Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 13-9-2013

Η έκθεση αυτοδίδακτων

ζωγράφων

Άμεση ήταν η αντίδραση του αντιδημάρχου Πορταριάς, Μακρινίτσας και Ιωλκού, στο χθεσινό σχόλιο για την έκθεση αυτοδίδακτων ζωγράφων που πραγματοποιούταν εδώ και 17 χρόνια, κάθε Σεπτέμβριο, στο αρχοντικό Ζαφειρίου, στην Ανακασιά. Ο κ. Γκουντέλιας διέψευσε ότι η έκθεση δεν θα γίνει φέτος, αλλά σημείωσε ότι φέτος θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου σε άλλο χώρο, επειδή στο αρχοντικό Ζαφειρίου γίνονται εργασίες επισκευής. Ο αντιδήμαρχος δεν προσδιόρισε το χώρο λειτουργίας της έκθεσης, αλλά απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι θα γίνει σε μέρος όπου έζησε και εργάστηκε ο Θεόφιλος.

Ας είναι και έτσι. Σημασία έχει να γίνει η εκδήλωση που έδινε ένα βήμα έκφρασης των αυτοδίδακτων ζωγράφων απ’ όλη τη χώρα.

Γ. Τσ.

 

 

Ασυνειδησία

Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2013 ορισμένοι να πετούν τα βοθρολύματα σε ρέματα. Ο λόγος για την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πτελεού, όπου σύμφωνα με καταγγελία του αρμόδιου αντιδημάρχου Αλμυρού Γ. Παπαϊωάννου «κάποιοι επιλέγουν να ρίχνουν τα οικιακά τους λύματα σε ρέματα χωρίς να υπολογίζουν τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και τη μόλυνση του περιβάλλοντος». Και όλα αυτά τη στιγμή που στην περιοχή λειτουργεί Βιολογικός Καθαρισμός όπου γίνεται επεξεργασία των λυμάτων. Αν αυτό δεν λέγεται ασυνειδησία, τότε πώς αλλιώς να το χαρακτηρίσουμε;

Γ.Ξ.

 

 

Φρεάτια ΔΕΥΑΜΒ

Μέσα του φθινοπώρου πλέον και τα πρωτοβρόχια δεν θα αργήσουν να εκδηλωθούν. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν πολίτες, φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων της ΔΕΥΑΜΒ στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία και ιδιαίτερα σε γειτονιές δεν έχουν καθαριστεί από σκουπίδια και φερτές ύλες. Τα εντεταλμένα συνεργεία της Επιχείρησης απαιτείται να σπεύσουν, καθώς περίοικοι σε γειτονιές εκφράζουν ήδη την έντονη ανησυχία τους σχετικά με την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. Η αλήθεια είναι αρκετά φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων στην πόλη είναι φραγμένα από σκουπίδια και φερτές ύλες. Αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι για την υφιστάμενη κατάσταση η ευθύνη ανήκει σε πολίτες, οι οποίοι διακατεχόμενοι από μια περίεργη τουλάχιστον νοοτροπία επιμένουν να βλέπουν τα φρεάτια σαν κάδους απορριμμάτων. Η χρησιμότητα των φρεατίων είναι συγκεκριμένη και βεβαίως ουδείς μπορεί να τα χρησιμοποιεί σαν κάδους απορριμμάτων. Από την άλλη, τα εντεταλμένα συνεργεία οφείλουν να ελέγχουν την κατάσταση και καλόν θα είναι να βγουν στους δρόμους, καθώς τα πρωτοβρόχια πλησιάζουν.

Β.Κ. 

 

 

Θέλει κλάδεμα

Στο προαύλιο του κτιρίου των πρώην αποθηκών καπνού βρίσκεται ένα δέντρο που θέλει κλάδεμα. Το δέντρο, βαγιά, βρίσκεται στην άκρη του προαυλίου και έχει μεγαλώσει τόσο, που τα κλαδιά του έχουν σκεπάσει την οδό Γαμβέτα, με συνέπεια να παρεμποδίζεται η διέλευση ακόμη και μικρών φορτηγών. Επιπλέον, τα κλαδιά έχουν σκεπάσει και τα καλώδια της ΔΕΗ, γεγονός που ενδεχομένως να προκαλέσει πρόβλημα σε μια ανεμοθύελλα.

Γ. Τσ.

 

 

Λακκούβα επί της οδού Ροζού

Μια μεγάλη λακκούβα έχει δημιουργηθεί εδώ και αρκετές ημέρες επί της οδού Ροζού λίγα μέτρα πριν ξεκινήσει ο πεζόδρομος της Ερμού. Περίοικοι ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να γίνει άμεσα επιδιόρθωση της ζημιάς, γιατί υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού είτε από πεζό είτε ακόμη και από ποδηλάτη.

Φ.Σ.

 

 

Εκδοτήριο εισιτηρίων

Επανειλημμένως η στήλη έχει φιλοξενήσει το αίτημα των κατοίκων της Αγριάς, από την περιοχή της ΕΨΑ, για να τοποθετήσει το Αστικό ΚΤΕΛ ένα εκδοτήριο εισιτηρίων. «Υπάρχει χώρος απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΨΑ» μας είπε αναγνώστρια και συμπλήρωσε: «Η μισή Αγριά δεν μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια. Ούτε μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων το μίνι μάρκετ που έχει εισιτήρια. Δεν μπορούμε όλοι να προμηθευόμαστε εισιτήρια μέσα στο ωράριο των καταστημάτων που λειτουργεί το συγκεκριμένο μαγαζί. Δεν φτάνει που πληρώνουμε το ακριβότερο εισιτήριο στην Αγριά, δεν έχουμε και παροχή υπηρεσιών από το Αστικό ΚΤΕΛ». Το Αστικό ΚΤΕΛ ας δει το αίτημα των κατοίκων της Αγριάς και ας ικανοποιήσει το αίτημά τους.

Γ. Τσ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το