Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

“Ζούμε σε συνθήκες υγειονομικής φτώχειας”

 

Η κατάρρευση της υγείας είναι ζωής και θανάτου, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ξανθός
Η κατάρρευση της υγείας είναι ζωής και θανάτου, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ξανθός

Εκδήλωση με θεματικό αντικείμενο την υγεία και τους όρους που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για ένα νέο ισχυρό εθνικό σύστημα, πραγματοποιήθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, ενώ ο υπεύθυνος βουλευτής του κόμματος για τον συγκεκριμένο τομέα κ. Ανδρέας Ξανθός, έδωσε το πρωί συνέντευξη Τύπου, με το βουλευτή Μαγνησίας κ. Μεϊκόπουλο.

Ο κ. Ξανθός, τόσο στη συνέντευξη, όσο και στην εκδήλωση τόνισε ότι το κόμμα του έχει ακριβή εικόνα των σωρευμένων προβλημάτων στην υγεία , ενώ αντιλαμβάνεται την αγωνία των ανθρώπων που εργάζεται στα δημόσια Νοσοκομεία.

Όπως δήλωσε, η δημόσια υγεία μέσα από τις μνημονιακές συμπληγάδες επιβάλλεται να αναδιαρθρωθεί και αυτό είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Όπως σημείωσε, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι στη δεκαετία του 2000 δημιουργήθηκε μια τεράστια «φούσκα» στον τομέα της Υγείας και του φαρμάκου, λόγω της συναλλαγής μερίδας του ιατρικού σώματος με εταιρείες, λόγω  της διαπλοκής του πολιτικού συστήματος με επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης και κυρίως λόγω της  έλλειψης πολιτικής βούλησης για ουσιαστικούς μηχανισμούς ελέγχου , η σημερινή δραστική περικοπή των δαπανών υγείας έχει θέσει τη χώρα μπροστά σε σοβαρό υγειονομικό κίνδυνο. Ο ίδιος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που από τότε που αναδείχθηκε στα συνδικαλιστικά όργανα της υγείας ανέδειξε τα φαινόμενα των συναλλαγών και ήταν τα συνδικαλιστικά του στελέχη τα πρώτα που κατήγγειλα το φακελάκι.

Ο κ. Ξανθός δήλωσε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στη δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

«Πιστεύουμε ότι είναι ένας τομέας που έχει πληγεί από την μνημονική πολιτική. Θεωρούμε ότι αυτή η κατάσταση δοκιμάζει την αντοχή και το ηθικό των ανθρώπων αφού στη χώρα μας δημιουργούνται συνθήκες υγειονομικής φτώχειας. Το 30% των πολιτών είναι ανασφάλιστο και υπάρχει κόσμος που δεν έχει την πρόσβαση που απαιτείται στα φάρμακα, στην ιατρική παρακολούθηση, και στη νοσηλεία», είπε και σημείωσε ότι η δημόσια περίθαλψη πρέπει να γίνει υπόθεση όχι μόνο των φορέων, αλλά και των τοπικών κοινωνιών, που πρέπει να διεκδικήσουν για τους ασθενείς και να συμβάλουν στην ενθάρρυνση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο ίδιος κατήγγειλε χθες και το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή και έκανε λόγο για ένα ακόμη μνημόνιο που θα πλήξει τους ανασφάλιστους και τους ασθενείς, σε όλα τα επίπεδα.

«Ζούμε συνθήκες υγειονομικής φτώχειας και όταν το 30% των πολιτών είναι ανασφάλιστο, μας αφορά όλους . Αυτή είναι εικόνα κοινωνικής βαρβαρότητας», σημείωσε και  ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο χρηματοδότησης του συστήματος υγείας, μέσα από την εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, τόνισε ότι τα αποτελέσματα της κρίσης είναι ορατά με την κατακόρυφη πτώση του επιπέδου υγείας. «Πάνω από 10.000 κλίνες κλείνουν, ενώ από 7.507.000 € που δόθηκαν για την υγεία το 2009, οι επιχορηγήσεις το 2013 μειώθηκαν κατά 41%», σημείωσε,

Ο κ. Μεϊκόπουλος, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί νέο στελεχωμένο σύστημα δημόσιας υγείας, ανεξάρτητο από την κοινωνική κατάσταση με βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση του στόχου να υπάρξει επαρκή χρηματοδότηση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το