Photo Gallery, Τοπικά

Ζητούν λεωφορειόδρομο στη Δημητριάδος

Σύσκεψη

Τη δημιουργία λεωφορειοδρόμου στα πρότυπα της Αθήνας, η απαγόρευση της στάθμευσης οχημάτων στη μία πλευρά της οδού Δημητριάδος και η κατασκευή εσοχών, όπου θα τοποθετηθούν οι κάδοι απορριμμάτων, είναι μεταξύ των προτάσεων που αποφασίστηκαν χθες, σε σύσκεψη που συγκάλεσε το Τμήμα Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου, με πρωτοβουλία του προέδρου του κ. Ν. Αγγελέτου.

Τα συμπεράσματα και οι προτάσεις της χθεσινής σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θαν. Σταυρίδης, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δ. Κολυνδρίνης, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου κ. Απ. Αθανασός, ο κ. Ν. Λιθαδιώτης εκπρόσωπος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και καταστηματάρχες, θα δοθούν στη διοίκηση του Επιμελητηρίου και θα προωθηθούν στο Δήμο Βόλου.

Ακόμη, όπως ανέφερε ο κ. Αγγελέτος, θα ζητηθεί από τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Βόλου να μειώσει την τιμή για τη στάθμευση αυτοκινήτων στο πάρκιν του κεντρικού προβλήτα στο μισό και από το Δήμο να δημιουργηθεί πράσινη ροή οχημάτων στη Δημητριάδος με κατάλληλη ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών.

Όπως αποφασίστηκε, θα ζητηθεί τα αυτοκίνητα να σταθμεύουν μόνο στην αριστερή πλευρά του δρόμου, ο λεωφορειόδρομος να δημιουργηθεί στη δεξιά πλευρά, ενώ θα ζητηθεί να δημιουργηθούν λεωφορειόδρομοι και στις οδούς Κ. Καρτάλη και Ιωλκού.

Η πρόταση του κ. Αθανασού να απαγορευθεί η λειτουργία καταστημάτων αναψυκτηρίων-καφέ μιας στάσης (take away) στη Δημητριάδος με παράλληλη αποζημίωση των ήδη λειτουργούντων επιχειρήσεων από το Δήμο, δεν έγινε αποδεκτή. Επίσης δεν υιοθετήθηκε η ιδέα της συγκέντρωσης υπογραφών από τους καταστηματάρχες στη Δημητριάδος κατά της τοποθέτησης κορυνών.

Από πολλούς επισημάνθηκε το πρόβλημα του μποτιλιαρίσματος και τονίστηκε η αδυναμία εξεύρεσης χώρων προσωρινής στάθμευσης σε κεντρικές οδούς, όπως π.χ. η Σπυρίδη, για την αποβίβαση ηλικιωμένων ατόμων που θέλουν να επισκεφθούν γιατρούς.

ΔΗΜΟ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το