Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ενημέρωση του Δημάρχου Π. Σκοτινιώτη για το ΔΟΕΠΑΠ

Ο κ.Σκοτινιώτης επισημαίνει την ανάγκη να επανεξεταστεί το σχέδιο του νέου οργανογράμματος,

Επίσκεψη στα γραφεία του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), πραγματοποίησε χθες ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης ο οποίος ενημερώθηκε αναλυτικά από τα αιρετά και τα υπηρεσιακά στελέχη του Οργανισμού για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του ανά τομέα δράσης.

Σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο κ. Π.Μαβίδη, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Διευθυντές του Οργανισμού, ο κ. Σκοτινιώτης υπογράμμισε την ξεχωριστή βαρύτητα που έχει ο ΔΟΕΠΑΠ στο πλαίσιο του ενιαίου Δήμου και τόνισε ότι είναι ανάγκη να συνεχιστεί η σοβαρή προσπάθεια που γίνεται, ιδιαίτερα κατά τη ζοφερή αυτή περίοδο, καθώς οι δομές του Οργανισμού έχουν αναδειχθεί σε σημαντικές κυψέλες δημιουργίας και δίνουν ανάσα ελπίδας και αισιοδοξίας στους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Βόλου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ και τα άλλα στελέχη για την οικονομική και διοικητική κατάσταση του Οργανισμού, τις δράσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Σημαντικό πρόβλημα, επίσης, αποτελούν οι εκκρεμότητες που κληρονόμησε ο ΔΟΕΠΑΠ από το παρελθόν και δυσχεραίνουν το έργο του, όπως η έλλειψη αδειών λειτουργίας των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων.  «Καλούμαστε μέσα σε τρία χρόνια, και μάλιστα σε συνθήκες δραματικής περικοπής των χρηματοδοτήσεων, να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που παρέμειναν άλυτα επί δεκαετίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Σκοτινιώτης για να προσθέσει ότι τα αποτελέσματα αυτής, ακριβώς, της διαχείρισης και αντίληψης που κυριάρχησε επί τόσα χρόνια, υφίστανται οι Δήμοι σήμερα. Ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ επισήμανε ότι έπειτα από επίμονη και συστηματική προσπάθεια, επιτεύχθηκε έως τώρα η αυστηρή τήρηση του προϋπολογισμού και έχει δοθεί εντολή για στενή παρακολούθηση των δαπανών, ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή παρέκκλιση. Μάλιστα, με απόφαση του Δ.Σ., παρότι δεν επιβάλλεται από τον Νόμο, έχει συγκροτηθεί Οικονομική Επιτροπή η οποία λειτουργεί ενισχυτικά ως ελεγκτικός μηχανισμός στο πλαίσιο λειτουργίας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού, αρμόδιος του τομέα Αθλητισμού Ν.Μαυρόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευθ.Τσάμης και Χαρά Αγκρή, αρμόδιοι του τομέα Πολιτισμού και του τομέα Εκπαίδευσης Παιδιού αντίστοιχα και το μέλος του Δ.Σ. Δ.Μελαχροινός. Επίσης, οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Διοικητικών-Οικονομικών Υπηρεσιών Σ.Αποστολίδου, Εκπαίδευσης Παιδιού Ν.Μπέντα, Πολιτισμού Χρ.Δραντάκη, Αρχείων-Μουσείων-Βιβλιοθηκών Α.Δημόγλου και Αθλητισμού Γ.Χρήστου.

Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ο Δήμαρχος ενημερώθηκε αναλυτικά για τα θέματα που αφορούν την κάθε Διεύθυνση χωριστά και συζήτησε με τα αρμόδια στελέχη για τον προγραμματισμό δράσης της επόμενης περιόδου. Ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι ο ΔΟΕΠΑΠ διαχειρίζεται ένα από τα πιο ζωντανά αντικείμενα της δημοτικής πολιτικής και ως εκ τούτου αποτελεί κρίσιμη και νευραλγική οργανική μονάδα, η οποία εντάσσεται στον ενιαίο σχεδιασμό του Δήμου Βόλου. Στο πλαίσιο αυτό παράγεται ήδη ουσιαστικό έργο, το οποίο πρέπει να συνεχιστεί παρά τις μεγάλες δυσκολίες. «Ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η εκπαίδευση του παιδιού, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, δεν είναι πολυτέλεια αλλά  βάλσαμο για τους πολίτες», κατέληξε ο Δήμαρχος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το