Photo Gallery, Τοπικά

Διευρύνεται το μέτωπο των καταληψιών

 

Αδύνατο για την Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να αποστείλει στον αντιπρόεδρο κ. Πάγκαλο τα στοιχεία με το προσωπικό που διαθέτει

 

Πρόβλημα και με τη μη πρόσληψη συμβασιούχων καθηγητών

 


 

 

 

Διευρύνεται το μέτωπο των φοιτητών που προχωρούν σε κατάληψη των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς εκτός από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, πλέον και οι φοιτητικοί σύλλογοι των Τμημάτων που τελούν σε κατάληψη, όπως Χωροταξίας, Πολιτικών Μηχανικών, Οικονομικού, Αρχιτεκτόνων αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στους χώρους αυτούς.

Η κατάληψη στην Πρυτανεία, την Επιτροπή Ερευνών και τις άλλες κρίσιμες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου συμπληρώνει πλέον τέσσερις εβδομάδες.

Χθες 80 περίπου φοιτητές από το Βόλο συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Η πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Χωροταξίας Κατερίνα Κομνιώτη σημείωσε πως είναι απόφαση των φοιτητικών συλλόγων στα Τμήματα που βρίσκονται σε κατάληψη, να προχωρήσουν σε κατάληψη των υπηρεσιών και των χώρων, όπου ο νέος νόμος θα εφαρμοστεί, όπως για παράδειγμα είναι η διαπιστωτική πράξη.

Λόγω της κατάληψης είναι αδύνατο για την Πρυτανική Αρχή να αποστείλει στον αντιπρόεδρο κ. Πάγκαλο τα στοιχεία με το προσωπικό που διαθέτει το Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο της εφεδρείας που προωθεί η κυβέρνηση.

Μάλιστα ο αντιπρύτανης κ. Ζουμπουλάκης σημείωσε πως το διοικητικό προσωπικό ανέρχεται γύρω στα 320 άτομα, ενώ μας λείπουν ακόμη 140 άτομα σύμφωνα με το οργανόγραμμα. Παρόμοιες ελλείψεις προσωπικού υπάρχουν και σε άλλους τομείς.

Με τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο, δεν έχουν σταλεί ακόμη και οι πιστώσεις για τους συμβασιούχους διδάσκοντες, ενώ τη Δευτέρα αρχίζουν τα μαθήματα για το χειμερινό εξάμηνο. Τα Τμήματα δεν μπορούν να καταρτίσουν πρόγραμμα σπουδών με όλα τα μαθήματα, ενώ οι συμβασιούχοι με αγωνία επικοινωνούν με τους προέδρους των Τμημάτων ζητώντας να μάθουν αν θα προσληφθούν φέτος.

Στο Βόλο πέντε Τμήματα, Χωροταξίας, Οικονομικό, Ιστορικό, Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων, θα είναι σε κατάληψη μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Χθες ο πρύτανης κ. Γουργουλιάνης απέστειλε στα μέλη ΔΕΠ ηλεκτρονικά την επιστολή που απέστειλε επίσης στην υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, όπου τονίζεται ότι δεν θα υπογράψει τη διαπιστωτική πράξη.

 

Σύνοδος

Κοσμητόρων

 

Ξεκινά αύριο Σάββατο στο Βόλο η σύνοδος Κοσμητόρων και Προέδρων των Παιδαγωγικών Τμημάτων που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή. Επίσης αύριο θα διεξαχθεί παιδαγωγικό συνέδριο στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου.

 

Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το