Photo Gallery, Αθλητικό Παρασκήνιο, Αθλητισμός

Παταγώδης η αποτυχία

«ΤΥΧΟΝ εδραίωση της σημερινής πολιτικής στον αθλητισμό, σημαίνει και την αποχώρησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. Το έχω πει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το ανακοινώνω σήμερα και δεν θα τριτώσει. Αναμένω την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012. Πιστεύω, ότι οι πολιτικοί προϊστάμενοί μου έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα του ελληνικού αθλητισμού. Δεν προαναγγέλλω την έξοδό μου. Η χώρα μας δίνει μια κρίσιμη μάχη για την εκταμίευση της έκτης δόσης. Εάν συνεχιστεί αυτή πολιτική, η κατάσταση δεν θα είναι διαχειρίσιμη και εγώ δεν θα μπορώ να βοηθήσω. Στις 4 Αυγούστου 2011, το Υπουργείο Οικονομικών περιόρισε την χρηματοδότηση του αθλητισμού κατά 50%. Ο αθλητισμός αποτελεί το 0,2% του τακτικού προϋπολογισμού του κράτους. Με την περικοπή αυτή που έγινε, ο αθλητισμός λειτουργεί πλέον με το 25% του ποσού του 2008. Αδύνατο έτσι να γίνει κάτι. Θέλει την … μπαγκέτα του Χάρι Πότερ» τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες ο Γ.Γ.Α κ. Πάνος Μπιτσαξής εκφράζοντας και πάλι την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του, εφόσον συνεχιστεί η ίδια πολιτική. Η αλήθεια είναι πως ο ελληνικός αθλητισμός οδεύει σε πλήρη συρρίκνωση.

της ΕΛΕΝΗΣ Α. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Σχολικός αθλητισμός έπαψε να υφίσταται, οι Ομοσπονδίες αδυνατούν να διοργανώσουν πρωταθλήματα, η Ολυμπιακή προετοιμασία δεν προχωρεί, η Ομοσπονδία των Παραολυμπιακών Αθλημάτων ανέστειλε όλες τις διοργανώσεις της. Παταγώδης η αποτυχία στη χάραξη μα και στην άσκηση πολιτικής για τον αθλητισμό από την Πολιτεία. Δυστυχώς.

 

Εξαιρετική η ατμόσφαιρα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ήταν η ατμόσφαιρα στον προχθεσινό αγώνα κυπέλλου της Νίκης με αντίπαλο τον Θρασύβουλο. Οι φίλαθλοι της Νίκης δημιούργησαν εκπληκτικό κλίμα και συμπαραστάθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στην ομάδα τους. Το ευχάριστο ήταν πως παρά την ήττα των «κυανόλευκων», δεν παρατηρήθηκε το παραμικρό επεισόδιο. Απομένει ανάλογη κόσμια, όσο και ένθερμη συμπεριφορά να υπάρξει κατά τη διάρκεια και όλου του φετινού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

 Συσπείρωση και όχι διχασμός

Η συζήτηση που άνοιξε για μια πιθανή συμμετοχή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Β. στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής (πώς θα γίνει αυτό εν μέσω αγωνιστικής περιόδου, ποτέ δεν το κατάλαβα), έφερε έντονη διχογνωμία στις τάξεις Οργανωμένων φιλάθλων και των παραγόντων της βολιώτικης ομάδας. Άλλοι συμφωνούν, άλλοι διαφωνούν έντονα. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι να υπάρξει διχόνοια. Ο Ολυμπιακός Β. απαιτεί συσπείρωση δυνάμεων προκειμένου να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Τώρα που επιτέλους απέκτησε διοίκηση και ο Ερασιτέχνης, ας καθίσει στο τραπέζι και να συζητήσει με την ΠΑΕ και το νομικό της επιτελείο και να χαράξουν από κοινού τις επόμενες κινήσεις.

 

Ένα όνειρο που μπορεί

να γίνει πραγματικότητα

ΠΡΙΝ από την προχθεσινή αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ, η πρόκριση στη φάση των «16» φάνταζε για τον Ολυμπιακό Π. άπιαστο όνειρο. Μετά την εκπληκτική εμφάνιση και τη νίκη στη Μασσαλία, το σκηνικό άλλαξε ριζικά για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, αφού οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να μειώσουν στον ένα μόλις βαθμό τη διαφορά από τη δεύτερη προνομιούχο θέση και με νίκη το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στην Άρσεναλ μπορούν να πανηγυρίσουν μια μεγάλη πρόκριση στους «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Βέβαια, θα πρέπει και η Ντόρτμουντ μέσα στην έδρα της, είτε να κερδίσει τη Μαρσέιγ, είτε να έρθει ισόπαλη. Από άπιαστο λοιπόν το «ερυθρόλευκο» όνειρο, συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα.

 

Λύνουν τις διαφορές τους την τελευταία αγωνιστική

ΕΞΙ ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο της πρόκρισης για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπάγερν, η Ίντερ, η Ρεάλ, η Άρσεναλ, η Μπαρτσελόνα και φυσικά η μεγάλη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, ο εκπληκτικός ΑΠΟΕΛ που με δύο νίκες εντός και τρεις ισοπαλίες εκτός έδρας, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η τελευταία αγωνιστική θα έχει τρομερό ενδιαφέρον, αφού σ’ αυτή θα κριθούν τα υπόλοιπα 10 εισιτήρια. Μάχες μέχρις εσχάτων αναμένονται στους αγώνες: Τσέλσι-Βαλένθια, Βασιλεία-Μάντσεστερ Γιουν., Πόρτο-Ζενίτ και φυσικά τα ματς του ομίλου του Ολυμπιακού Π., όπου οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Άρσεναλ και η Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Μαρσέιγ. Θέαμα, ουσία και έντονες συγκινήσεις είναι τα φετινά χαρακτηριστικά της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης.

Ασυναγώνιστη φέτος η Ρεάλ

ΜΙΑ αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η μόνη ομάδα που έχει το απόλυτο, μετρώντας πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Μάλιστα, μαζί με την Μπαρτσελόνα έχουν τις πιο παραγωγικές επιθέσεις με 16 τέρματα, ενώ η «βασίλισσα» διαθέτει και την καλύτερη άμυνα με μόλις δύο γκολ παθητικό. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι φέτος θα είναι η χρονιά της. Απομένει να το δούμε αυτό λοιπόν και στην πράξη.

Ανατριχίλες…

«ΑΝΟΙΞΑΜΕ τρία μέτωπα. Πρώτον αυτό με τη βία, δεύτερον, των «στημένων» αγώνων και τρίτον αυτό με το ντόπινγκ. Όσον αφορά στη βία, κάναμε κοινό μέτωπο με ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα, ενώ στη συνέχεια συνδέσαμε τις οικονομικές επιχορηγήσεις με τη μάστιγα αυτή. Κάποιοι παράγοντες έχασαν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Παράλληλα, έγιναν σημαντικές αυστηροποιήσεις στο πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ. Για τους «στημένους» αγώνες έχω να πω ότι το απόστημα έσπασε, χάρη στη συντονισμένη δράση του κρατικού μηχανισμού» είπε μεταξύ άλλων χθες ο Γ.Γ.Α. κ. Πάνος Μπιτσαξής. Ανατριχιάσαμε πραγματικά με τις δηλώσεις του. Λίγο έλειψε να μας πείσει.Ειδικά με τον ισχυρισμό του πως το «απόστημα έσπασε» όσον αφορά τα «στημένα» παιχνίδια. Μπρρ…

Ανάμικτα συναισθήματα

στο ντέρμπι της Α’ ΕΠΣΘ

ΤΟ μεγάλο αυριανό ντέρμπι της Α’ τοπικής ανάμεσα στον Εθνικό και στον Ρήγα Φεραίο στη Νεάπολη δεσπόζει στην αυριανή αγωνιστική. Βέβαια, πολλοί πρωταγωνιστές από τη γηπεδούχο ομάδα, ίσως να διακατέχονται από ανάμικτα συναισθήματα, μια και στο παρελθόν είχαν θητεύσει με επιτυχία στον Ρήγα. Ο Νίκος Χατζηκυριακίδης οδήγησε μάλιστα σε κατάκτηση του κυπέλλου στο παρελθόν τους Βελεστινιώτες, ενώ στο Ρήγα αγωνίστηκαν επίσης οι: Αράπης, Γρούνας, Κουτσογιάννης, Νούσιας, Κόκκας και Λάππας. Βέβαια, όλοι οι προαναφερόμενοι αύριο θα πασχίσουν για να οδηγήσουν σε νίκη τον Εθνικό, ο οποίος μετά το άσχημο ξεκίνημα, συνήλθε και σιγά-σιγά «ροκανίζει» τη διαφορά που τον χωρίζει από την κορυφή.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το