Photo Gallery, Αθλητισμός

Θετική εμφανίζεται η ΕΠΟ

Στο αίτημα να αγωνιστεί ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Β. στην Δ’ Εθνική

Ανοιχτό εξακολουθεί να παραμένει το θέμα της συμμετοχής του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου στην Δ’ Εθνική κατηγορία, παρότι το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει και ήδη έχουν παιχθεί τρεις αγωνιστικές. Η ΕΠΟ έχει λάβει σχετικό αίτημα από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου, το οποίο και θα εξετάσει, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι πιθανότητες να απαντήσει θετικά η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι πολλές.

 

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

 

Η ΕΠΟ αναζητά τη φόρμουλα, προκειμένου να βάλει τον Ολυμπιακό Βόλου να παίξει στο πρωτάθλημα. Η εισήγηση του προέδρου της Ομοσπονδίας, κ. Σοφοκλή Πιλάβιου, αναμένεται να είναι θετική, ενώ και τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. φέρεται να τάσσονται θετικά, όσον αφορά τη συμμετοχή του βολιώτικου συγκροτήματος στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας.

Μάλιστα, στην περίπτωση που η ΕΠΟ ανάψει το «πράσινο φως», ο Ολυμπιακός πιθανότατα θα αγωνιστεί στον 5ο όμιλο του περιφερειακού πρωταθλήματος, στο οποίο μετέχουν 13 ομάδες (από την Ήπειρο, την Κέρκυρα και τα Τρίκαλα). Λόγω του ότι κάθε αγωνιστική μία ομάδα έχει αναγκαστικά ρεπό, θα μπορούσε ο Ολυμπιακός Βόλου να τοποθετηθεί σ’ αυτόν τον όμιλο και όχι στον τέταρτο, όπου μετέχουν 12 ομάδες.

Από τη στιγμή, πλέον, που δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αγωνιστεί φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ (ο δικαστικός αγώνας θα γίνει για να παίξει η ομάδα την επόμενη αγωνιστική περίοδο), θα ήταν καλό για τον σύλλογο να μην διαλυθούν οι ομάδες Κ-20 και Κ-17.

Υπάρχουν και στις δύο ομάδες αρκετοί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν λαμπρό μέλλον και μπορούν να βοηθήσουν στην αναγέννηση του συλλόγου. Μάλιστα, κάποιοι απ’ αυτούς προπονούνταν με την πρώτη ομάδα (πριν αυτή διαλυθεί), καθώς ο Χάβι Γκράθια πίστευε στις δυνατότητές τους.

Εδώ και τέσσερις μήνες οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων δεν έπαψαν να προπονούνται και να δίνουν φιλικούς αγώνες και όπως τονίζει στη «Θ» ο προπονητής της ομάδας Κ-20, Αντώνης Μάνδαλος, οι παίκτες βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και «διψούν» να παίξουν ποδόσφαιρο:

«Βιώσαμε και εμείς, ως μέλη της οικογένειας του Ολυμπιακού Βόλου, όλα όσα διαδραματίστηκαν γύρω από την ΠΑΕ τους τελευταίους μήνες. Υπάρχει πικρία και στενοχώρια από το γεγονός ότι διαλύθηκε μία ομάδα που έπαιξε πέρυσι εξαιρετικό ποδόσφαιρο, κερδίζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό των αντιπάλων της.

Το δικό μας παράπονο – και αναφέρομαι στις ομάδες Κ-20 και Κ-17 – είναι πως από τότε που άρχισε η μεγάλη περιπέτεια για τον Ολυμπιακό Βόλου, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για μας. Δεν βρέθηκε κάποιος από την ΠΑΕ να μας ενημερώσει για το μέλλον αυτών των δύο ομάδων και με προσωπικά μας έξοδα καταφέραμε και κρατήσαμε «ζωντανά» τα τμήματα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει κλίμα αβεβαιότητας για το τι θα γίνει με τις δύο αυτές ομάδες. Τα παιδιά «διψούν» να παίξουν ποδόσφαιρο και περιμένουν να δουν αν θα αγωνιστούν, τελικά, σε κάποιο πρωτάθλημα. Ότι έχει απομείνει στον Ολυμπιακό Βόλου αυτή τη στιγμή – και αναφέρομαι στο έμψυχο υλικό – είναι οι ομάδες Κ-20 και Κ-17».

Για το αν αυτές οι ομάδες μπορούν να ανταποκριθούν στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου κληθεί να αγωνιστεί στο περιφερειακό πρωτάθλημα, ο Αντώνης Μάνδαλος τόνισε: «Υπάρχουν αρκετοί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν μεγάλες δυνατότητες και προσόντα. Αυτό που τους λείπει είναι η εμπειρία. Πιστεύω, πως αν έρθουν στην ομάδα και κάποιοι έμπειροι παίκτες, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό σύνολο. Είμαι επίσης σίγουρος πως αυτή η ομάδα θα στηριχθεί από τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος δικαιολογημένα αισθάνεται πικραμένος και αγανακτισμένος από το γεγονός ότι κάποιοι έκαναν τα πάντα για να διαλυθεί μια ομάδα που ήρθε και τάραξε τα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου».

 

Θα συνεχίσει

να διεκδικεί

τη χορήγηση

του πιστοποιητικού

Θα πρέπει να τονίσουμε για μια ακόμη φορά, πως ενδεχόμενη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στο περιφερειακό πρωτάθλημα δεν σημαίνει πως η ΠΑΕ παύει τον δικαστικό αγώνα, τόσο στα ελληνικά διοικητικά δικαστήρια, όσο και στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, με στόχο να δικαιωθεί και να εξασφαλίσει μια θέση στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ της ερχόμενης περιόδου.

Πάντως, η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα πρέπει να κινηθεί άμεσα και να καταθέσει στο Διοικητικό Εφετείο τη νέα αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία στις 15 Σεπτεμβρίου δεν επανεξέτασε τον φάκελο του βολιώτικου συγκροτήματος.

Η διεκδίκηση της χορήγησης πιστοποιητικού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τον Ολυμπιακό Βόλου, προκειμένου να συνεχίσει τις δικαστικές μάχες που δίνει εντός και εκτός συνόρων.

Τόσο το CAS, όσο και οι FIFA και UEFA δεν έχουν αρμοδιότητα να ελέγξουν αν σωστά ή όχι δεν δόθηκε πιστοποιητικό στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Γι’ αυτό αρμόδια είναι τα ελληνικά διοικητικά δικαστήρια. Μόνο στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου συνεχίσει να διεκδικεί την χορήγηση του πιστοποιητικού θα υπάρχει έννομο συμφέρον για να μπορεί το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ να υποστηρίζει τις προσφυγές που έχει καταθέσει ο σύλλογος στο CAS κατά της ΟΥΕΦΑ (στην περίπτωση της τιμωρίας από το Γιουρόπα Λιγκ) και κατά της ΕΠΟ (στην περίπτωση που αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου).

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το