Photo Gallery, Αθλητικό Παρασκήνιο, Αθλητισμός

Προσέφερε θέαμα, δεν είχε ουσία η Νίκη

ΜΕΓΑΛΗ ευκαιρία έχασε χθες η Νίκη να προκριθεί στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος. Ο Θρασύβουλος σε καμιά περίπτωση δεν ήταν καλύτερός της. Έκανε μόλις δύο ευκαιρίες, εκ των οποίων η μία κατέληξε στα δίχτυα του Βούρα. Η ομάδα του Αλέξη Αλεξίου γι’ άλλη μια φορά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την υπεροχή της (κάτι ανάλογο συνέβαινε και σε αρκετά από τα φιλικά ματς της προετοιμασίας).

της ΕΛΕΝΗΣ Α. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν αξιοποίησε κάποια από αυτές. Ο αποκλεισμός από το κύπελλο (προήλθε από φάουλ-γκολ του Καρλόπουλου που στο παρελθόν αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό Β.), μπορεί να «πόνεσε» τη Νίκη, αλλά επί της ουσίας δεν της κόστισε ιδιαίτερα. Όμως, την Κυριακή ξεκινά το πρωτάθλημα και οι «κυανόλευκοι» οφείλουν να είναι πιο παραγωγικοί, αφού κάθε χαμένος βαθμός θα μετρά σημαντικά. Γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην τελική προσπάθεια.

 

Κατάσκοποι από τον Λεβαδειακό

«ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ» από τον Λεβαδειακό βρέθηκαν χθες στο «Παντελής Μαγουλάς». Παρακολούθησαν το παιχνίδι, αφού οι ομάδα τους θα αντιμετωπίσει τον Θρασύβουλο στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Γέμισαν τα …μπλοκάκια τους και αποχώρησαν. Απομένει να δούμε αν οι σημειώσεις τους θα πιάσουν τόπο. Αν εδώ που τα λέμε, μετά τη χθεσινή ήττα της Νίκης, δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα…

 

Συμφωνούν οι παράγοντες της ΕΠΟ

ΟΣΟ περνούν οι μέρες, όλο και περισσότεροι παράγοντες της ΕΠΟ συμφωνούν να παίξει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Β. στον 5ο όμιλο του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής. Λίγες μέρες απέμειναν άλλωστε μέχρι το προσεχές Συμβούλιο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, την προσεχή Τετάρτη, οπότε θα τεθεί το θέμα και θα υπάρξει απόφαση. Από εβδομάδα λοιπόν τα σπουδαία για τον Ολυμπιακό Β.

 

Ρεκόρ αλλαγών έδρας για τον Πύρασο

ΠΑΕΙ για ρεκόρ αλλαγών έδρας ο Πύρασος. Η ομάδα της Ν. Αγχιάλου στα 11 συνολικά παιχνίδια έδρας που θα δώσει στο φετινό πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, θα κληθεί να αγωνιστεί σε τέσσερα διαφορετικά γήπεδα. Έτσι, ήδη έπαιξε με το Μουζάκι στο «Παντελής Μαγουλάς», στο ΕΑΚ θα αντιμετωπίσει τον Γ.Σ.Α. και τον Πυργετό, στη Νεάπολη την Αναγέννηση Καρδίτσας και τέλος στην Αγχίαλο αναμένεται να δώσει τα υπόλοιπα επτά ματς. Αναμφίβολα οι συνεχείς αλλαγές γηπέδων, δεν βοηθούν στην προσπάθεια της ομάδας για μια αξιόλογη παρουσία στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

 

Εκτονώνεται η διαμάχη…

ΔΕΝ εκπροσωπήθηκε ο Ηρακλής στη δίκη στο Εφετείο εναντίον της ΕΠΟ για το ζήτημα των αρμοδιοτήτων του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Έτσι, δεν διεξήχθη καμία διαδικασία και η διαμάχη του «γηραιού» με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δείχνει να εκτονώνεται. Τώρα τι πραγματικά έχει συμβεί μεταξύ των δύο πλευρών, μόνο οι ίδιες το γνωρίζουν…

Οδηγείται σε οικονομική «ασφυξία» ο ΣΕΓΑΣ

ΤΟ ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ, όπου αναμένεται να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις όσον αφορά το μέλλον του αθλήματος στην Ελλάδα, μετά τις τεράστιες περικοπές των επιχορηγήσεων από την Πολιτεία. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ΣΕΓΑΣ οφείλει οδοιπορικά τεσσάρων μηνών στους αθλητές, μισθούς έξι μηνών στους ομοσπονδιακούς και οκτώ στους σωματειακούς προπονητές. Υπάρχει μάλιστα το ενδεχόμενο το Σαββατοκύριακο να αποφασιστεί η επ’ αόριστον αναστολή όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων (κάτι ανάλογο συνέβη και με την ΚΟΕ). Κι όλα αυτά, όταν σε ένα μήνα, μπαίνουμε σε Ολυμπιακή χρονιά. Και μη χειρότερα δηλαδή.

 

Έξαλλοι στον Πανελλήνιο με την Ε.Ε.Α.

ΕΞΑΛΛΟΙ είναι οι παράγοντες του Πανελληνίου, λόγω και της νέας αναβολής για την 1η Δεκεμβρίου που πήρε προχθές η εκδίκαση επανεξέτασης του φακέλου της ομάδας για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ. Ήδη, οι άνθρωποι του Πανελληνίου διευθέτησαν το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών και το υπουργείο ανάπτυξης έδωσε τη σχετική έγκριση. Περίμεναν λοιπόν την εκδίκαση της υπόθεσής τους, την οποία είχε δεχτεί (πώς άραγε;) να επανεξετάσει η Ε.Ε.Α. Ξέρετε γιατί αυτή αναβλήθηκε; Επειδή δεν κατέστη δυνατόν να μπορέσουν να συγκεντρωθούν όλα τα μέλη της περιβόητης Επιτροπής. Αυτό κι αν είναι…

 

Έπαιξαν σε 25αρα πισίνα

Η Βουλιαγμένη επικράτησε εκτός έδρας του Ρεθύμνου με 14-5 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α1 πόλο γυναικών. Ο αγώνας έγινε στην 25άρα πισίνα του κολυμβητηρίου των Χανίων, αφού οι πισίνες στο κολυμβητήριο του Ηρακλείου δεν έχουν καν νερό. Φυσικά κάτι τέτοιο απαγορεύεται από την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Άρα; Άρα στην Κρήτη συνεχίζουν να έχουν τους δικούς τους κανόνες και τους χρησιμοποιούν κατά περίπτωση. Το πιο λυπηρό πάντως στην όλη υπόθεση είναι πως το κολυμβητήριο στο Ηράκλειο βρίσκεται σε «αγρανάπαυση» με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

Άρχισαν οι αποχωρήσεις στη Γ’ Εθνική μπάσκετ

Η οικονομική κρίση χτυπά για τα καλά και το χώρο του μπάσκετ. Ήδη, άρχισαν οι αποχωρήσεις ομάδων από τις εθνικές κατηγορίες, ενώ πολλά σωματεία αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα μετακινήσεων και διαιτησίας. Ο Κένταυρος Καλλικράτειας αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (2ος Όμιλος Βορρά), καθώς αδυνατούσε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις. Επίσης, οι γυναικείες ομάδες του Βορρά που αγωνίζονται στην Α1 γυναικών απέστειλαν επιστολή στην Ομοσπονδία με την οποία την ενημερώνουν πως δεν είναι σε θέση να καλύψουν τα έξοδα μέχρι το τέλος της περιόδου. Τα προβλήματα, όσο περνά ο καιρός μεγαλώνουν. Δυστυχώς…

 

Και η στατιστική έχει την αξία της

ΑΞΙΖΕΙ τον κόπο να αναφέρουμε ορισμένα σημαντικά στατιστικά στοιχειά για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ. Ο Ρήγας Φεραίος λοιπόν, παραμένει αήττητος σε 10 αγωνιστικές, ενώ  μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς τη φετινή περίοδο. Ο Εθνικός, αν και δεν ξεκίνησε καλά, το τελευταίο διάστημα έχει σημειώσει πέντε συνεχόμενες νίκες που τον έφεραν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μάλιστα, το ερχόμενο Σάββατο υποδέχεται στο ντέρμπι της αγωνιστικής τον πρωτοπόρο Ρήγα. Ο Μαγνησιακός μετρά τρεις συνεχόμενες επιτυχίες, ενώ Διμήνι και Σκιάθος διατηρούν το απόλυτο στην έδρα τους (πέντε στα πέντε).Η Δήμητρα Ευξεινούπολης αν και είχε εντυπωσιάσει στις επτά πρώτες αγωνιστικές, έχει χάσει τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Τέλος, ο Σαρακηνός, συμπλήρωσε 450 λεπτά (πέντε αγώνες), χωρίς να σημειώσει γκολ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το