Αθλητισμός

Επικίνδυνη έξοδος για ΠΑΟ

Αντιμετωπίζει σήμερα την Ξάνθη για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Επικίνδυνη έξοδος για ΠΑΟ

Με τις αναμετρήσεις της 16ης αγωνιστικής, με την οποία αρχίζει ο δεύτερος γύρος, συνεχίζεται το προσεχές διήμερο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Σήμερα διεξάγονται τρεις αναμετρήσεις. Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στα Πηγάδια με την Ξάνθη, ο Άρης υποδέχεται στο «Κλ. Βικελίδης» την υπολογίσιμη Καβάλα, ενώ ο Ατρόμητος φιλοξενεί στο Περιστέρι τη Λάρισα.

Ξάνθη-Παναθηναϊκός

Σημαντικό παιχνίδι διεξάγεται σήμερα στις 5.15 μ.μ. στην Ξάνθη, όπου η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό. Οι Ακρίτες θα προσπαθήσουν να διατηρηθούν στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας αποσπώντας το θετικό αποτέλεσμα από τους «πράσινους». Ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του στη διάθεσή του, πλην του τιμωρημένου Κώστα Φλίσκα. Την αποστολή απαρτίζουν οι: Αντεφέμι, Αλτιπαρμακόφσκι, Μπόατενγκ, Μπούγκα, Γκσπούρνιγνκ, Τζάγκι, Κατόνγκο, Μαρσελίνιο, Πίντο, Πόι, Κιντάνα, Στιούαρτ, Βάλλας, Βασιλακάκης, Καθάριος, Κομεσίδης, Κωστούλας, Λυμπερόπουλος, Μπέρτος και Σουάνης.

Με τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ στη σύνθεσή του θα παραταχθεί κόντρα στην Ξάνθη ο Παναθηναϊκός. Ο Γάλλος αμυντικός έβγαλε κανονικά το πρόγραμμα της τελευταίας προπόνησης, είναι στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και η παρουσία του στη βασική ενδεκάδα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Εκτός αποστολής έμειναν οι Καντέ, Σιμάο, Πετρόπουλος, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, καθώς και οι Ιωαννίδης, Δημούτσος.

Το πιθανό σχήμα με το οποίο θα ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός είναι το εξής: Τζόρβας, Σεϊταριδης, Σπυρόπουλος, Βύντρα (Σαριέγκι), Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος (Νίνης), Λέτο, Γκοβού, Σισέ.

Ατρόμητος-Λάρισα

Με μοναδικό απόντα τον Σαρλ Ιτάνζ θα υποδεχτεί ο Ατρόμητος τη Λάρισα στο Περιστέρι (17.15). Ο Γάλλος τερματοφύλακας αποκλείστηκε από την αποστολή που ανακοίνωσε ο Γιώργος Δώνης και η οποία περιλαμβάνει 22 ποδοσφαιριστές. Στόχος είναι η πρώτη νίκη μετά από τρία διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, προκειμένου η ομάδα να «ξεκολλήσει» από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Λάρισας για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ο Γιερν Άντερσεν δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, αφού έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Στην αποστολή βρίσκεται και ο νεοαποκτηθείς Καμίλ Τσοντοφάλσκι. Την ομάδα ακολούθησε και ο Τουμέρ Μετίν, ο οποίος την Πρωτοχρονιά είχε τροχαίο ατύχημα, κατευθυνόμενος στο γήπεδο, από το οποίο ευτυχώς βγήκε αλώβητος.
Οι 20 εκλεκτοί του τεχνικού της Λάρισας είναι οι εξής: Αμπάρης, Σωτηρίου, Τσοντοφάλσκι, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Κολοβέτσιος, Βελάσκο, Ταλ, Βενετίδης, Κατσιαρός, Ιγκλέσιας, Πούρι, Σίμιτς, Τσιμπάμπα, Μπλάζεκ, Κουζάν, Καρανίκας, Σιατραβάνης, Κανόμπιο, Μετίν.

Άρης-Καβάλα

Ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται να είναι αυτό ανάμεσα στον Άρη και στην Καβάλα, το οποίο θα διεξαχθεί σήμερα στις 19.30 στο «Κλ. Βικελίδης». Οι δύο ομάδες αναμένεται να αγωνιστούν με πάθος για τη νίκη και να μπουν με το «δεξί» στη νέα χρονιά.

Τα νέα για τον τεχνικό του Άρη δεν ήταν ευχάριστα στη χθεσινή τελευταία προπόνηση των «κιτρίνων». Ο Αργεντινός τεχνικός είδε τον Σηφάκη να μην προπονείται, καθώς είχε πυρετό. Ο γκολκίπερ του Άρη συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, ωστόσο η συμμετοχή του είναι αμφίβολη στη σημερινή αναμέτρηση. Στη διάθεση του Κούπερ για τη σημερινή αναμέτρηση δεν βρίσκονται οι τραυματίες Τόχα και Τζέζαρεκ, οι οποίοι δεν έχουν αποθεραπευτεί. Ο Παπαζαχαρίας παρά το γεγονός ότι προπονήθηκε με την ομάδα δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Εκτός αποστολής έμεινε και ο τιμωρημένος Βανγκέλι, καθώς επίσης και οι Ναφτί, Πορτίγια, Μπουγαΐδης, όπως και ο Ρονάλντο που αναμενόταν χθες στη Θεσσαλονίκη.
Οι 20 ποδοσφαιριστές που θα έχει στη διάθεση του ο Κούπερ είναι οι εξής: Σηφάκης, Βελλίδης, Χουάνμα, Μίσελ, Οριόλ, Νέτο, Λαζαρίδης, Κουλουχέρης, Φατί, Πρίττας, Καζναφέρης, Χαβίτο, Μενδρινός, Τσεζνάουσκις, Αραβίδης, Κόκε, Ρουίζ, Οικονομόπουλος και Κατίδης.

Η προετοιμασία της Καβάλας για το ματς με τον Άρη ολοκληρώθηκε και ο Χένρικ Κάσπερτσακ θα έχει κανονικά στην διάθεση του τους Νταρσεβίλ και Ντουγκλάο.
Ο Πολωνός τεχνικός αποφάσισε να πάρει μαζί του τον 35 Γάλλο επιθετικό αλλά δεν αναμένεται να τον ξεκινήσει βασικό. Όσο για τον Βραζιλιάνο αμυντικό, έφτασε χθες στην Καβάλα, προπονήθηκε, κρίθηκε έτοιμος και συμπεριλήφθηκε στην ομάδα. Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Αμπντούν και Ντιέ. Αναλυτικά η αποστολή των «Αργοναυτών» για την αναμέτρηση στο «Κλεάνθης Βικελίδης»: Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Σιόντης, Ογκμπέτσε, Βουτσίτσεβιτς, Δρόσος, Ντικρόκ, Αλεξάντροβιτς, Οικονόμου, Αυλωνίτης, Πετκάκης, Ναζλίδης, Βαγιέχο, Καρντόσο, Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Ονουάτσι, Θεοδωρέλλης, Γιάννου, Ελευθεριάδης Χ, Νταρσεβίλ.

Τον Ηρακλή

υποδέχεται αύριο

ο Ολυμπιακός

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει αύριο τον Ηρακλή και θέλει την νίκη για να διατηρήσει την διαφορά πέντε βαθμών από τον Παναθηναϊκό.    Ακόμη, ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί στις Σέρρες με αρκετές απουσίες και το έργο του απέναντι στον Πανσερραϊκό είναι δύσκολο, ενώ η ΑΕΚ έχει θεωρητικά πιο εύκολη αποστολή, καθώς θα υποδεχθεί την Κέρκυρα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου θα παίξει με τον Πανιώνιο στο Πανθεσσαλικό, ενώ στην Τρίπολη ο Αστέρας θα φιλοξενήσει τον Εργοτέλη.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία στη Σούπερ Λιγκ έχουν ως εξής:
Τρίτη 4/1
17:15 Ξάνθη-Παναθηναϊκός (ΝΕΤ)

17:15 Ατρόμητος-Λάρισας (NOVA)
19:30 Άρης-Καβάλα (NOVA)

Τετάρτη 5/1
15:00 Αστέρας Τρ.-Εργοτέλης (NOVA)
17:15 ΑΕΚ-Κέρκυρα (NOVA)
17:15 Ολυμπιακός Β.-Πανιώνιος (NOVA)
19:30 Ολυμπιακός-Ηρακλής (ΝΕΤ)
19:30 Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ (NOVA)

Η βαθμολογία

(Σε 15 αγώνες)

1. Ολυμπιακός Π.     29-7    36
2. Παναθηναϊκός      23-11  31
3. ΠΑΟΚ        16-16  23
4. ΑΕΚ            23-16  23
5. Καβάλα      15-13  21
6. Ξάνθη         15-16   21
7. Άρης           10-13  20
8. Εργοτέλης 16-19  20
9. Ολυμπιακός Β.     16-15  20
10. Κέρκυρα  14-18  19
11. Ηρακλής  13-13  19
12. Ατρόμητος           14-18  16
13. Αστέρας Τριπ.    10-14  16
14. Πανσερραϊκός    12-18  15
15. Πανιώνιος           9-18    15
16. Λάρισα     10-18  11

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το