Photo Gallery, Τοπικά

Δ. Αλεξόπουλος: Αντί για απόσυρση ζήτησε επίσπευση αγωγής

Ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος ζήτησε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο να προσδιοριστεί έγκαιρα η αγωγή που κατέθεσε εναντίον του Δήμου Βόλου, ύψους 450.000 ευρώ

 

Με καταρρακωμένο ηθικό και με την ψυχολογική του υγεία κλονισμένη, όπως ο ίδιος επικαλείται, ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος ζήτησε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο και πέτυχε να προσδιοριστεί έγκαιρα η αγωγή που κατέθεσε εναντίον του Δήμου Βόλου, ύψους 450.000 ευρώ για το νερό που επί οκτώ χρόνια παρείχε στο δίκτυο ύδρευσης για τον οικισμό Αγίου Λαυρεντίου από την ιδιωτική του γεώτρηση.

Το νερό το παρείχε κατά τα χρόνια της δημαρχικής του θητείας στο δήμο Αρτέμιδας ως «προσφορά» στους δημότες.

Με την επιστολή του στον πρόεδρο του Διοικητικού Πρωτοδικείου ζητεί να ξεκαθαριστεί δικαστικά η υπόθεση που στάθηκε η αιτία να του αφαιρεθούν όλες οι αρμοδιότητες, γεγονός που τον έχει οδηγήσει -κατά δήλωσή του- στα όρια της κατάθλιψης.

«Επειδή η αγωγή ασκήθηκε μετά την εκλογή μου ως αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, ο περιφερειάρχης μου αφαίρεσε όλες τις αρμοδιότητες. Η ενέργεια αυτή άδικη ως προς εμένα έχει σαν συνέπεια τόσο τη μείωση της προσωπικότητάς μου και την απαξίωσή μου ως πολιτικό, όσο και τη σοβαρή επίπτωση στην υγεία μου που βρίσκεται στα όρια της κατάθλιψης».

Μετά τη «δραματική» επιστολή του Δ. Αλεξόπουλου, πληροφορίες θέλουν η αγωγή να προσδιορίστηκε για το Νοέμβριο.

Η απόφασή του να ζητήσει χρήματα από τον ενιαίο Δήμο Βόλου για νερό που «προσέφερε» στους πολίτες του κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας, είχε πολιτικές παρενέργειες. Για λόγους ηθικής τάξης ο κ. Αγοραστός ζήτησε την παραίτησή του και του αφαίρεσε τις αρμοδιότητες. Ο κ. Αλεξόπουλος αρνήθηκε να παραιτηθεί και εξακολουθεί να λαμβάνει την υψηλή αντιμισθία που ορίζει ο Νόμος για τη θέση του.

Ο κ. Αλεξόπουλος είχε αποφασίσει και είχε ανακοινώσει δημόσια ότι θα αποσύρει την αγωγή κατά του Δήμου Βόλου, ωστόσο δεν το έπραξε.

Το στενό περιβάλλον του κ. Αγοραστού, σχολίαζε και εξακολουθεί να σχολιάζει ότι η κίνηση του κ. Αλεξόπουλου να μην παραιτείται και να απολαμβάνει αντιμισθίας, εκμεταλλευόμενος το «κενό» του Νόμου, τον εκθέτει πολιτικά. Στελέχη του συνδυασμού δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για τους χειρισμούς του κ. Αλεξόπουλου.

Είχε δεσμευτεί

Ο αντιπεριφερειάρχης είχε δεσμευτεί πως θα απέσυρε την αγωγή για την οποία σήμερα ζητεί επίσπευση της εκδίκασης, επικαλούμενος την κλονισμένη ψυχολογία του, από το μη δικαστικό ξεκαθάρισμα της υπόθεσης. Είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του: «Μετά το θόρυβο που από συγκεκριμένες πλευρές ηγέρθηκε και σταθμίζοντας την ανάγκη της διατήρησης ενός ηπίου και χωρίς εντάσεις πολιτικού κλίματος, δεδομένων και των ιδιαιτέρων συνθηκών που επικρατούν στην κοινωνία μας, που έχουν φέρει σε δεινή οικονομική κατάσταση μεγάλα τμήματα συμπολιτών μας, την αγωνία των οποίων συμμερίζομαι και κατανοώ, έλαβα την απόφαση να αποσύρω την αγωγή κατά του Δήμου Βόλου. Με την αγωγή αυτή, όπως είναι γνωστό, διεκδικούσα νόμιμη αποζημίωση για τη χρήση γεώτρησης ιδιοκτησίας μου, για την κάλυψη υδρευτικών και αρδευτικών αναγκών στην περιοχή της Αρτέμιδος και ζήτησα, ως απλός πολίτης, να κριθεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, με πλήρη διαφάνεια, με πλήρη τήρηση της νομιμότητας και χωρίς ύποπτες συναλλαγές κάτω από το τραπέζι ή όποια εκμετάλλευση της θεσμικής μου ιδιότητας ως αντιπεριφερειάρχη. Η αγωγή μοναδικό σκοπό είχε και εξακολουθεί να έχει την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποδέσμευσης του ακινήτου. Διευκρινίζω ότι για εύλογο χρονικό διάστημα θα συνεχίσω να παρέχω το δικαίωμα χρήσης του νερού, αλλά ο Δήμος πρέπει άμεσα να βρει λύση στο θέμα. Θα ήθελα ακόμη να επισημάνω ότι στην υποβολή της αγωγής οδηγήθηκα από την υπόδειξη και προτροπή των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου Βόλου και των νομικών μου συμβούλων, που μου υπέδειξαν τη δικαστική οδό ως μόνη ικανή για την εξεύρεση μιας λύσης στην επίμαχη διαφορά. Σε κάθε περίπτωση η ανάγκη εξάλειψης κάθε εστίας έντασης και αντιπαλότητας στην κοινωνία της Μαγνησίας πρυτάνευσε στην τελική μου απόφαση και από την πλευρά μου το θέμα θεωρείται λήξαν» είχε δηλώσει.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το