήσεων, να γίνει οικειοθελής μεταφορά προσωπικού σε άλλες μονάδες του Ομίλου εκτός Ελλάδας με προσυμφωνημένο μισθό, διάρκεια κ.α. προτάσεις, τις οποίες το Σωματείο ζήτησε να λάβει εγγράφως μέχρι την Τετάρτη και να τις μεταφέρει στους εργαζόμενους.

«Προϋπόθεση για τη συνέχιση του διαλόγου στη νέα βάση, είναι ή έγγραφη δέσμευση της εταιρίας ότι ακυρώνει τη διαδικασία διαβούλευσης για την εκ περιτροπής απασχόληση και βάζει τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια», τόνισε ο κ. Μπουρούς κι ανέφερε πως το θετικό κλίμα στη συνάντηση και η διάθεση για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων, δείχνουν εξομάλυνση της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί προ 15νθημέρου μεταξύ διεύθυνσης και εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι στο σχεδιασμό της «ContiTech ΙΜΑΣ Α.Ε.» ήταν η εφαρμογή προγράμματος εκ περιτροπής εργασίας (τεσσάρων ημερών την εβδομάδα), για διάστημα έως έξι μηνών «ως προσφορότερο και ευνοϊκότερο για τους εργαζόμενους μέτρο, έναντι των απολύσεων, στη γενικότερη προσπάθεια να διασφαλιστούν και να διατηρηθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας. Προς δε και να υπάρξει δυνατότητα συνέχισης καταβολής των νομίμων αποδοχών που προβλέπονται από τη δεσμεύουσα την εταιρεία μας ΕΣΣΕ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το