Τοπικά

Άρχισαν οι αργίες υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Τις αργίες των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας άρχισε ξαφνικά το υπουργείο Παιδείας, καθώς χθες δύο εργαζόμενοι έλαβαν με δικαστικό επιμελητή τα παραπεμπτικά για το πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της αργίας.

Η εξέλιξη ήταν εντελώς απρόσμενη, καθώς μόλις πριν μια εβδομάδα ο υπουργός Παιδείας με έγγραφό του προς το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού είχε τονίσει ότι δεν θα τιμωρηθούν όσοι δεν απογράφηκαν.

Το νέο της αργίας διαδόθηκε αστραπιαία και οι εργαζόμενοι αναμένεται σήμερα να πραγματοποιήσουν έκτακτη γενική συνέλευση, όπου θα σκληρύνουν τη στάση τους.

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κώστας Κοτρώνης, χθες το μεσημέρι κοινοποιήθηκε από δικαστικό επιμελητή σε δύο εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το παραπεμπτικό από το υπουργείο Παιδείας για το πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της αργίας, επειδή δεν απογράφηκαν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι από τη στιγμή που έλαβαν το παραπεμπτικό, τίθενται σε αργία, ενώ και στους υπόλοιπους υπαλλήλους που δεν απογράφηκαν, είναι ενδεχόμενο να σταλούν τα ίδια παραπεμπτικά. Αναμφίβολα είναι μια απρόσμενη και κακή εξέλιξη, γι’ αυτό και εμείς προχωρούμε στην πραγματοποίηση έκτακτης γενικής συνέλευσης, ώστε να αποφασίσουμε την παραπέρα πορεία μας.

Οι εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών είναι ότι συνολικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας οι υπάλληλοι που δεν απογράφηκαν, όπως τους ζητήθηκε από το υπουργείο Παιδείας για το θέμα των διαθεσιμοτήτων, ανέρχονται στους 17.

Με την αργία ο υπάλληλος παραμένει στο σπίτι και θα λαμβάνει ένα ποσοστό του μισθού του.

Το κλίμα έγινε ξανά ηλεκτρισμένο στο Πανεπιστήμιο και επιβεβαιώθηκαν οι απόψεις ορισμένων ότι με τη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η ανατροπή είναι το σύνηθες…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το