Αθλητισμός

Ελπίζει σε αλλαγή στάσης της ΕΠΟ ο Ολυμπιακός

Η ψήφιση αύριο από την ολομέλεια της Βουλής της τροπολογίας που αφορά της ποινές που θα επιβάλει η ΕΠΟ στις ΠΑΕ, μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, έχει να κάνει και με την περίπτωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Το βολιώτικο συγκρότημα δεν αγωνίζεται φέτος σε κανένα πρωτάθλημα και αυτό οφείλεται στην απόφαση που έλαβε το περασμένο καλοκαίρι η ΕΕΑ να μην χορηγήσει στον Ολυμπιακό Βόλου πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Επίσημη απόφαση από την ΕΠΟ για αποπομπή του Ολυμπιακού Βόλου από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα δεν υπάρχει, από τη στιγμή που δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία, εσκεμμένα από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Κι αυτό, προκειμένου να μην υπάρχει επίσημη απόφαση από την ΕΠΟ, η οποία να αποδεικνύει έμπρακτα ότι αποδέχεται τις αποφάσεις της κρατικής Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, καταπατώντας η ίδια το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στον Ολυμπιακό Βόλου εξακολουθούν να υποστηρίζουν, πως η απόφαση του ανώτατου αθλητικού δικαιοδοτικού οργάνου, της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, δικαίωσε πέρυσι το καλοκαίρι το βολιώτικο συγκρότημα και βάσει αυτής η ομάδα θα έπρεπε να αγωνίζεται ήδη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ, καθώς και το νομικό επιτελείο, συνεχίζουν τις κινήσεις έτσι ώστε να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος του Ολυμπιακού Βόλου και η ομάδα να επιστρέψει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Με βάση τα νέα δεδομένα, η ΕΠΟ είναι εκείνη που θα κληθεί να αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά ο Ολυμπιακός Βόλου. Εάν η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν αποδεχθεί την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και εφαρμόσει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, τότε η ομάδα επιστρέφει στη Σούπερ Λιγκ. Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ προσπαθούν να πιέσουν την ΕΠΟ να πάρει αυτή τη γενναία απόφαση, καθώς μάλιστα σε λίγες μέρες στις 20 Μαρτίου θα κληθεί το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ να αποφασίσει σχετικά με την προσφυγή που κατέθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός και με την οποία στην ουσία ζητεί την αποκατάστασή της  στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Για να παίξει, ωστόσο, ο Ολυμπιακός Βόλου και πάλι στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία, θα πρέπει πέρα από την απόφαση της ΕΠΟ να συναινέσει και η Πολιτεία και δη το υπουργείο Πολιτισμού, που έλαβε την πολιτική απόφαση τον περασμένο Αύγουστο να αποπέμψει τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Παράλληλα, υπάρχει και ένα επιπλέον εμπόδιο το οποίο θα πρέπει να ξεπεραστεί και αυτό έχει να κάνει με τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Από τη στιγμή που βάση της προκήρυξης των πρωταθλημάτων της Σούπερ Λιγκ και της Football League, τρεις ομάδες θα υποβιβαστούν από τη μεγάλη κατηγορία στην Β’ Εθνική και τρεις θα ανέβουν από τη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, θα πρέπει η ΕΠΟ να αυξήσει τον αριθμό των ομάδων της Σούπερ Λιγκ από 16 σε 18 για να μπορέσουν να βρουν θέση στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα.

Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει – και εξακολουθούν να γίνονται – από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου διάφορες επαφές με ανθρώπους του ποδοσφαίρου, με σκοπό τη δικαίωση της ομάδας. Το προσεχές 15ημερο θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την βολιώτικη ΠΑΕ και αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλά, όσον αφορά την υπόθεση.

 

Επιστολή Μπατζιάκα

στην ΕΠΟ

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, κ. Τάσος Μπατζιάκας, απέστειλε στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο και στα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας επιστολή, με την οποία ζητεί από την ΕΠΟ να εφαρμόσει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων και να αποκατασταθεί η ποδοσφαιρική νομιμότητα. Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των συζητήσεων και την οριστικοποίηση του ισχύοντος πλαισίου που αφορά την ΕΕΑ, είναι πλέον προφανές ότι η Ομοσπονδία καθίσταται η μόνη αρμόδια για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο θέμα του Ολυμπιακού Βόλου, μιας ομάδας που κόσμησε με την παρουσία της το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, απόλυτα νοικοκυρεμένη οικονομικά,με πολυπληθείς φιλάθλους με άψογη συμπεριφορά, που εκπροσωπούσε επάξια το Ελληνικό Ποδόσφαιρο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι φορείς της πόλης και οι χιλιάδες φίλαθλοι δίκαια προσδοκούν να υλοποιηθεί πλέον η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, του μόνο ποδοσφαιρικού δικαιοδοτικού οργάνου, που έκρινε την τύχη της ομάδας.

Είναι γνωστό ότι η ΕΕΑ την 15/9/2011 δεν επανεξέτασε τον πλήρη φάκελο με την νέα μετοχική έκθεση της ΠΑΕ, ως όφειλε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, αφού δεν ανακοίνωσε το σκεπτικό της μέχρι σήμερα, 6 ολόκληρους μήνες μετά!

Η75χρονη ένδοξη ποδοσφαιρική ιστορία της ομάδας, σε συνδυασμό με την αμετάκλητη κρίση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, περί αντικειμενικής μόνο ευθύνης και όχι περί υπαιτιότητας, όπως απαιτεί ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ, καθιστούν πλέον επιτακτική την ανάγκη της επίλυσης του πρωτοφανούς για τα ποδοσφαιρικά χρονικά προβλήματος.

Ευπρόσωπα ζητούμε την συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας έγκαιρα, ώστε να δοθεί μια δίκαιη λύση, αφού πλέον είναι το μόνο καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο για την αποκατάσταση της ποδοσφαιρικής νομιμότητας».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το