Photo Gallery, Τοπικά

Πλήρης εξιχνίαση της υπόθεσης του Ιταλού στον Πτελεό

Ο 68χρονος Ιταλός είχε έρθει στην περιοχή μαζί με άλλους Ιταλούς για να πουλήσουν γεωργικά μηχανήματα

 

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης της δολοφονίας του 68χρονου Ιταλού εμπόρου που έγινε στην περιοχή του Πτελεού πριν από δύο περίπου χρόνια. Οι δύο συνεργοί του βρίσκονται προφυλακισμένοι. Ο τρίτος δράστης είναι Βούλγαρος και συνελήφθη στη Βουλγαρία. Η εξιχνίαση της δολοφονίας του 68χρονου έγινε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας τον περασμένο Μάρτιο. Ήταν από τις δυσκολότερες υποθέσεις, αφού είχαν περάσει αρκετοί μήνες και τα στοιχεία ήταν ελάχιστα. Ο 68χρονος είχε εξαφανιστεί, το πτώμα του βρέθηκε αρκετό καιρό μετά, καθώς οι δολοφόνοι το είχαν κρύψει και πολλούς μήνες αργότερα εντοπίστηκαν και οι δράστες.

Ο τρίτος δράστης της δολοφονίας του 68χρονου Ιταλού εμπόρου συνελήφθη, την περασμένη Τρίτη 10 Ιουλίου στη Νova Ζagora Βουλγαρίας. Είναι ένας 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε χθες από την Αστυνομική Διεύθυνση, ο συλληφθείς από κοινού με δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 38 και 43 ετών, τη 18-10-2010 στη Σούρπη Μαγνησίας, είχαν διαπράξει ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος 68χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ιταλίας.
Τη 19-10-2010 από φιλικά πρόσωπα του θύματος είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.
Από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι τρεις αλλοδαποί ενεργώντας από κοινού, με σκοπό τη ληστεία, τον οδήγησαν σε ερημική περιοχή του Δήμου Σούρπης, όπου του επιτέθηκαν με γροθιές, κλοτσιές και πέτρες, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ενώ την 27-03-2011 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη Σούρπη Μαγνησίας οι δύο από τους δράστες (38χρονος και 43χρονος), οι οποίοι παραμένουν προφυλακισμένοι.
Ο συλληφθείς κρατείται προκειμένου να εκδοθεί στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 68χρονος είχε έρθει στην περιοχή μαζί με άλλους ιταλούς για να πουλήσουν γεωργικά μηχανήματα. Διέμεναν σε ξενοδοχείο στη Νέα Αγχίαλο. Ο άτυχος 68χρονος, την ημέρα της δολοφονίας του, είχε αναχωρήσει νωρίς από το ξενοδοχείο για να πάει στον Αλμυρό να πουλήσει μηχανήματα. Στη διαδρομή όμως συναντήθηκε με τους δολοφόνους του. Έως το βράδυ δεν είχε επιστρέψει στο ξενοδοχείο και οι φίλοι του άρχισαν να τον αναζητούν. Το αυτοκίνητό του είχε βρεθεί στην περιοχή του Πτελεού, εγκαταλελειμμένο.

Η αστυνομική έρευνα ήταν ιδιαίτερα εξονυχιστική. Λίγους μήνες αργότερα και αφού είχε περάσει ο χειμώνας, βρέθηκαν τμήματα ανθρώπινου σκελετού και όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ανήκαν στον άτυχο ιταλό. Οι αστυνομικοί της Μαγνησίας κατάφεραν να οδηγηθούν στους δράστες της δολοφονίας του. Συνελήφθησαν οι δύο και τώρα ο τρίτος, ο οποίος θα εκδοθεί στη χώρα.

Οι δράστες διέμεναν και εργάζονταν προσωρινά στη Σούρπη και μετά την διάπραξη του φόνου εγκατέλειψαν την περιοχή.

Τ. Κ.

 

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη προχθές το απόγευμα στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, μία 36χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή. Ειδικότερα, η συλληφθείσα από κοινού με άγνωστο συνεργό της εισήλθαν σε κατάστημα (s/m) και αφαίρεσαν προϊόντα μικρής αξίας, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από το διευθυντή του καταστήματος, ο οποίος ακινητοποίησε τη συλληφθείσα ενώ ο συνεργός της κατάφερε να διαφύγει. Τα αφαιρεθέντα προϊόντα παρελήφθησαν απευθείας από το διευθυντή του καταστήματος. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων. Ο συνεργός της αναζητείται.

Νέα σύλληψη για χρέη στο Δημόσιο 

Συνελήφθη χθες το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας ένας 58χρονος ημεδαπός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, ο 58χρονος προσήλθε αυθορμήτως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας και συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο, οφειλές συνολικού ύψους 642.423,01 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Κατηγορείται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 25 παρ. 1δ Ν.1882/90, όπως πλέον ισχύει με το άρθρο 3 παρ.1 Ν. 3943/2011 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το