Photo Gallery, Τοπικά

Εμπρησμός σε ΙΧ στον Αλμυρό

Από τη μέχρι τώρα έρευνα άγνωστος φέρεται να τοποθέτησε στουπί με οινόπνευμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου

 

Φωτιά εκδηλώθηκε σε σταθμευμένο ΙΧ στον Αλμυρό, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Η φωτιά επεκτάθηκε σε διπλανό αυτοκίνητο, επίσης σταθμευμένο. Το ευτύχημα είναι ότι η φωτιά έγινε αντιληπτή έγκαιρα από διερχόμενους. Στο σημείο έσπευσαν πέντε πυροσβέστες από το κλιμάκιο του Αλμυρού με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Η φωτιά είχε σχεδόν σβήσει από τους γείτονες, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η φωτιά εκδηλώθηκε σε ΙΧ μάρκας «Πεζό 307» καμπριολέ. Από τη μέχρι τώρα έρευνα άγνωστος φέρεται να τοποθέτησε στουπί με οινόπνευμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, κοντά στο ντεπόζιτο της βενζίνης. Άναψε φωτιά στο στουπί, που στη συνέχεια μεταδόθηκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Η φωτιά όμως «άρπαξε» και το πίσω ακριβώς σταθμευμένο όχημα μάρκας «Passat». Το πρώτο όχημα υπέστη ζημιές στο πίσω μέρος και το δεύτερο στο μπροστινό. Διερχόμενος ενημέρωσε για τη φωτιά και σβήστηκε εγκαίρως. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν υπάρχει μαρτυρία για έκρηξη.

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο Αλμυρού συγκέντρωσε τα πρώτα στοιχεία, ενώ την έρευνα διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσημα η αιτία της φωτιάς στα αυτοκίνητα είναι άγνωστη. Ως σοβαρό ενδεχόμενο εξετάζεται η περίπτωση του εμπρησμού. Ως πιθανότερο δε κίνητρο τυχόν προσωπική αντιδικία.

Επιχείρηση διάσωσης… κατσίκας

Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής από πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου για τη διάσωση ενός ζώου που έπεσε σε πηγάδι. Το περιστατικό συνέβη στα Πευκάκια. Μία κατσίκα έπεσε σε παγίδα βάθους αρκετών μέτρων (υπολογίζεται 10 περίπου). Ο ιδιοκτήτης του ζώου αντελήφθη την πτώση του και ειδοποίησε την Πυροσβεστική. Άμεση ήταν η κινητοποίηση. Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση, όπως σε όλες τις περιπτώσεις διάσωσης. Οι πυροσβέστες έκαναν κάθοδο στο πηγάδι, προσπάθησαν να σώσουν το ζώο, που όμως τελικά ανασύρθηκε πνιγμένο.

Τ. Κ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το