Photo Gallery, Τοπικά

Επιδότηση ενοικίου σε άπορους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας λειτουργεί η Φοιτητική Εστία, η οποία όμως έχει πολύ λίγα δωμάτια και δεν μπορεί να καλύψει τον όγκο των αιτημάτων

 

Στην επιδότηση ενοικίου για τους φοιτητές που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα της φοιτητικής στέγης, προχωρεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Το ποσό καθορίστηκε στα 180 ευρώ το μήνα μετά από τη χθεσινή συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, ενώ άμεσα θα ικανοποιηθούν τα πρώτα δύο αιτήματα από φοιτητές.

Με διάφορους τρόπους προσπαθεί η Πρυτανική Αρχή να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των φοιτητών για να έχουν φοιτητική στέγη. Το πρόβλημα του ενοικίου αγγίζει πολλές οικογένειες που πλέον έχουν δεχθεί απανωτές μειώσεις στα εισοδήματά τους.

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας λειτουργεί η Φοιτητική Εστία, η οποία όμως έχει πολύ λίγα δωμάτια και δεν μπορεί να καλύψει τον όγκο των αιτημάτων.

Πιο συγκεκριμένα η Εστία διαθέτει 39 δωμάτια, αλλά από αυτά στους φοιτητές και μόνο στους πρωτοετείς θα διατεθούν φέτος τα 32 βάσει κοινωνικών και εισοδηματικών κριτηρίων.

Σήμερα θα γίνει ο ορισμός των 32 πρωτοετών φοιτητών που θα τους δοθούν τα δωμάτια για τη διαμονή στην Εστία. Από τα 39 δωμάτια, τα επτά που δεν δίνονται στους πρωτοετείς φοιτητές, καλύπτονται από τους φοιτητές του Εράσμους, από ένα μεταπτυχιακό και από ένα φοιτητή με ειδικές ανάγκες.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σχέση με πέρυσι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τους πρωτοετείς για τα μείνουν στην Εστία, προφανώς για σοβαρούς οικονομικούς λόγους.

Την ίδια στιγμή το Πανεπιστήμιο προχωρεί για ακόμη μια χρονιά στην επιδότηση ενοικίου, ώστε να εξυπηρετήσει φοιτητές μεγαλύτερων ετών που δεν μπορούν να μείνουν στην Εστία και κινδυνεύουν να διακόψουν τη φοίτηση, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο. Για αυτές τις περιπτώσεις το πανεπιστήμιο θα τις επιδοτεί με ένα ποσό κάθε μήνα, ώστε να καλύπτουν ένα σημαντικό μέρος των αναγκών τους. Πέρυσι οι περιπτώσεις που αντιμετωπίστηκαν ανήλθαν στις δεκαπέντε, ενώ φέτος μπορεί και να τις ξεπεράσουν. Οι φοιτητές ενημερώνονται για αυτή την υπηρεσία μέσω του Γραφείου Φοιτητικής Μέριμνας, ενώ υποβάλλουν και το σχετικό αίτημα στη Γραμματεία του Τμήματός τους.

Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης τόνισε σχετικά πως για φοιτητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να μείνουν στην Εστία, και αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, το Πανεπιστήμιο τους ενισχύει με ένα μικρό ποσό που έχει τη μορφή επιδότησης ενοικίου. Για φέτος αποφασίσαμε το ποσό αυτό να αντιστοιχεί στα 180 ευρώ. Ήδη δώσαμε τις δύο πρώτες επιδοτήσεις. Τα αιτήματα των φοιτητών εγκρίνονται από το Πρυτανικό Συμβούλιο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το