Τοπικά

Ηλεκτρισμένο κλίμα στο 8ο Γενικό Λύκειο για τη μεταστέγαση

ΛΥΚΕΙΟ

Έντονο είναι το κλίμα δυσαρέσκειας και απογοήτευσης που επικρατεί στο 8ο Γενικό Λύκειο Βόλου μετά την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας να μεταστεγαστεί το σχολείο στο σχολικό συγκρότημα των 2ου-8ου Γυμνασίων Βόλου, στη συμβολή των οδών Ορμινίου-Απόλλωνος.

Οι προσπάθειες της σχολικής κοινότητας θα επικεντρωθούν πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα συζητηθεί το θέμα της μεταστέγασης ελπίζοντας ότι μέσα από την πίεση που θ’ ασκήσουν, μπορεί να προκύψει κάποιο αποτέλεσμα.

Οι καθηγητές του σχολείου εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο να παραιτηθούν από την ΕΛΜΕ που ομόφωνα αποφάσισε τη μεταστέγαση, ενώ ο Σύλλογος Γονέων είχε χθες γενική συνέλευση παρουσία καθηγητών και μαθητών.

Η συνέλευση έγινε σε ηλεκτρισμένο κλίμα, ενώ προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν και μέλη του προεδρείου της ΕΛΜΕ, οι κ.κ. Σαβελίδης και Λαγός για να πουν τις απόψεις τους και οι οποίοι τελικά άκουσαν τις έντονες διαμαρτυρίες των παρευρισκομένων. Μάλιστα κυριάρχησαν οι έντονοι διάλογοι και οι φραστικές επιθέσεις, ενώ λίγο αργότερα οι γονείς και οι καθηγητές ζήτησαν από τα μέλη της ΕΛΜΕ να αποχωρήσουν.

Σήμερα οι γονείς αναμένεται να συναντηθούν με το δήμαρχο Βόλου και πολλά θα εξαρτηθούν για την περαιτέρω στάση τους. Πάντως είναι αποφασισμένοι να κινηθούν και διά της νομικής οδού για να απορρίψουν την απόφαση, ενώ δεν αποκλείουν να κλείσουν οι ίδιοι το σχολείο μαζί με τους μαθητές ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Παράλληλα θα εντείνουν τις ενέργειές τους μέχρι και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου προειδοποιούν για δυναμικό «παρών».

Οι μαθητές δεν πραγματοποίησαν χθες κατάληψη, όμως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά πλέον. Το πιο πιθανό είναι να υπάρξει μια κοινή δράση στις κινητοποιήσεις από μαθητές και γονείς, ώστε να φανεί το ενιαίο μέτωπο.

Με αφορμή τη χθεσινή γενική συνέλευση στο 8ο Λύκειο, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Σωκράτης Σαβελίδης τόνισε πως «οι συνδικαλιστές έχουν υποχρέωση να λαμβάνουν αποφάσεις για το καλό ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας έστω και αν δυσαρεστούν κάποιους ελάχιστους».

Η διευθύντρια του σχολείου κ. Αγγελική Γκούρου σημείωσε πως «στο σχολείο επικρατούν έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση με αφορμή όσα έγιναν με τη μεταστέγαση του σχολείου. Ξαφνικά παίρνουν το σχολείο και το πηγαίνουν σε ένα άλλο κτίριο. Ένα κτίριο το οποίο είναι ακατάλληλο για τη στέγαση του 8ου Λυκείου και αυτό το τόνισα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όταν μου ζητήθηκε η άποψη. Η σχολική κοινότητα θα αντιδράσει στην απόφαση αυτή και η προσοχή στρέφεται στο επικείμενο Δημοτικό Συμβούλιο».

Σύμφωνα με το Σύλλογο Γονέων, η μεταστέγαση του 8ου Λυκείου Βόλου θα δημιουργήσει μια σειρά προβλημάτων, τα βασικότερα των οποίων είναι τα εξής: 1) Οι ανάγκες του Λυκείου απαιτούν περισσότερες αίθουσες από εκείνες του Γυμνασίου εξαιτίας των Τμημάτων των κατευθύνσεων που λειτουργούν στις τελευταίες δύο τάξεις. Το κτίριο της οδού Ορμινίου δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό αιθουσών για να χωρέσει τους 241 μαθητές μας, για τους οποίους έχουμε και διαθέτουμε δεκαπέντε αίθουσες. Μετακομίζοντας εκεί θα αναγκαστούμε να δεχθούμε μαθητές και το σχολείο μας θα συρρικνωθεί, 2) όπως είναι γνωστό, οι μαθητές των Λυκείων έχουν πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες οι οποίες αρχίζουν αμέσως μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου. Οι μαθητές μας δεν θα έχουν γρήγορη πρόσβαση σε διάφορες γραμμές λεωφορείων που έχουμε τώρα στο κτίριο του Αναύρου και που δεν θα είναι διαθέσιμες στο κτίριο της Ορμινίου. Το γεγονός αυτό θα μας στερήσει επιπλέον μαθητές, οι οποίοι θα αναζητήσουν Λύκεια κοντά σε κομβικά σημεία, 3) είναι επίσης γνωστό ότι όπου συναυλίζονται παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου, δημιουργούνται πολλά προβλήματα εξαιτίας της διαφοράς ηλικίας των μαθητών από 12 έως 18 ετών. Πιθανή μεταστέγαση θα δημιουργήσει δύο τέτοιες περιπτώσεις, μία στην Ορμινίου και μία στον Άναυρο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το