Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Δωρεάν φάρμακα στο Νοσοκομείο

Από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας
Από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας

Στη δωρεάν παραχώρηση φαρμάκων στο Νοσοκομείο Βόλου προχωρεί εντός των ημερών ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας στο πλαίσιο στήριξης του νοσηλευτικού ιδρύματος σε ένα πολύ ευαίσθητο τομέα, όπως είναι η φαρμακευτική κάλυψη των ασθενών. Υπολογίζεται ότι η αξία των φαρμάκων που θα δοθούν, ξεπερνούν τα 8.000 ευρώ.

Οι επαφές μεταξύ της διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας ξεκίνησαν πριν μερικές εβδομάδες και μετά από τις απαραίτητες συνεννοήσεις το εγχείρημα προχωρεί στην υλοποίησή του.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης σημείωσε πως «προχωρούμε σε μια κοινωνική πρωτοβουλία για την ενίσχυση του Νοσοκομείου και κατ’ επέκταση των συμπολιτών. Μέσω λοιπόν του Κοινωνικού Φαρμακείου θα διαθέσουμε δωρεάν εκατοντάδες φάρμακα, νευρολογικής κυρίως φύσεως, στο Φαρμακείο του «Αχιλλοπούλειου» στο πλαίσιο συνεργασίας και με τον αναπληρωτή διοικητή κ. Γιάννη Ντόκο. Έχουμε ήδη κάνει τη μηχανογράφηση και συσκευασία των φαρμάκων και προχωρούμε το εγχείρημα».

Στο μεταξύ προχθές το απόγευμα ο κ. Ματσιόλης συναντήθηκε και με το Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα οργάνωσης και εξέλιξης του Κοινωνικού Φαρμακείου, το οποίο θα μεταστεγάστηκε σε νέο πιο άνετο χώρο, πάντοτε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης.

Στη συνάντηση σημειώθηκε η ανάγκη συνέχισης των προσπαθειών για ενίσχυση όλο και περισσότερων απόρων, ευρύτερης στήριξης του κοινωνικού έργου που επιτελεί, αλλά και εντονότερης προβολής.

Πρόβλημα με ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Στο μεταξύ σημαντικά προβλήματα προέκυψαν και χθες αναφορικά με την υλοποίηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με συνέπεια να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν εύκολα οι ασθενείς. Όπως αναφέρθηκε, το σύστημα δεν λειτουργούσε από νωρίς το πρωί, ενώ η αρμόδια υπηρεσία δεν ανέφερε σαφώς στους φαρμακοποιούς, αν μπορούσαν να προχωρήσουν στη χειρόγραφη συνταγογράφηση. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες ημέρες που δημιουργείται πρόβλημα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Παράλληλα στα φαρμακεία δημιουργήθηκε πρόβλημα και αναστάτωση σχετικά με τις τιμές της λιανικής και της ασφαλιστικής στα φάρμακα.

Ο κ. Ματσιόλης υπογράμμισε πως το σωστό είναι η ασφαλιστική τιμή, δηλαδή τι καλύπτει το ταμείο, να είναι μικρότερη της λιανικής. Υπάρχουν, όμως το τελευταίο διάστημα αρκετά σκευάσματα που έχουν την ασφαλιστική μεγαλύτερη από τη λιανική τιμή δημιουργώντας πρόβλημα στους φαρμακοποιούς.

Ο ίδιος τόνισε πως «τα λάθη αυτά είναι αποτέλεσμα σκοπιμοτήτων για να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη».

Στο μεταξύ την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών με κεντρικό θέμα τις ελλείψεις σε γιατρούς σε διάφορες Κλινικές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το