Photo Gallery, Τοπικά

Η Άννα Νάκου θύμα άγνωστου κουκουλοφόρου

Δέχθηκε επίθεση στο υπόγειο πάρκιν του σπιτιού της και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο

 


 

Η Αστυνομία αποκλείει το ενδεχόμενο της ληστείας

 

 

 

Τα κίνητρα της αιματηρής επίθεσης που δέχθηκε η κ. Άννα Νάκου (πρώην σύζυγος του βουλευτή Μαγνησίας κ. Θανάση Νάκου) μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στο υπόγειο πάρκιν της πολυκατοικίας όπου διαμένει, ερευνούν οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Η κ. Νάκου, τραυματίστηκε από τον άγνωστο δράστη στην κοιλιακή χώρα και μετά από επέμβαση νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Η Αστυνομία, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, αποκλείει το ενδεχόμενο της ληστείας και φαίνεται να επικεντρώνει τις έρευνες στην περίπτωση προσωπικής υπόθεσης, με το δράστη να ήθελε να της μεταφέρει «μήνυμα».

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει ότι το θύμα της επίθεσης δεν είχε δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα, ούτε φέρεται να υποψιάζεται κάποιον ή κάτι για τη σε βάρος της επίθεση. Άλλωστε, όπως έγινε γνωστό, η κ. Νάκου φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς ότι το άτομο που της επιτέθηκε, της ήταν εντελώς άγνωστο. Φέρεται μάλιστα να μην της μίλησε, ώστε από τη χροιά της φωνής του ενδεχομένως να μπορούσε να αναγνωριστεί.

Το περιστατικό μπορεί να χαρακτηριστεί ασυνήθιστο για τα μέχρι τώρα δεδομένα του Βόλου. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η 58χρονη επέστρεφε στο σπίτι της (διαμέρισμα πολυκατοικίας απέναντι από το ξενοδοχείο «Ξενία», στην περιοχή του Αναύρου) στις 12.30 χθες τα ξημερώματα. Άνοιξε με το τηλεκοντρόλ την είσοδο του υπόγειου πάρκιν για να σταθμεύσει το αυτοκίνητό της. Την ώρα που έβγαινε από το αυτοκίνητο, δέχθηκε την επίθεση ενός άνδρα, ο οποίος φορούσε λευκή κουκούλα και φαίνεται πως ήταν κρυμμένος και την περίμενε. Η γυναίκα αρχικά -και όπως είναι λογικό- αιφνιδιάστηκε. Ο άγνωστος την κτύπησε στο πρόσωπο και όταν εκείνη άρχισε να καλεί σε βοήθεια την κτύπησε με αιχμηρό αντικείμενο (δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί) στην κοιλιά. Εκείνη έπεσε κάτω και ο άγνωστος έφυγε τρέχοντας και μέσα σε ελάχιστα λεπτά εξαφανίστηκε. Όπως αναφέρθηκε από τους αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, το συγκεκριμένο υπόγειο πάρκιν διαθέτει τρεις εισόδους, άλλες δύο, εκτός από εκείνη που ανοίγει με τηλεχειριστήριο.

Η κ. Άννα Νάκου, όπως έγινε γνωστό αν και τραυματισμένη, βρήκε τη δύναμη να συρθεί από το γκαράζ, να ανέβει στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας (όπου και το διαμέρισμά της) και να ζητήσει τη βοήθεια των γειτόνων της. Στη συνέχεια κλήθηκε ασθενοφόρο και τη μετέφερε στο Νοσοκομείο. Τις πρωινές ώρες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί αναφέρουν πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή της. Κατόπιν ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας μετέβησαν στο Νοσοκομείο Βόλου και έλαβαν την πρώτη της κατάθεση. Από την έρευνα προκύπτει ότι ο δράστης δεν αφαίρεσε την τσάντα της, χρήματα ή τυχόν άλλα προσωπικά της αντικείμενα.

Χθες ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Κατσίκας και ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας κ. Γιάν. Τόλιας, οι οποίοι ρωτήθηκαν σχετικά, απέκλεισαν το ενδεχόμενο της ληστείας, καθώς από την έρευνα δεν προέκυπτε – όπως είπαν – κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στο συμπέρασμα αυτό. Έτσι οι έρευνες στρέφονται προς άλλη κατεύθυνση, καθώς η εκδίκηση ή άλλο κίνητρο να είναι η αιτία της επίθεσης.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας είναι φειδωλοί στις δηλώσεις τους για το περιστατικό και συνεχίζουν την έρευνα. «Είναι πολύ βασικό να διευκρινιστεί το κίνητρο. Αν αυτό ξεκαθαρίσει τότε οι έρευνες θα είναι πιο στοχευμένες» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Όπως δήλωσε ο κ. Τόλιας η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για το περιστατικό.

 

 

Στα ίχνη

των ληστών

με τις κουκούλες

Αισιόδοξος εμφανίστηκε χθες ο κ. Κατσίκας σχετικά με την εξέλιξη των ερευνών που αφορούν στον εντοπισμό των κουκουλοφόρων ληστών, οι οποίοι εισβάλουν σε σπίτια ηλικιωμένων περιφερειακά του Βόλου. «Μας ανησυχεί πολύ η συχνότητα των περιστατικών. Το τελευταίο διάστημα καταγράφονται τέσσερις περιπτώσεις ληστείας ηλικιωμένων. Είμαστε σε καλό δρόμο και σύντομα πιστεύω πως θα μπορούμε να δώσουμε περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα» ανέφερε ο κ. Κατσίκας. Πρόσθεσε πως από τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει ότι πρόκειται για σπείρα τριών, τουλάχιστον, ατόμων, αλβανικής καταγωγής.

Η δράση της σπείρας είναι τουλάχιστον δίμηνη. Έως τώρα λήστεψαν ηλικιωμένη στη Νταμούχαρη, ηλικιωμένο στην Άνω Γατζέα, ζευγάρι συνταξιούχων στα Πλατανίδια και ζευγάρι ηλικιωμένων στον Άγιο Λαυρέντιο. Ο τρόπος δράσης τους είναι πανομοιότυπος με εκείνον της σπείρας των Αλβανών ληστών, οι οποίοι συνελήφθησαν το καλοκαίρι. Σε αυτούς αποδίδονται τέσσερις ανθρωποκτονίες και 20 ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και μοναχικών ατόμων στο Βόλο.

Οι αστυνομικοί με την εντατική έρευνα επιθυμούν να ανακόψουν τη δράση της νέας σπείρας, πριν δημιουργήσει πολλά θύματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το