Photo Gallery, Αθλητισμός

Διχάζει η Δ’ Εθνική

Από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι επιχειρείται μια προσπάθεια να αγωνιστεί ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου – έστω και ετεροχρονισμένα – στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας με τις ομάδες Κ-20 και Κ-17, υπάρχει διχογνωμία, αν θα πρέπει να προχωρήσει αυτή η κίνηση. Οι φίλαθλοι της ομάδας βρίσκονται σε σύγχυση, όσο δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το αν τυχόν συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις διεκδικήσεις της ΠΑΕ και στον δικαστικό αγώνα που κάνει.

 Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Η θέση της ΠΑΕ, ωστόσο, είναι ξεκάθαρη. Δεν επιθυμεί επ’ ουδενί λόγο η ομάδα να παίξει στο περιφερειακό πρωτάθλημα, τη στιγμή που συνεχίζεται ο δικαστικός αγώνας για τη δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου και μάλιστα προέβη σε επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, κ. Τάσος Μπατζιάκας, με δήλωσή του ζητά να του δοθεί γραπτή εντολή από την ΠΑΕ, τη διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και των Οργανωμένων φιλάθλων – μέχρι σήμερα το μεσημέρι στις 12 – για να προχωρήσει την υπόθεση της συμμετοχής του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Διαφορετικά σταματά κάθε ενέργεια.

Όσον αφορά τη θέση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου (το νεοεκλεγέν συμβούλιο συστάθηκε προχθές σε σώμα) είναι να υπάρξει πρώτα μία συνάντηση με τη διοίκηση της ΠΑΕ και από κοινού να παρθούν οι όποιες αποφάσεις, με γνώμονα το καλό του συλλόγου.

Η οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου οφείλει ενωμένη να εξετάσει το θέμα και να προκύψει η καλύτερη δυνατή λύση για τον σύλλογο. Η συνάντηση των διοικήσεων της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να υπάρξει μια κοινή γραμμή και μέσα σε κλίμα ενότητας ο Ολυμπιακός Βόλου να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις του.

 

Μποτσιβάλης: Δεν

εξουσιοδοτήσαμε

κανέναν…

Η όλη κατάσταση δημιουργήθηκε μετά το άτυπο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο ξενοδοχείο «Valis». Συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν το σύλλογο και κατόπιν οι διοικούντες της  «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ ανέθεσαν στον πρόεδρο της ΕΠΣ, κ. Τάσο Μπατζιάκα, ο οποίος είχε προσκληθεί και είχε δώσει το «παρών» στο άτυπο Δ.Σ, να βρει λύσεις – εφόσον υπάρχουν – ώστε να αξιοποιηθεί η ομάδα Νέων Κ-20 και να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής ως  ερασιτέχνης Oλυμπιακός Βόλου και εφ όσον αυτό δεν επηρεάζει τον  δικαστικό αγώνα της ΠΑΕ.

Χθες ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, με δηλώσεις του στη ραδιοφωνική εκπομπή του Βόλος 9.86 «Τρόικα των Σπορ», υποστήριξε πως το Δ.Σ. της ΠΑΕ δεν εξουσιοδότησε κανέναν, με σκοπό να αγωνιστεί η ομάδα στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας. Τόνισε δε, πως ο Ολυμπιακός Βόλου θα συνεχίσει τον αγώνα που κάνει, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως στο τέλος η ομάδα θα δικαιωθεί:

«Στο άτυπο διοικητικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής ζητήσαμε από τον κ. Μπατζιάκα να διερευνήσει πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους ποδοσφαιριστές των ομάδων Κ-20 και Κ-17, ώστε να παίξουν από τον Ιανουάριο σε σωματεία φιλικά προσκείμενα στον Ολυμπιακό Βόλου ή αν ο Ερασιτέχνης έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μία ομάδα –  και όχι η ΠΑΕ – η οποία να κατέβει να αγωνιστεί στην Δ’ Εθνική κατηγορία, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Γιατί αν η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ήθελε να αγωνιστεί η ομάδα στο περιφερειακό πρωτάθλημα, δεν θα έκανε έναν τόσο επίμονο δικαστικό αγώνα τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Δεν εξουσιοδοτήσαμε κανέναν να κάνει ενέργειες για να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός Βόλου – η ομάδα που πέρυσι έπαιξε στη Σούπερ Λιγκ – στην Δ’ Εθνική κατηγορία. Αν ήταν να αποδεχθούμε την ποινή, θα δηλώναμε συμμετοχή στην ΕΠΟ και δεν χρειαζόταν να βάλουμε …μέσον.

Έχω τονίσει κατ’ επανάληψη, πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δεν διαπραγματεύεται να αγωνιστεί σε άλλη κατηγορία, πέρα από τη Σούπερ Λιγκ και γι’ αυτό το λόγο συνεχίζουμε τον δικαστικό μας αγώνα. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι…

Πρέπει όλοι να παραμείνουμε ενωμένοι, περιμένοντας ο Ολυμπιακός Βόλου να δικαιωθεί και να παίξει στη Σούπερ Λιγκ την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σήμερα Παρασκευή πρόκειται να έχω μία συνάντηση με τους προπονητές των ομάδων Κ-20 και Κ-17 με τους οποίους θα συζητήσουμε την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Από την πλευρά μου θέλω να κρατήσω ψηλά το όνομα του Ολυμπιακού Βόλου».

Μπατζιάκας:

Περιμένω

γραπτή εντολή

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΕΠΣΘ, κ. Τάσου Μπατζιάκα, ο οποίος με γραπτή του δήλωση τοποθετήθηκε για το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου και την εντολή που του δόθηκε να διερευνήσει την τυχόν εκπρόθεσμη συμμετοχή της ομάδας Νέων (Κ-20) στο πρωτάθλημα της Δ’  Εθνικής:

«Από τις επαφές που έχουν γίνει με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και άλλους αρμοδίους ποδοσφαιρικούς φορείς προκύπτει  πρόσφορο έδαφος και θετικό κλίμα, ώστε να γίνει αποδεκτή η αίτηση για  συμμετοχή της ερασιτεχνικής ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου στο περιφερειακό πρωτάθλημα της  Δ΄ Εθνικής.

Επειδή, όμως, με προφορική και μόνο εντολή δεν μπορώ να προχωρήσω  το θέμα και με τον κίνδυνο να εκτεθώ προσωπικά, αλλά και ως θεσμός (ΕΠΣΘ), παρακαλώ όπως γραπτώς και ως τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου μου κοινοποιηθεί στα γραφεία της Ένωσης η οριστική απόφαση ΠΑΕ και Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, αλλά και οι  θέσεις  των Συνδέσμων Φιλάθλων για να συνεχίσω ή όχι τις όποιες διαδικασίες απαιτούνται. Σε διαφορετική περίπτωση και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση και επίσημο  αίτημα θα σταματήσω κάθε ενεργεία» ανέφερε αρχικά  ο πρόεδρος  της τοπικής Ένωσης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως «αν υπάρξει  έστω και κάτι που μπορεί να βλάψει τον αγώνα που κάνει η ΠΑΕ για τη δικαίωση της, εννοείται πως δεν θα κάνουμε  καμιά  κίνηση, ενώ  όσον  αφορά  το  χρονοδιάγραμμα το χαρακτήρισε  τυπικό: «Εννοείται πως με συνεννόηση και μόνο μπορούμε να πετύχουμε κάτι και δεν θα μείνουμε στα  τυπικά. Από την ΠΑΕ ζητώ να συνεννοηθεί με τον Ερασιτέχνη, αφού δεν μπορεί και δεν πρέπει να δηλώσει πως αποδέχεται τον υποβιβασμό στην Δ’ Εθνική».

Έκκληση για ηρεμία

απευθύνει η ΠΑΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, τονίζοντας πως ο δικαστικός αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση της ομάδας, ενώ «πιστεύει πως θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση από τον Ερασιτέχνη για την αξιοποίηση των ποδοσφαιριστών της Κ-17 και Κ-20». Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρονται τα εξής:

«H ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ενημερώνει όλο το φίλαθλο κόσμο πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την πλήρη δικαίωση της ομάδας και την επιστροφή της στη Super League με κάθε ένδικο μέσο και μέχρι την τελική δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου.
Επίσης η ΠΑΕ χαιρετά το νέο Δ.Σ. του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο τους και απευθύνει έκκληση για ηρεμία προς πάσα κατεύθυνση.
Η ΠΑΕ θεωρεί δικαιολογημένη την πίκρα των φιλάθλων, αφού η κρατική επιτροπή της ΕΕΑ τους στερεί φέτος τη δυνατότητα να παρακολουθούν τους αγώνες της ομάδας μας, που τόσο περήφανους μας έχει κάνει και πιστεύει ότι θα επικρατήσει η λογική, η περηφάνια και η αξιοπρέπεια, γνωρίσματα που συνοδεύουν όλη την 75χρονη ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου και του υπέροχου κόσμου της. Πιστεύει δε ακράδαντα πως θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση από τον Ερασιτέχνη για την αξιοποίηση των ποδοσφαιριστών της Κ-17 και Κ-20.
Ο Ολυμπιακός Βόλου αποτέλεσε φέτος το «εξιλαστήριο θύμα» της υποτιθέμενης κάθαρσης στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το δίκαιο αγώνα του μέχρι την οριστική δικαίωσή του. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς, αφού η δύναμη της ομάδας μας είναι κυρίως ο φίλαθλος κόσμος της.
Τέλος, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ενημερώνει τους φιλάθλους της πως οι μετέπειτα νομικές ενέργειες δεν θα ανακοινώνονται προκαταβολικά, αλλά να γνωρίζουν όλοι πως ο πόλεμος δεν χάθηκε και συνεχίζεται με περισσότερο πάθος, αφού το δίκιο είναι με το μέρος μας».

 

Δρομολογούνται

οι νομικές κινήσεις

Στο μεταξύ, μετά από συζητήσεις που είχαν οι διοικούντες την ΠΑΕ με τη νομική υπηρεσία, τις αμέσως προσεχείς μέρες θα δρομολογηθούν οι κινήσεις αναφορικά με τον δικαστικό αγώνα που κάνει η ΠΑΕ.

Στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου έγιναν σωρεία παρατυπιών από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στο βολιώτικο συγκρότημα προκειμένου να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ, όπως είχε αποφασίσει η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Στη συνέχεια, στις 15 Σεπτεμβρίου η ΕΕΑ αρνήθηκε την επανεξέταση των φακέλων του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, με την απόφαση να αναφέρει σχετικά: «Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατά τη συνεδρίασή της απέρριψε το αίτημα των ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας για επανεξέταση των φακέλων της.

Το σκεπτικό της απόφασης θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα».

Βέβαια, το σκεπτικό της απόφασης δεν ανακοινώθηκε ποτέ, με την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου να ετοιμάζει αίτηση ακύρωσης της παραπάνω απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, την οποία και θα καταθέσει στο Διοικητικό Εφετείο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το