Photo Gallery, Τοπικά

Εντοπίστηκε ο «ποντικός» των σχολείων του Βόλου

 

Εικόνα από τη διάρρηξη που έγινε στο πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο

Ένας 24χρονος είναι ο δράστης των διαρρήξεων των σχολείων που διαπράχθηκαν το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2012. Ο εντοπισμός του δράστη έγινε μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου. Σε βάρος του 24χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα και θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Βόλου για τα περαιτέρω. Συνολικά εξιχνιάστηκαν οκτώ διαρρήξεις σε σχολικά συγκροτήματα, απ’ όπου αφαιρέθηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προκλήθηκαν και ζημιές.

Εκτός από τον 24χρονο, δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος 22χρονης Ρουμάνας, επειδή στο σπίτι της βρέθηκε μέρος του κλεμμένου ηλεκτρονικού εξοπλισμού των σχολείων.

Από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας οκτώ περιπτώσεις διαρρήξεων σε σχολικά συγκροτήματα, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 09-11-2012 έως και 17-12-2012 στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι δράστης των διαρρήξεων φέρεται να είναι ένας 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος αφαίρεσε από τα σχολικά συγκροτήματα ηλεκτρονικό εξοπλισμό απροσδιόριστης μέχρι στιγμής χρηματικής αξίας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές.

Επιπλέον, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε οικία 22χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Ρουμανίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλο μέρος του αφαιρεθέντος εξοπλισμού. Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, ενώ ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός που κατασχέθηκε αποδόθηκε στους διευθυντές των σχολικών συγκροτημάτων.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκριμένου να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαρρήξεις στα σχολεία ήταν διαδοχικές. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έγινε στο 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο, στο 9ο Γυμνάσιο, στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού. Από το πρώην Πολυκλαδικό αφαιρέθηκαν και τα περισσότερα αντικείμενα και οι υπεύθυνοι του σχολικού συγκροτήματος υπολογίζουν την αξία τους σε 15.000 ευρώ περίπου. Αρκετές ήταν οι ζημιές που είχαν γίνει και στο σχολείο.

Εξάλλου συνελήφθησαν, στην ευρύτερη περιοχή των Μηλεών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 40, 45, 23, 37 ετών, για απόπειρα κλοπής από λατομείο.

Σύλληψη για απόπειρα κλοπής

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες μετέβησαν με δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα σε λατομείο στην ευρύτερη περιοχή των Μηλεών και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ανενεργό μηχάνημα έργου. Οι αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή τους κατέλαβαν επ’ αυτοφώρω να τεμαχίζουν με τη χρήση φιαλών οξυγόνου, το μηχάνημα, προκειμένου να το πουλήσουν, ως ποσότητα μετάλλου «scrap» και τους συνέλαβαν.

Τα Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα κατασχέθηκαν, καθώς επίσης τα διαρρηκτικά εργαλεία και τρεις φιάλες οξυγόνου που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου για τα περαιτέρω. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το