Αθλητισμός

Η αγωνία έχει φτάσει στο κατακόρυφο

Το θέμα της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στις επαγγελματικές κατηγορίες έχει μπει στην τελική ευθεία, καθώς αύριο Τρίτη συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΠΟ και θα ασχοληθεί και με το ζήτημα που «καίει» τις δύο ομάδες. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι θα παρθεί επιτέλους η πολυπόθητη απόφαση, που με αγωνία περιμένουν τόσο οι διοικούντες των δύο ΠΑΕ, όσο και οι φίλαθλοι των ομάδων.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν, πως το ζήτημα δεν θα τελειώσει την ίδια μέρα για τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, καθώς απόφαση από την Ομοσπονδία δεν θα παρθεί.

Η ΕΠΟ έχει αποφασίσει, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, να στείλει το θέμα στη Football League-Football League 2 για να αποφασίσει το Δ.Σ. αν αποδέχεται τις παραπάνω ομάδες (μαζί με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης) στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Η ΕΠΟ, ως δικαιολογία, προβάλει το γεγονός ότι χρειάζεται να αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της Football League-Football League 2 (θα στείλει την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία ενέκρινε τη μετοχική σύνθεση των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα).

Η ΕΠΟ, ως υπερκείμενη αρχή του ελληνικού ποδοσφαίρου μπορεί να πάρει οποιαδήποτε απόφαση, χωρίς να απαιτείται η συγκατάθεση της Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής κατηγορίας, η οποία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει την απόφαση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Πρόσφατα ο Στέλιος Σφακιανάκης είχε δηλώσει στη «Θ» πως «αν είναι εντολή της ΕΠΟ να παίξουν Ολυμπιακός Βόλου, Ηρακλής και Καβάλα στη Β’ Εθνική, η Football League-Football League 2 δεν μπορεί παρά να υπακούσει στην ΕΠΟ».

Γιατί, λοιπόν, να ρίξει το …μπαλάκι η ΕΠΟ στη Football League-Football League 2; Τι φοβάται η Ομοσπονδία; Μήπως και βρεθούν ομάδες και αντιδράσουν; Είδαμε και στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, όπου οι δύο ομάδες είχαν το δίκιο με το μέρος τους (νομικό και ηθικό) πως κατέληξε η υπόθεση. Ένα χρόνο τώρα παλεύουν χωρίς να έχουν ακόμη δικαιωθεί.

Η ΕΠΟ δεν δείχνει την ανάλογη πυγμή, αφήνοντας να διαιωνίζεται μια κατάσταση που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε δύο ιστορικές ομάδες, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα και σε δύο πόλεις που υπέστησαν μεγάλη ζημία τον τελευταίο χρόνο.

Αν όπως όλα δείχνουν, το θέμα φύγει την Τρίτη από την ΕΠΟ και πάει στη Football League-Football League 2, αυτό θα σημάνει νέα καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης, με ότι αυτό συνεπάγεται στον σχεδιασμό των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας, εν όψει της νέας χρονιάς.

Γιατί, θα πρέπει να συνεδριάσει πρώτα το Δ.Σ. της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής, να πάρει απόφαση και στη συνέχεια η υπόθεση να επιστρέψει στην ΕΠΟ για την επικύρωση της απόφασης. Όλα αυτά θα πάρουν, όπως είναι φυσικό, κάποιες μέρες και από τη στιγμή που όλα θα είναι στον …αέρα, δεν θα μπορούν να υπογραφούν επαγγελματικά συμβόλαια με ποδοσφαιριστές, να προχωρήσει το θέμα της πρόσληψης προπονητή και μια σειρά από άλλα ζητήματα άμεσης προτεραιότητας.

«Παίζει» το όνομα

του Βαζάκα

για προπονητής

Όσον αφορά το ζήτημα του προπονητή τις τελευταίες μέρες ακούγεται έντονα το όνομα του Γιώργου Βαζάκα. Ο έμπειρος τεχνικός φέρεται να έχει συζητήσει με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού Βόλου το ενδεχόμενο συνεργασίας, στην περίπτωση που η ομάδα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Θυμίζουμε, πως ο Γρεβενιώτης τεχνικός έχει δουλέψει και στο παρελθόν στον Ολυμπιακό Βόλου και μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πανηγυρίσει την περίοδο 1998-99 την άνοδο από την Γ’ στην Β’ Εθνική κατηγορία. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε πως ο Βαζάκας ως προπονητής είχε συνεργαστεί στον Πανιώνιο με τον Τάκη Γιαννόπουλο (θα αναλάβει και πάλι καθήκοντα τιμ μάνατζερ στον Ολυμπιακό), όταν ο τελευταίος ήταν ποδοσφαιριστής της ομάδας της Ν. Σμύρνης.

Κανείς από τον Ολυμπιακό, πάντως, δεν επιβεβαιώνει τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τελευταία γύρω από το όνομα του Γιώργου Βαζάκα. Το σίγουρο, πάντως, είναι, πως ο προπονητής που θα αναλάβει τον Ολυμπιακό θα είναι Έλληνας και γνώστης της κατηγορίας.

Στον Ολυμπιακό Βόλου συνεχίζουν τις επαφές με διάφορους ποδοσφαιριστές, ενώ αρκετοί είναι οι παίκτες που έχουν ήδη συμφωνήσει να έρθουν στην ομάδα, εφόσον βέβαια η ΕΠΟ ανάψει το «πράσινο» φως και ο Ολυμπιακός παίξει στη Β’ Εθνική. Ωστόσο, η καθυστέρηση της απόφασης δημιουργεί πρόβλημα στους διοικούντες, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να χαθούν κάποιοι παίκτες με τους οποίους οι ιθύνοντες της ΠΑΕ έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία.

Στις 25/7 οι εκλογές

στον Ερασιτέχνη

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 Ιουλίου από τις 18.30 έως τις 21.30, στα γραφεία του συλλόγου (Δημητριάδος και Εργατικού Κέντρου). Δηλώσεις ενδιαφέροντος υποψηφιοτήτων θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα 23/7 έως και την Τετάρτη 25/7 από τις 10.00 π.μ. έως τις 12 μ., στα τηλέφωνα 24210-23200, 6932872045 και 6947072464.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το