Photo Gallery, Τοπικά

Επεκτείνεται η ανακύκλωση στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Ήδη ο Δήμος Ρήγα Φεραίου προμηθεύτηκε πριν από λίγες ημέρες από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης δέκα νέους κάδους ανακύκλωσης
Ήδη ο Δήμος Ρήγα Φεραίου προμηθεύτηκε πριν από λίγες ημέρες από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης δέκα νέους κάδους ανακύκλωσης

 

Νέους κάδους ανακύκλωσης προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου για την καλύτερη και συστηματικότερη αποκομιδή πλαστικών, γυάλινων και χάρτινων υλικών, ενώ από το ερχόμενο καλοκαίρι στο σύστημα ανακύκλωσης θα ενταχθούν και οι περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Κάρλας.

Το ενθαρρυντικό είναι πως οι δημότες ανταποκρίνονται και συμμετέχουν στην ανακύκλωση διακρίνοντας τα σχετικά άχρηστα υλικά και τοποθετώντας τα στους κάδους ανακύκλωσης.

Μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και από τις δύο στρατιωτικές μονάδες, το στρατόπεδο ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και το στρατόπεδο αρμάτων, το 304ΠΕΒ.

Με τους διοικητές των δύο στρατοπέδων συναντήθηκε πριν λίγες ημέρες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Χρισταντώνης, όπου συζητήθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης των δύο στρατοπέδων με επιπλέον κάδους ανακύκλωσης, καθώς υπάρχουν πολλά άχρηστα υλικά τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν προς αυτό το σκοπό. Ο αντιδήμαρχος τόνισε πως ο Δήμος προχωρεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να υπάρξει άμεση προώθηση του θέματος.

Ήδη ο Δήμος Ρήγα Φεραίου προμηθεύτηκε πριν από λίγες ημέρες από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης δέκα νέους κάδους ανακύκλωσης, εκ των οποίων δύο τοποθετήθηκαν στο στρατόπεδο ελικοπτέρων, άλλοι δύο στο 304 ΠΕΒ, ενώ οι υπόλοιποι προωθήθηκαν σε άλλα σημεία.

Ο κ. Χρισταντώνης σημείωσε πως η ανακύκλωση στο Δήμο Ρήγα Φεραίου διεξάγεται κανονικά και με αποτελεσματικό τρόπο. Ήδη έχουν τοποθετηθεί 80 συνολικά κάδοι σε περιοχές όπως το Βελεστίνο, τη Χλόη, τον Άγιο Γεώργιο αλλά και στη Β’ ΒΙΠΕ. «Σε συνεχή επικοινωνία που βρισκόμαστε με την αρμόδια Εταιρεία Ανακύκλωσης υπάρχει η ενημέρωση ότι το καλοκαίρι θα ενταχθούν και οι περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Κάρλας στο σύστημα της ανακύκλωσης. Επομένως ο Δήμος θα προμηθευτεί ακόμη περισσότερους κάδους, τους οποίους χρειάζεται».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η αποκομιδή των απορριμμάτων για την ανακύκλωση γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, ενώ τα υλικά προωθούνται για απόθεση και επεξεργασία σε ειδική μονάδα ανακυκλώσιμων υλικών που λειτουργεί στον Άγιο Γεώργιο.

Στην καλύτερη λειτουργία της ανακύκλωσης συμμετέχουν τα απορριμματοφόρα τού Δήμου, αλλά και το προσωπικό το οποίο αυτή την περίοδο έχει ενισχυθεί με τους εργαζόμενους από τις πεντάμηνες συμβάσεις.

Από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνεται πως οι δημότες διαθέτουν οικολογική συνείδηση και συμβάλλουν στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής προστασίας, μέσω της θωράκισης του συστήματος της ανακύκλωσης.

Η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε ότι «ως Δήμος θα συνεχίσουμε πιο εντατικά τις δράσεις στον τομέα της ανακύκλωσης, ενώ άμεσα θα ενταχθούν και οι περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Κάρλας, ώστε να αξιοποιούνται προς όφελος του περιβάλλοντος οι χιλιάδες ποσότητες άχρηστων υλικών που μπορούν να ανακυκλωθούν, χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον. Εδώ και δύο χρόνια δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο συγκεκριμένο θέμα, αυξάνοντας τους κάδους ανακύκλωσης, αλλά και τις περιοχές που εξυπηρετούνται».

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις το Σαββατοκύριακο

Σε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις θα μπορούν να υποβληθούν αυτό το Σαββατοκύριακο οι κάτοικοι ηλικίας άνω των 65 ετών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Η πρωτοβουλία αναλήφθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πιο συγκεκριμένα του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας σε συνεργασία με το Δήμο Ρήγα Φεραίου. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και θα περιλαμβάνουν τις καρδιολογικές εξετάσεις, τον έλεγχο ψυχικής υγείας, νευρολογική εξέταση, ακοολογικό και οφθαλμολογικό έλεγχο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το