Photo Gallery, Αθλητισμός

Ενδιαφέρον του Ρήγα για Κουβελά;

Ο Αλ. Κουβελάς

Ο Ρήγας Φεραίος ανέβηκε στη Δ’ Εθνική κατηγορία στηριζόμενος σε παιδιά από την  ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου και όπως φαίνεται η συνταγή αυτή δεν πρόκειται να χαλάσει. Αν γίνουν κάποιες προσθήκες στο έμψυχο υλικό θα πρόκειται για παίκτες με καταγωγή από τον ομώνυμο Δήμο, όπως ο μέσος Αλέξης Κουβελάς για τον οποίο πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρήγας ενδιαφέρεται να τον εντάξει στο δυναμικό του. Στη Γ.Σ. του συλλόγου εγκρίθηκε ο απολογισμός της διοίκησης, ενώ τη Δευτέρα θα γίνουν οι συμπληρωματικές εκλογές.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Σχέδια για τη νέα χρονιά κάνουν στον Ρήγα Φεραίο μια και με την άνοδο της ομάδας στη Δ’ Εθνική οι υποχρεώσεις είναι μεγαλύτερες. Φυσικά πρώτο μέλημα της διοίκησης του κ. Στέργιου Καλόγηρου ήταν η ανανέωση της συνεργασίας με τον «αρχιτέκτονα» της περσινής επιτυχίας, τον Λάκη Μπακάλη, που φυσικά θα παραμείνει στον «κυανόλευκο» πάγκο.

Από κει και πέρα και κατόπιν επιθυμίας και του ίδιου του προπονητή αποφασίστηκε να μην αλλάξει το ρόστερ σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους νεαρούς, ως επί το πλείστον, ποδοσφαιριστές που πρόσφεραν μεγάλες συγκινήσεις στους φιλάθλους του ιστορικού συλλόγου κατακτώντας το πρωτάθλημα και το κύπελλο της ΕΠΣΘ και στη συνέχεια παίρνοντας την πρώτη θέση στα μπαράζ για την άνοδο στη Δ’ Εθνική.

«Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να πορευτούμε με το υπάρχων υλικό. Παίκτης θα αποκτηθεί μόνο αν πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση και εφόσον κρίνουμε ότι είναι φιλόδοξος. Και βέβαια καλό είναι να κατάγεται από την περιοχή μας, αφού αυτό που ξεκινήσαμε πέρυσι, δηλαδή το να στηριζόμαστε σε δικά μας παιδιά, θέλουμε να το συνεχίσουμε».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον κ. Μπακάλη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ένας ποδοσφαιριστής που πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις και για τον οποίο ενδιαφέρεται ο Ρήγας Φεραίος είναι ο Αλέξης Κουβελάς. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι 28 χρονών και μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις, αλλά χρησιμοποιείται κυρίως στη μεσαία γραμμή. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στον Αστέρα Ριζομύλου και στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου, της Νίκης, των Χανίων, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν παίκτης του Τυρνάβου.

Στον Ρήγα είχαμε και κάποιες αποχωρήσεις παικτών, όπως του Στέλιου Τσιάτσιου που επέτρεψε στον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού και ακόμη του Μιχάλη Κουσκουρίδα και του Στέργιου Μπαλαμώτη που αντίστοιχα πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τη σχολή Αστυφυλάκων της Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά την προετοιμασία της ομάδας ορίστηκε να αρχίσει τη Δευτέρα 30 Ιουλίου στο στάδιο του Βελεστίνου.

Τα διοικητικά

Στον Ρήγα Φεραίο έχουμε και διοικητικές διεργασίες, καθώς υπάρχουν θέσεις στο Δ.Σ. που αυτή τη στιγμή είναι κενές. Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των μελών του ιστορικού συλλόγου και εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της περιόδου που ολοκληρώθηκε.

Επίσης ορίστηκε την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ. στο ΚΑΠΗ Βελεστίνου να γίνουν συμπληρωματικές εκλογές για την ανάδειξη έξι ακόμη μελών του συμβουλίου, προκειμένου αυτό να γίνει πιο δυνατό. Σε περίπτωση μη απαρτίας η διαδικασία θα αρχίσει μία ώρα αργότερα, δηλαδή στις 9 μ.μ.

Να θυμίσουμε ότι παραμένουν πέντε μέλη του Δ.Σ. και συγκεκριμένα ο πρόεδρος κ. Στέργιος Καλόγηρος, ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Μαυροκέφαλος, ο γενικός γραμματέας κ. Απόστολος Κακλιάς, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων κ. Γιώργος Γκόμας και ο ταμίας κ. Βασίλης Πάσχος.

Η αύξηση των μελών της διοίκησης αποφασίστηκε λόγω και των περισσοτέρων υποχρεώσεων που θα έχει φέτος η ομάδα λόγω της ανόδου της στη Δ’ Εθνική. Πάντως, όσον αφορά το οικονομικό στον Ρήγα ποντάρουν και στην βοήθεια του επιτίμου προέδρου του συλλόγου, του κ. Αχιλλέα Μακρόπουλου. Εξάλλου, ο καταγόμενος από το Βελεστίνο παράγοντας και πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού βρίσκεται δίπλα στον Ρήγα Φεραίο και έχει αποδείξει ότι μπορεί να συμπαρασταθεί στο δύσκολο έργο της διοίκησης.

7 ή 8 οι όμιλοι της Δ’ Εθνικής

Με ενδιαφέρον περιμένουν στον Ρήγα Φεραίο και την απόφαση της ΕΠΟ σχετικά με τον καθορισμό των ομίλων της φετινής Δ’ Εθνικής. Σύμφωνα με την περσινή προκήρυξη οι 10 όμιλοι θα μειώνονταν σε έξι, που ο καθένας θα είχε από 16 ομάδες. Μάλιστα ως πιθανοί αντίπαλοι των Βελεστινιωτών θεωρούνταν οι Ελασσόνα, Αμπελωνιακός, Πυργετός (ΕΠΣ Λάρισας), Τρίκαλα, Μετέωρα (ΕΠΣ (Τρικάλων), Α.Ο. Καρδίτσας (ΕΠΣ Καρδίτσας), Αγρότης Λιανοκλαδίου, Αχιλλέας Δομοκού (ΕΠΣ Φθιώτιδος), Όλυμπος Κέρκυρας, Αναγέννηση Περιβολίου (ΕΠΣ Κέρκυρας), Φιλοθέη Άρτας (ΕΠΣ Άρτας), Εθνικός Φιλιππιάδος, Κεραυνός Θεσπρωτικού (ΕΠΣ Πρεβέζης), Οδυσσέας Νυδρίου (ΕΠΣ Λευκάδας) και Λουκίσια Χαλκίδας (ΕΠΣ Χαλκίδας).

Ωστόσο, η κατάσταση ίσως αλλάξει μέχρι τα μέσα Αυγούστου όπου αναμένονται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις εκ μέρους της Ομοσπονδίας. Και αυτό γιατί είναι πιθανό να υπάρξουν επαγγελματικοί σύλλογοι που θα υποβιβαστούν στη Δ’ Εθνική οικειοθελώς.

Επίσης οι ομάδες της Κρήτης πιέζουν ασφυκτικά ώστε να μην συγχωνευτεί ο όμιλός τους με κάποιον άλλον και να μείνει ως έχει για οικονομικούς λόγους. Στην ΕΠΟ σκέφτονται σοβαρά να κάνουν δεκτό το αίτημα αυτό και έτσι οι όμιλοι να γίνουν επτά, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να παρθεί απόφαση για οκτώ ομίλους που θα έχει ο καθένας από 12 ως 14 ομάδες.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το