Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Αναδιοργάνωση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου

Η επιλογή του διοικητή και των αστυνομικών έγινε με ένα βασικό κριτήριο, να είναι άμεμπτα σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο και με βασικό στόχο το Τμήμα Δίωξης να κάνει μία νέα αρχή

 

Νέα αρχή με νέο διοικητή και νέο προσωπικό κάνει από χθες το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Μετά την απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας να μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης άπαντες οι αστυνομικοί της Δίωξης, ο αστυνομικός διευθυντής προχώρησε άμεσα στον ορισμό νέου διοικητή και 10 αστυνομικών. Νέος διοικητής ανέλαβε ήδη από χθες ο μέχρι πρότινος διοικητής του Τμήματος Περιφέρειας κ. Θανάσης Κουλούρης. Οι αστυνομικοί μετατέθηκαν κυρίως από άλλες υπηρεσίες του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί το 2002. Συγκροτήθηκε από την αρχή, αφού μέχρι πρότινος η δίωξη ναρκωτικών γινόταν από το τότε Τμήμα Ασφαλείας. Όλα αυτά τα χρόνια κατέγραψε αρκετές επιτυχίες και φυσικά άλλαξε αρκετούς διοικητές.

Δέκα χρόνια μετά, το Τμήμα αυτό επανιδρύεται. Κάποιοι από τους αστυνομικούς που υπηρετούσαν μέχρι χθες στο Τμήμα Δίωξης ήταν εκεί από ιδρύσεώς του. Όπως και ο 45χρονος αρχιφύλακας, ο οποίος συνελήφθη προχθές από λιμενικούς του Βόλου με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών.

Ο αστυνομικός διευθυντής κ. Αλαμάνας προχώρησε από χθες στη στελέχωση του Τμήματος, που στην ουσία από τις γιορτές και μετά την σύλληψη του πρώην διοικητή δεν λειτουργούσε. Όλο αυτό το διάστημα οι 10 υπηρετούντες αστυνομικοί απασχολούνταν με άλλο αντικείμενο και όχι τη δίωξη ναρκωτικών.

Η περίπτωση του 45χρονου αρχιφύλακα, ήρθε ως επισφράγισμα αυτής της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί και στην ουσία αποτέλεσε το «κερασάκι στην τούρτα» για να «ξηλωθεί» όλο το Τμήμα.

Η επιλογή του διοικητή και των αστυνομικών έγινε με ένα βασικό κριτήριο, να είναι άμεμπτα σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο και με βασικό στόχο το Τμήμα Δίωξης να κάνει μία νέα αρχή στην καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών.

Νέος διοικητής του Τμήματος Περιφέρειας, στη θέση του κ. Κουλούρη, ορίστηκε ο κ. Θανάσης Καλαμπόκας

Απολογία

Σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι θα οδηγηθεί στον Ανακριτή Βόλου ο 45χρονος αστυνομικός της Δίωξης, ο οποίος κρατείται στο Λιμεναρχείο Βόλου. Κρατούμενοι είναι και οι δύο αθίγγανοι – πατέρας και γιος, ηλικίας 68 και 35 ετών αντίστοιχα – οι οποίοι επίσης θα οδηγηθούν σήμερα στον Ανακριτή. Ο αστυνομικός δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ζητήσει νέα προθεσμία και να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Κλήση στο «100» για ύποπτους….

Από τα στοιχεία της μέχρι τώρα έρευνας προκύπτει ένα πολύ βασικό συμπέρασμα: Ότι η υπόθεση του πρώην διοικητή της Δίωξης και του αρχιφύλακα δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Δεν έχουν καμία απολύτως σχέση, τα δεδομένα είναι διαφορετικά και αντιμετωπίζονται από τη Δικαιοσύνη σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν έως τώρα. Είναι μάλιστα πολύ χαρακτηριστική η αναφορά αξιωματικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου ότι εξεπλάγησαν ότι το άτομο που υποδείχθηκε ως προμηθευτής ναρκωτικών διαπιστώθηκε κατά τη σύλληψη ότι είναι αστυνομικός και μάλιστα της Δίωξης Ναρκωτικών. Οι λιμενικοί, όπως αναφέρεται, δεν γνώριζαν πως επρόκειτο για αστυνομικό και όταν «έπεσαν πάνω του» βρέθηκαν μπροστά σε μεγάλη έκπληξη.

Υπενθυμίζεται, για την υπόθεση, ότι το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης συνελήφθησαν από τους λιμενικούς της Δίωξης Ναρκωτικών οι δύο αθίγγανοι με ένα κιλό και 106 γραμμάρια χασίς. Κατά την προανάκριση ανέφεραν τον προμηθευτή τους υποστηρίζοντας ότι αγόρασαν το χασίς έναντι του ποσού των 2.500 ευρώ, που ωστόσο τα όφειλαν. Ακολούθησε ελεγχόμενη επιχείρηση με τον αθίγγανο να τηλεφωνεί στον φερόμενο ως αγοραστή του και να κλείνουν συνάντηση κοντά στις «Άσπρες Πεταλούδες». Εκεί εμφανίστηκε ο αστυνομικός οδηγώντας μάλιστα και συμβατικό υπηρεσιακό αυτοκίνητο, καθώς ήταν σε υπηρεσία και μάλιστα στα μέτρα ασφαλείας του Γερμανού πρέσβη. Την ώρα που ο αθίγγανος του έδινε τα χρήματα, μάλιστα προσημειωμένα, επενέβησαν οι λιμενικοί και τον συνέλαβαν. Τότε διαπίστωσαν ότι πρόκειται για αστυνομικό.

Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο, όπως έγινε γνωστό, ότι λίγο πριν τη συνάντηση του συλληφθέντα αθίγγανου με τον αστυνομικό, κάτοικοι της περιοχής τηλεφώνησαν στο «100» αναφέροντας «ύποπτες κινήσεις». Το «100» έδωσε κλήση για έλεγχο και στο σημείο μετέβησαν περιπολούντες αστυνομικοί της ΟΠΚΕ (Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας). Οι λιμενικοί τους ζήτησαν να αποχωρήσουν εξηγώντας ότι βρίσκονται σε επιχείρηση. Έτσι οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ αποχώρησαν από το σημείο και λίγο αργότερα εμφανίστηκε ο αρχιφύλακας της Δίωξης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το