Photo Gallery, Αθλητισμός

«Είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα»

Ο προπονητής του Ρήγα Φεραίου Λ. Μπακάλης πιστεύει ότι η ομάδα θα αντεπεξέλθει στη Δ’ Εθνική

Ο Λάκης Μπακάλης

Τη φιλοδοξία να κάνει αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας έχει ο Ρήγας Φεραίος σύμφωνα με όσα υποστήριξε στη «Θ» ο προπονητής του Λάκης Μπακάλης. Το πρόγραμμα των αγώνων της ομάδας χαρακτηρίζεται δύσκολο μια και στο ξεκίνημα θα δώσει δύο ματς εκτός έδρας, αλλά αυτό λίγο απασχολεί τους ανθρώπους της. Οι Βελεστινιώτες συνεχίζουν την προετοιμασία τους και το Σάββατο θα δώσουν φιλικό παιχνίδι με τον Πυργετό Λάρισας.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής αρχίζει στις 21 Οκτωβρίου με τον Ρήγα Φεραίο να ξεκινά τις υποχρεώσεις του από την Καρδίτσα όπου θα τεθεί αντιμέτωπος του τοπικού Αθλητικού Ομίλου. Η κλήρωση χαρακτηρίζεται δύσκολη για τους Βελεστινιώτες διότι θα δώσουν μακριά από το «σπίτι» τους και τον δεύτερο αγώνα, κόντρα στον Αμπελωνιακό.

Αυτό είναι κάτι που παραδέχεται και ο τεχνικός της ομάδας Λάκης Μπακάλης, αν και τονίζει ότι ούτως ή άλλως όλοι θα παίξουν με όλους κάποια στιγμή: «Ομολογώ ότι επιθυμούσα να αρχίσουμε στο πρωτάθλημα με εκτός έδρας παιχνίδι διότι στις πρεμιέρες οι γηπεδούχοι έχουν επιπλέον άγχος, θέλοντας πάση θυσία το «τρίποντο» της νίκης. Όμως δεν ήθελα να έχουμε δύο συνεχόμενα εκτός έδρας ματς διότι αυτό ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας. Προτιμούσα να υπάρχει ισορροπία στο πρόγραμμά μας με εναλλάξ παιχνίδια εντός και εκτός έδρας.

Βέβαια, κάποια στιγμή θα παίξουμε με όλες τις ομάδες στο Βελεστίνο, αλλά και στα γήπεδά τους, οπότε δεν χρειάζεται να μας απασχολεί τόσο πολύ το πρόγραμμα. Το θέμα είναι εμείς να είμαστε έτοιμοι σε κάθε αγώνα προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν. Επιβάλλεται να είμαστε πάντα σοβαροί και πειθαρχημένοι και από κει και πέρα θα έλθουν και τα καλά αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τον Βελεστινιώτη προπονητή ο Ρήγας είναι ήδη έτοιμος αγωνιστικά: «Θεωρώ ότι ο βαθμός ετοιμότητάς μας είναι ο κατάλληλος εν όψει του πρωταθλήματος. Από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας μας και παρότι μας παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα, μπορέσαμε και δουλέψαμε σκληρά. Ούτως ή άλλως έχουμε το πλεονέκτημα να διαθέτουμε μία «δεμένη» ομάδα μια και ο βασικός κορμός είναι σχεδόν ίδιος με πέρυσι.

Έχουμε μόνο τέσσερις προσθήκες, αυτές των Τσουκάλη, Κόκκα, Γκοντόλου και Ρουκά που πιστεύω πως ταιριάζουν στη φιλοσοφία της ομάδας μας. Είναι νεαροί με όρεξη και φιλοδοξίες, που πάντως θέλουν λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν πλήρως. Επαναλαμβάνω ότι είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα. Απλά στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την πρεμιέρα οφείλουμε να διατηρηθούμε στο ίδιο επίπεδο».

Το φετινό πρωτάθλημα προμηνύεται αρκετά δύσκολο. Μάλιστα στον 4ο όμιλο μετέχουν μόλις 11 ομάδες, κάτι που σημαίνει ότι οποιοδήποτε λάθος μπορεί να κοστίζει λόγω του μικρού αριθμού των παιχνιδιών που θα δώσει η κάθε μία (μόλις 20). Όμως, σύμφωνα με τον κ. Μπακάλη, ο Ρήγας μπορεί να έχει μία αξιόλογη πορεία:

«Έχουμε μία ομάδα με μικρό μέσο όρο ηλικίας, αλλά μεγάλο ενθουσιασμό. Επιπλέον διαθέτουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά, απόρροια της αγωνιστικής παρουσίας μας στα μπαράζ ανόδου. Κόντρα σε δυνατές και έμπειρες ομάδες παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και κατακτήσαμε δίκαια την 1η θέση. Μπορεί στο τέλος να ανήλθαν όλες στη Δ’ Εθνική, αλλά θεωρώ σημαντικό ότι εμείς δεν κερδίσαμε την άνοδο από το …παράθυρο. Ότι πετύχαμε, ήταν μέσα στο γήπεδο. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κοντράρουμε οποιαδήποτε ομάδα και ότι έχουμε τις δυνατότητες να κάνουμε περήφανους όλους τους Βελεστινιώτες».

 

Το Σάββατο

φιλικό με Πυργετό

Με καθημερινές προπονήσεις συνεχίζεται η προετοιμασία του Ρήγα Φεραίου, χωρίς να λείπουν κάποια προβλήματα. Οι στρατευμένοι Γάρος και Χατζηαθανασίου εξακολουθούν να μην γυμνάζονται όλες τις ημέρες, ενώ ο Ρουκάς αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις και δεν μπορεί να ακολουθήσει όλο το πρόγραμμα.

Επίσης υπάρχουν και οι περιπτώσεις των Μπλέτσα και Βογιατζή που έχασαν όλη την προετοιμασία. Ο πρώτος έχει υποβληθεί σε αρθροσκόπηση και αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει σε χαλαρούς ρυθμούς. Υπολογίζεται να είναι έτοιμος στα τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου.

Όσο για τον δεύτερο, είχε τραυματιστεί σοβαρά στα μέσα της περσινής περιόδου. Το ευχάριστο είναι ότι εδώ και μερικές ημέρες μπορεί και προπονείται, αλλά σαφώς πιο ελαφρά σε σχέση με τους συμπαίκτες του, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί. Ο κ. Μπακάλης περιμένει με ανυπομονησία τους Μπλέτσα και Βογιατζή, αλλά είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να τους χρησιμοποιήσει σε παιχνίδι αν δεν είναι έτοιμοι 100%.

Στο μεταξύ, το Σάββατο στις 5 το απόγευμα ο Ρήγας θα δώσει ένα ακόμη τεστ προετοιμασίας. Θα αντιμετωπίσει στο στάδιο του Βελεστίνου τον Πυργετό Λάρισας. Από κει και πέρα κλείστηκε φιλικό παιχνίδι με τον Αχιλλέα Δομοκού που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Φθιώτιδας την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, ενώ ο Ρήγας έκανε πρόταση και στον Δωτιέα Αγιάς για φιλικό αγώνα στις 14/10.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το