Τοπικά

Δραπέτες του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων έκαναν κλοπές

ΣΥΛΛΗΨΗ

Δύο ανήλικοι, οι οποίοι είχαν διαφύγει πριν από τέσσερις ημέρες από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως οι δράστες δύο διαρρήξεων στη Μακρινίτσα. Οι δύο ανήλικοι δραπέτες διέρρηξαν περίπτερο και έκλεψαν δίκυκλο. Εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Περιφέρειας και οδηγήθηκαν αρχικά στον εισαγγελέα υπηρεσίας και στη συνέχεια στο Ίδρυμα Αγωγής.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου, όπως αναφέρει η Αστυνομία. Ως δράστες των κλοπών αυτών, συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), δύο ημεδαποί ηλικίας 17 και 15 ετών.

Ειδικότερα, οι δύο ημεδαποί, οι οποίοι το απόγευμα της Κυριακής είχαν διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου (Ι.Α.Α.Α.Σ.Ε.), κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς να επιβαίνουν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα 29χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, την οποία όπως εξακριβώθηκε είχαν αφαιρέσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης από την ευρύτερη περιοχή του Πηλίου, τη Μακρινίτσα.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι λίγο πριν από την τέλεση της παραπάνω κλοπής, οι δύο ανήλικοι είχαν διαρρήξει στην ίδια περιοχή περίπτερο 30χρονου ημεδαπού, από το οποίο είχαν αφαιρέσει διάφορα αντικείμενα (παιγνιδομηχανές, κάρτες κινητής τηλεφωνίας, είδη καπνιστού) αξίας 1.500 ευρώ περίπου, καθώς και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και οκτώ δολαρίων Αμερικής.

Η μοτοσικλέτα και μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων από το περίπτερο που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο ημεδαπών, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους τους.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και παραβίαση περιορισμών διαμονής, οδηγήθηκαν στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Βόλου.

Στην Ψυχιατρικήτου Κορυδαλλού

ο 23χρονος

Στην Ψυχιατρική Κλινική των φυλακών Κορυδαλλού θα κρατηθεί προσωρινά ο 23χρονος, ο οποίος το πρωί της περασμένης Δευτέρας κτύπησε με μαχαίρι και τραυμάτισε τον πατέρα του μέσα στο δικηγορικό του γραφείο. Ο νεαρός απολογήθηκε χθες και στη συνέχεια κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο νεαρός, που από τα στοιχεία και τα όσα φέρεται να υποστηρίχθηκαν, είναι θύμα των έντονων ενδοοικογενεικών επεισοδίων που βίωνε συνεχώς και για πολλά χρόνια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το