Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Συγκεντρώθηκαν 30 μονάδες αίματος

  Εθελοντική αιμοδοσία για νέους χθες στην παραλία

Εθελοντική αιμοδοσία για νέους χθες στην παραλία

 

Γύρω στις 30 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν χθες στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στην παραλία έξω από το συγκρότημα Παπαστράτου και διοργανώθηκε από την ομάδα νέων του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη».

Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει από την «Αλληλεγγύη» με στόχο να έρθουν κοντά στην αξία και τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας οι νέοι, ηλικίας 20-30 ετών.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε ήδη η ομάδα νέων που θα δημιουργήσει τη δική της τράπεζα αίματος στην «Αλληλεγγύη». Τα μέλη όλες τις προηγούμενες ημέρες παρότρυναν τους συνομηλίκους τους πηγαίνοντας στα νεανικά στέκια των φοιτητών για το πόσο σημαντικό είναι να προσφέρει κανείς αίμα στο συνάνθρωπό του.

Από τις 9 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι οι φοιτητές, αλλά και άλλοι νέοι μετέβαιναν στην κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας και πρόσφεραν αίμα.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 30 μονάδες αίματος, αριθμός ικανοποιητικός για το πρώτο εγχείρημα «εξόδου» της ομάδας νέων στη γενιά τους για την εθελοντική αιμοδοσία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης σημείωσε πως με τη δημιουργία της ομάδας νέων του συλλόγου μας στοχεύουμε να δημιουργήσουμε τους συνεχιστές των προσπαθειών μας, γιατί κάποια στιγμή εμείς θα αποχωρήσουμε και θα πρέπει νέοι άνθρωποι να συνεχίσουν τον αγώνα για την εθελοντική αιμοδοσία. Και με αυτό το σκεπτικό προχωρούμε σε αυτό το εγχείρημα. και είναι θετικό που στο σύλλογό μας υπάρχουν νέοι άνθρωποι ηλικίας 20-30 ετών που ενδιαφέρονται για την προσφορά σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο χώρο.

Ο κ. Γελαγώτης αναφέρθηκε και στις προκλήσεις του καλοκαιριού λέγοντας πως λόγω της ζέστης, αλλά και της αποχώρησης των εθελοντών στα παραθεριστικά θέρετρα για διακοπές, το ποσοστό μείωσης της εθελοντικής αιμοδοσίας ανέρχεται στο 10%-15%, ενώ οι ανάγκες αυξάνουν τόσο από τα τροχαία ατυχήματα, όσο και από άλλες συνθήκες. Ο υπεύθυνος νεολαίας της «Αλληλεγγύης» Κώστας Ανάστου, φοιτητής του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης, σημείωσε πως η εθελοντική αιμοδοσία είναι σημαντική, γιατί βοηθάμε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Με το αίμα δίνουμε ζωή στους άλλους ανθρώπους και αυτός είναι οι κυριότερος λόγος που δραστηριοποιήθηκα».

Σε άλλες περιοχές υπάρχει μεγαλύτερη ενεργοποίηση των νέων με την εθελοντική αιμοδοσία και ας ελπίσουμε ότι το ίδιο θα γίνει και εδώ. Και σε αυτό θέλουμε τη στήριξη του Δήμου, η οποία μέχρι στιγμής δεν είναι αυτή που θα θέλαμε. Για παράδειγμα χρειαζόμαστε ένα χώρο στέγασης για να μην πληρώνουμε ενοίκιο.

Σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στην Αλόννησο μετά από πρωτοβουλία της «Αλληλεγγύης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το