Photo Gallery, Τοπικά

Έκτακτη επιχορήγηση στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Λαμβάνει 641.000 ευρώ για την πληρωμή παλαιών οφειλών προς ιδιώτες
Λαμβάνει 641.000 ευρώ για την πληρωμή παλαιών οφειλών προς ιδιώτες

Το ποσό των 641.000 ευρώ λαμβάνει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου από το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο της έκτακτης οικονομικής επιχορήγησης για την εξόφληση χρεών προς τους ιδιώτες. Στο μεταξύ, εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 8 Μαρτίου στο Βελεστίνο.

Ως μια πολύ σημαντική εξέλιξη, μέσω της οποίας θα είναι δυνατή η εξόφληση ενός πολύ μεγάλου μέρους των χρεών του Δήμου προς τρίτους, χαρακτηρίζεται από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου η έκτακτη επιχορήγηση που δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Με το ποσό αυτό ο Δήμος θα μπορέσει να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους ιδιώτες.

Η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου τόνισε πως είναι πολύ θετική εξέλιξη της επιχορήγησης. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου είναι μέσα στους 99 Δήμους πανελλαδικά που περιλαμβάνονται στη δεύτερη φάση των Δήμων που επιχορηγούνται για την εξόφληση παλαιών οφειλών. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε αυτό το ποσό της επιχορήγησης, προκειμένου να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χρέη προς ιδιώτες, τα οποία στο συντριπτικό τους ποσοστό έχουν δημιουργηθεί πριν το 2010. Στα δύο χρόνια που έχουμε αναλάβει ως Δημοτική Αρχή, καταφέραμε και αποπληρώσαμε ένα σημαντικό μέρος των παλαιών οφειλών, ενώ με την επιχορήγηση που θα λάβουμε, αναμένεται να μείνει ένα μικρό μέρος, το οποίο θα είναι ελέγξιμο και σταδιακά θα αποπληρωθεί, ενώ συγχρόνως θα έχουμε μεγαλύτερη ευχέρεια για τη δρομολόγηση και τοπικών αναπτυξιακών έργων στα δημοτικά διαμερίσματα.

Το υπουργείο Εσωτερικών θα επιχορηγήσει 99 Δήμους όλης της χώρας με το συνολικό ποσό των 362.783.175 ευρώ.

Η εκδήλωση για

την ημέρα της γυναίκας

Σε θέματα ισότητας των δύο φύλων και της γυναικείας επιχειρηματικότητας θα περιστραφούν οι θεματικές ενότητες της εκδήλωσης που θα διοργανώσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου, ενώ θα μιλήσουν και εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων.

Χθες η δήμαρχος κ. Λαΐτσου συναντήθηκε με το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου, όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα.

Μεταξύ αυτών τονίστηκε και το ζήτημα της ίδρυσης ενός συλλόγου γυναικών Βελεστίνου που θα μπορεί να αναπτύσσει διάφορες δράσεις σε επίκαιρα ζητήματα.

Συνάντηση με γ.γ. 

Δημοσίων Έργων υπ. Ανάπτυξης

Με το γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σιμόπουλο θα συναντηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα η κ. Λαΐτσου. Η συνάντηση θα αφορά στα έργα της Κάρλας, όπως το αρδευτικό και τις υδρευτικές γεωτρήσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το