Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old)

Παπανδρέου: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος»

Συνεχίζουμε τις θυσίες ή οδηγούμαστε στη χρεοκοπία

 

 

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», διεμήνυσε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση. «Ο άλλος δρόμος είναι δρόμος χρεοκοπίας με μεγάλες και βαριές επιπτώσεις σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα» πρόσθεσε, επισημαίνοντας την ανάγκη να συνεχιστεί η μάχη με τις «μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού». Ζήτησε, μάλιστα, να γίνει ακόμα μία προσπάθεια προκειμένου να κλειδώσουν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.

 

«Δίνουμε μια μάχη δύσκολη. Είναι μια μάχη που δίνει ο ελληνικός λαός, όλοι μαζί. Είναι μια μάχη που δίνουμε εδώ και δύο χρόνια. Είναι μια μάχη που πρέπει να κερδίσουμε. Μια μάχη με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού», σημείωσε ο πρόεδρος της κυβέρνησης κατά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του στη Βουλή με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στις περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Κρήτης.

 

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «μέσα σε ένα διεθνές κλίμα πολύ δύσκολο και δυσμενές, έχουμε μπροστά μας πολλά εμπόδια, τα οποία με τις θυσίες του ελληνικού λαού ξεπερνάμε».

 

Όπως είπε, «είμαστε στη μέση ενός δρόμου και θα ήταν πολύ αρνητικό να αφήναμε στη μέση αυτή την προσπάθεια. Όχι μόνο θα υπήρχαν θυσίες, αλλά θα πήγαιναν και χαμένες».

 

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι πρέπει να γίνει ακόμα μία προσπάθεια προκειμένου να κλειδώσουν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, «που μας δίνουν και ένα νέο πακέτο διάσωσης, αλλά και ελαφραίνουν το χρέος για τον ελληνικό λαό, για όλους».

 

«Και επιτέλους», συμπλήρωσε, «εμείς πηγαίνουμε πια με τις δικές μας αποφάσεις σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή, δεν παράγουμε πια ελλείμματα». Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «αυτή θα είναι μια μεγάλη ανάσα, που θα δώσει και μια αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα».

 

«Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολα, αλλά τώρα είναι η πιο καθοριστική μάχη και αυτήν θα την κερδίσουμε και θα τα καταφέρουμε συλλογικά, όλος ο ελληνικός λαός», κατέληξε.

 

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε συνεργασία με υπουργούς, ενόψει του ταξιδιού που θα πραγματοποιήσει την προσεχή Τρίτη στην Γερμανία, όπου θα μιλήσει στο συνέδριο της ένωσης των Γερμανών βιομηχάνων.

 

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τους υπουργούς Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Ηλία Μόσιαλο, τον αναπληρωτή υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη, τον υφυπουργό Παντελή Τζωρτζάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας Κωνσταντίνο Μητρόπουλο.

 

 

Βλέπει όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα

Δραματικές εκκλήσεις Παπανδρέου στους βουλευτές

 

 

 

 

Αγώνα ταχύτητας ξεκίνησε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να διατηρήσει τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, η οποία, μετά την εξαγγελία των σκληρών δημοσιονομικών μέτρων, απειλεί να βάλει την κυβέρνηση σε νέα περιδίνηση.

 

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο πρωθυπουργός δέχτηκε και θα δεχτεί όλους τους βουλευτές του κόμματός του στο γραφείο του στη Βουλή, προκειμένου να τους πείσει για την αναγκαιότητα ψήφισης των νέων μέτρων.

 

Οι συναντήσεις ήδη ξεκίνησαν, με πρώτους τους βουλευτές της περιφέρειας των Ιονίων Νήσων, ενώ με το συγκεκριμένο τρόπο ομαδοποίησης (δηλαδή 13 ομάδες βουλευτών, όσες και οι περιφέρειες) θα συνεχιστούν και οι επόμενες.

 

Μιλώντας στους βουλευτές που εκλέγονται στις περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Κρήτης, ο κ. Παπανδρέου τόνισε: «Δίνουμε μια μάχη δύσκολη. Είναι μια μάχη που δίνει ο ελληνικός λαός, όλοι μαζί. Είναι μια μάχη που δίνουμε εδώ και δύο χρόνια. Είναι μια μάχη που πρέπει να κερδίσουμε. Ένας Γολγοθάς, στον οποίο όμως βρεθήκαμε για τις γνωστές αιτίες πολλών ετών, μιας κακής διαχείρισης».

 

Ο πρωθυπουργός μετά την περιγραφή του σημείου  που βρίσκεται η χώρα πρόσθεσε αναφορικά με τα νέα μέτρα πως  «δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ο άλλος  δρόμος είναι δρόμος χρεοκοπίας με μεγάλες και βαριές επιπτώσεις σε κάθε νοικοκυριό σε κάθε έλληνα και ελληνίδα. Είμαστε στη μέση ενός δρόμου. Και θα ήταν πολύ αρνητικό να αφήναμε στη μέση αυτή τη προσπάθεια. Όχι μόνο θα υπήρχαν θυσίες, αλλά θα πήγαιναν και χαμένες».

 

Ο κύριος Παπανδρέου προσπάθησε τελειώνοντας την αναφορά του να δώσει ένα τόνο αισιοδοξίας λέγοντας «ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολα, αλλά τώρα είναι η πιο καθοριστική μάχη. Και αυτή θα την κερδίσουμε. Και θα τα καταφέρουμε συλλογικά, όλος ο ελληνικός λαός».

 

 

Μπαράζ επαφών πριν τις κρίσιμες ψηφοφορίες

Βλέπει όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου

 

 

ΑΘΗΝΑ 22.-

 

Αγώνα ταχύτητας ξεκίνησε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να διατηρήσει τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, η οποία, μετά την εξαγγελία των σκληρών δημοσιονομικών μέτρων, απειλεί να βάλει την κυβέρνηση σε νέα περιδίνηση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός θα δεχθεί όλους τους βουλευτές του κόμματός του στο γραφείο του στη Βουλή, προκειμένου να τους πείσει για την αναγκαιότητα ψήφισης των νέων μέτρων.

 

Οι συναντήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, με πρώτους τους βουλευτές της περιφέρειας των Ιονίων Νήσων, ενώ με το συγκεκριμένο τρόπο ομαδοποίησης (δηλαδή 13 ομάδες βουλευτών, όσες και οι περιφέρειες) θα συνεχιστούν και οι επόμενες

 

 

Νέος γύρος κινητοποιήσεων σε Μέσα Μεταφοράς και ταξί από την Παρασκευή-Οι τελικές ρυθμίσεις για τη νέα περαίωση 500.000 επιτηδευματιών-Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για το τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ

 

 

Ενημέρωση για τα μέτρα

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, είπε ο Γ.Παπανδρέου σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

 

Αθήνα

Συνάντηση με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, τους οποίος ενημέρωσε σχετικά με την αναγκαιότητα των οικονομικών μέτρων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι μια διαφορετική πορεία θα είχε βαριές επιπτώσεις στους Έλληνες πολίτες.

 

Μιλώντας στους βουλευτές από τα Ιόνια Νησιά και την Κρήτη, ανέφερε πως βρισκόμαστε στη μέση μιας προσπάθειεας και πως εάν δεν λαμβάνονταν τα μέτρα θα πήγαιναν χαμένες οι θυσίες των πολιτών.

 

Κάνουμε μια ακόμη προσπάθεια για να κλειδώσουν οι αποφάσεις της 21ης Μαρτίου, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, ενώ παραδέχτηκε πως η κατάσταση είναι δύσκολη. Τώρα είναι η πιο κρίσιμη μάχη, κατέληξε.

 

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε, εν όψει του ταξιδιού που θα πραγματοποιήσει την προσεχή Τρίτη στην Γερμανία, όπου, μεταξύ άλλων, θα μιλήσει στο συνέδριο της ένωσης των Γερμανών βιομηχάνων, είχε συνεργασία με τους υπουργούς Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Ηλία Μόσιαλο, τον αναπληρωτή υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη, τον υφυπουργό Παντελή Τζωρτζάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας Κωνσταντίνο Μητρόπουλο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το