Photo Gallery, Τοπικά

Εντατικές εργασίες στο Ανατολικό Πήλιο

Για την άρση της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου σε Ξουρίχτι και Ζαγορά

 

Με εντατικούς ρυθμούς εκτελούνται στο Ανατολικό Πήλιο οι εργασίες για την άρση της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου ώστε από βδομάδα να πραγματοποιούνται με ασφάλεια διελεύσεις ακόμη και βαρέων οχημάτων που σήμερα εκτελούν δρομολόγια με ευθύνη οδηγών.

Τα συνεργεία των δύο εργολάβων που ενεργούν στην περιοχή έχουν επικεντρώσει τις δυνάμεις τους στη θέση Κακοσκάλι του νοτίου άξονα κοντά στο Ξουρίχτι και στη θέση Παναγιά, κοντά στη Ζαγορά.

Στο Ξουρίχτι, τα μηχανήματα που βρίσκονται ανάντι του δρόμου, αφαιρούν βράχους και χώματα από το πρανές ώστε να εκμηδενιστούν οι κίνδυνοι βραχοπτώσεων και νέων κατολισθήσεων δημιουργώντας παράλληλα ένα πατάρι ασφαλείας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Μαγνησίας, είναι εφικτή σε δύο περίπου ημέρες η άρση της επικινδυνότητας της οδού στο συγκεκριμένο σημείο το οποίο μέχρι τις 4 μ.μ. θα κλείνει για την αποφυγή ατυχήματος από βραχόπτωση.

Εντατικοί ρυθμοί εργασιών, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου-Κασσαβέτη, παρατηρήθηκαν χθες και στο άλλο σημαντικό μέτωπο, στη θέση Παναγιά πριν τη Ζαγορά και θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο. Με τη συναίνεση ιδιοκτήτη αγροτεμαχίου, εγκαταστάθηκαν εντός αυτού μηχανήματα του εργολάβου για να απομακρύνει υλικά κατολισθήσεων και σαθρές επιχώσεις και στη συνέχεια, μετά από διερευνητική γεώτρηση, να προχωρήσει σε πασαλόμπηξη για τη δημιουργία τοιχίου αντιστήριξης.

Στο τμήμα αυτό της οδού, η κυκλοφορία γίνεται από το ανάντι ρεύμα κυκλοφορίας και η διέλευση βαρέων οχημάτων γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και με ρύθμιση της κυκλοφορίας από τα συνεργεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως χωρίς προβλήματα γίνεται για τα ΙΧ η κυκλοφορία στο δρόμο Χάνια-Κισσός.

Στο μεταξύ, ερώτηση στη Βουλή για το θέμα, κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας κ. Γ. Κοντογιάννης επισημαίνοντας ότι «το πρόβλημα αντιμετωπίζεται προσωρινά με τη ρίψη αμμοχάλικου για την επίστρωση του δρόμου, ενώ τα 230.000 ευρώ που θα διαθέσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν επαρκούν για τη συνολική διευθέτηση του ζητήματος, καθώς είναι απαραίτητο να εκπονηθεί σοβαρή τεχνική μελέτη για την οριστική αποκατάσταση των ζημιών του οδικού δικτύου.  Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών:

1. Ποιο το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των ζημιών στο οδικό δίκτυο του Ανατολικού Πηλίου;

2. Θα διατεθούν επί πλέον κονδύλια, πέραν των 230.000 ευρώ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου του Ανατολικού Πηλίου;

3.Θα υπάρξει συνολική και οριστική λύση για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου του Ανατολικού Πηλίου, με την εκπόνηση και την υλοποίηση ειδικής τεχνικής μελέτης; Από πού θα γίνει η χρηματοδότηση των έργων που θα περιλαμβάνονται στη μελέτη;»

Τέλος, τα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου του Ανατολικού Πηλίου επισκέφτηκε εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμμαχίας η κ. Έλενα Αντωνοπουλου. Στο δημαρχείο Ζαγοράς είχε συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Αντωνογλου ο οποίος την ενημέρωσε για την πορεία των έργων.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το