Photo Gallery, Αθλητισμός

Θετικές εντυπώσεις ο Ολυμπιακός Β.

Επιβλήθηκε άνετα του Σαρακηνού με 4-0 σε φιλικό αγώνα στην Πορταριά 

Τα πρώτα δείγματα γραφής για τη νέα χρονιά παρουσίασε χθες στο γήπεδο της Πορταριάς ο Ολυμπιακός, έστω και αν το φιλικό με τον Σαρακηνό δεν προσφερόταν για ασφαλή συμπεράσματα. Με αρκετή αγωνιστική διάθεση, κυρίως στο α’ ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν άνετα με 4-0 Τα γκολ πέτυχαν οι Γόγολος (30’), Ανέτε (34’, 45’) και ο υπό δοκιμήν Μακράκης (85’).

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Αρκετοί ήταν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, που διψασμένοι για ποδόσφαιρο, ανέβηκαν χθες στην Πορταριά προκειμένου να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να δίνει αγώνα, έστω και φιλικό, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο. Οι «ερυθρόλευκοι» τους αποζημίωσαν κερδίζοντας τον Σαρακηνό με 4-0 και προσφέροντας καλό θέαμα κατά διαστήματα.

Ο Ολυμπιακός είχε αγωνιστική διάθεση και αυτό σίγουρα ευχαρίστησε τον τεχνικό του Γιώργο Βαζάκα που δοκίμασε διάφορα σχήματα και πρόσωπα. Βέβαια, το χθεσινό δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα τεστ προετοιμασίας, που μάλιστα είχε προπονητικό χαρακτήρα. Ο Σαρακηνός είναι δυνατή ομάδα για τα δεδομένα της ΕΠΣΘ, αλλά σαφώς κατώτερος ποιοτικά από τον Ολυμπιακό και γι’ αυτό το ματς δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα.

Στο α’ μέρος ο κ. Βαζάκας παρέταξε τον Σταυράκη κάτω από τα δοκάρια, τον Στουρνάρα δεξιά στην άμυνα και τον Κατσιαρό αριστερά, ενώ ο Γκότοβος με τον Γόγολο συγκροτούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Πινδώνης και Τσιάτσιος έπαιξαν στον άξονα του κέντρου πίσω από τους τρεις Λατινοαμερικάνους Ογιαρμπίντε, Μπολάτι και Ντεβάλις, που βοηθούσαν στην επίθεση τον Ισπανό Ανέτε.

Ο τελευταίος ήταν «όλα τα λεφτά» σε αυτό το διάστημα, αφού πέτυχε δύο τέρματα, δημιούργησε άλλο ένα, ενώ είχε και ένα δοκάρι. Όμως και οι Μπολάτι, Ντεβάλις και Ογιαρμπίντε έδειξαν ότι γνωρίζουν άριστα τα …μυστικά της μπάλας και ότι θα βοηθήσουν τους «ερυθρόλευκους» στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός είχε από την αρχή τον έλεγχο του ματς και στο 3’ απείλησε με τον Ανέτε που σημάδεψε το δοκάρι. Το σκορ άνοιξε με τη συμπλήρωση του ημιώρου μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Ισπανός επιθετικός και ωραίο σουτ του Γόγολου, με τη μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι προτού καταλήξει στα δίχτυα. Στο 34’ ο Πινδώνης τροφοδότησε τον Μπολάτι και αυτός με τακουνάκι τον Ανέτε, που έκανε το 2-0, ενώ στο 45’ πάλι ο Ανέτε βρέθηκε σε θέση βολής και έγραψε το 3-0 με σουτ μέσα από την περιοχή.

Στην επανάληψη ο κ. Βαζάκας άλλαξε όλη την ομάδα του Ολυμπιακού, ενώ, χρησιμοποίησε και τέσσερις υπό δοκιμήν παίκτες (Λαζαρίδης, Μακράκης, Μίλτος, Ζαχαράκης). Ο ρυθμός έπεσε, αλλά και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρωτοβουλία. Βέβαια και ο Σαρακηνός έδειξε αρετές ως ομάδα και όπως φάνηκε μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ. Μάλιστα ο Σαρακηνός απείλησε στο 54’ με το απ’ ευθείας φάουλ του Ψαρόμπα που εξουδετέρωσε ο Ρόκα.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τζέκα να πει «όχι» σε σουτ του Κάσκιο, ενώ ο έμπειρος τερματοφύλακας του Σαρακηνού αντέδρασε σωστά και στο 72’ όταν έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μίλτου. Το 4-0 σημειώθηκε στο 85’ μετά από σέντρα του Ζαχαράκη και σουτ του Μακράκη. 

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Δ. Κρητικός, με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Σακκά και Π. Σακκά της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Α’ ημίχρονο): Σταυράκης, Στουρνάρας, Κατσιαρός, Γκότοβος, Γόγολος, Πινδώνης, Τσιάτσιος, Ντεβάλις, Ογιαρμπίντε, Μπολάτι, Ανέτε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Β’ ημίχρονο): Ρόκα, Λαζαρίδης, Μπόρας, Ναουμίδης, Ανδρίκος, Μακράκης, Μίλτος, Κάσκιο, Ζαχαράκης, Κοτζαθανάσης, Κολημήτρας.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Κουτσιρίμπας (46’ Τζέκας, 77’ Τζαμτζής), Τσαντόπουλος (87’ Πολυμερόπουλος), Ιωάννου (65’ Τσατσαρώνης), Τσιγιάννης, Δενελάβας, Λάππας (52’ Λάκης), Κουσκούνης (46’ Λιάρος), Ντερβίσι (52’ Σαμαράς), Σατελιάν (46’ Αντωνίου), Ντουκώλης (60’ Θεοδοσιάδης), Κρεβατάς (46’ Ψαρόμπας).

Το επόμενο φιλικό για τον Ολυμπιακό θα είναι πάλι στο γήπεδο της Πορταριάς την ερχόμενη Τετάρτη (6 μ.μ.) με αντίπαλο την Α.Ε. Διμηνίου. 

Περιμένει την αποκατάσταση

Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να περιμένει την μερική αποκατάστασή του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δηλαδή την τοποθέτησή του στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Η μέρα που θα συμβεί αυτό λογικά δεν θα αργήσει να έλθει.

Αύριο Τρίτη θα συνεδριάσει η Super League και θα συζητηθεί η πρόταση για αναδιάρθρωση. Όλα δείχνουν ότι θα γίνει δεκτή η αύξηση των ομάδων σε 18 από τη σεζόν 2013-14, αλλά όχι με την άνοδο πέντε ομάδων και των υποβιβασμό τριών. Θα αντιπροταθεί να ανέβουν τέσσερις και να πέσουν δύο.

Σε αυτό συμφωνούν Πολιτεία και ΕΠΟ που θα πιέσουν τη Football League να συμφωνήσει και αυτή, ώστε το θέμα να λήξει με την ένταξη των Ολυμπιακού Β., Καβάλας και Ηρακλή στη Β’ Εθνική. Με τη σειρά της η Football League αναμένεται να συγκαλέσει νέα γενική συνέλευση και μάλιστα άμεσα (πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30/8) για να απαντήσει στην αντιπρόταση της Super League.

Εκεί μάλλον θα τελειώσει το θέμα, αφού υπάρχουν κάποιες ομάδες της Β’ Εθνικής που αντιδρούν, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η πλειοψηφία θα απαντήσει θετικά. Υπενθυμίζουμε ότι σε γενικές συνελεύσεις της Football League δεν χρειάζεται ομοφωνία για να περάσει μία πρόταση, αλλά απλή πλειοψηφία, δηλαδή το 50%+1 των ψήφων.

Από την πλευρά τους οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν κάθονται με «σταυρωμένα τα χέρια». Όλες αυτές τις ημέρες έχουν συνεχείς επαφές με ανθρώπους της Πολιτείας και των ποδοσφαιρικών Αρχών, αφού δεν θέλουν να πέσουν θύματα εξαπάτησης. Πάντως, εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.  

Σήμερα η «πρώτη»

της Β’ ΠΑΕ

Η Β’ ΠΑΕ του Ολυμπιακού Βόλου δημιουργήθηκε ξανά με προπονητή τον Κώστα Σταματίου και σήμερα Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στο ΕΑΚ θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών, που θα λάβουν οδηγίες για την προετοιμασία τους.

Η ΠΑΕ καλεί να δώσουν το «παρών» οι: Ορφανίδης, Ξανθάς, Αναγνώστου, Δ. Στρούγγης, Μπουρίτας, Βαϊνάς, Καψιώτης, Γιοβάνης, Καρασιώτος, Τσελεπής, Τσιάκος, Λέτσος, Καλιακούδας, Χρόνης, Δημητριάδης, Κάρρος, Ευαγγελός, Σκοπελίτης, Βαλωτής, Παγώνης, Καραΐσκος, Ντόντος, Μακανίκας, Θ. Κολιαμήτρας, Τσεπάνης και Γάτσιος.

Πρόσκληση καλαθοσφαιριστών

Καλούνται οι αθλητές του αντρικού τμήματος καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού Βόλου Λεωνίδας Αναστασόπουλος, Κωνσταντίνος Αλεξίου, Αντώνης Θεοχάρης, Δημήτρης Καραθάνος, Δημήτρης Καρακώστας, Αναστάσιος Κουτλής, Γιώργος Κοψιαλής, Χρήστος Κρικώνης, Δημήτρης Μάγγος, Νίκος Μαυροφώτης, Βασίλης Μπαμπαλέτσος, Βασίλης Ντίκας, Δημοσθένης Παπαδήμας, Κωνσταντίνος Παπαγιάννης, Άρης Παπαθεολόγου, Κωνσταντίνος Ρουμπέας, καθώς και οι αθλητές της Ακαδημίας του συλλόγου Παναγιώτης Σακκάς (έτος γεν. 1994), Ιάσων Ευφραιμίδης (έτος γεν. 1996), Δημήτρης Σακκάς (έτος γεν. 1996), Στέφανος Τσουκαλάς (έτος γεν. 1997) να παρευρεθούν σήμερα Δευτέρα 27 Αυγούστου και ώρα 19.30 στο ξενοδοχείο Park. Θα είναι η πρώτη τους συγκέντρωση εν όψει της έναρξης της προετοιμασίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη και ώρα 18.30 στο ΕΑΚ Βόλου. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το