Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Διατράνωσαν την αντίθεσή τους για την αναστολή του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων του ΙΚΑ, καθώς και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΕΠΑΜ, αλλά και εργαζόμενοι του Ιδρύματος
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων του ΙΚΑ, καθώς και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΕΠΑΜ, αλλά και εργαζόμενοι του Ιδρύματος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας, που κλείνει στις 29 Μαΐου, πραγματοποίησαν ο Σύλλογος Συνταξιούχων του ΙΚΑ, καθώς και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΕΠΑΜ, αλλά και εργαζόμενοι του Ιδρύματος, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στα σχέδια της κεντρικής διοίκησης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Γιώργος Ρούσσας δήλωσε ότι «η αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη επιβάρυνση του ασφαλιστικού ταμείου και των συνταξιούχων» και τόνισε ότι η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε για να περάσει το μήνυμα ότι «κανένα κατάστημα δεν πρέπει να κλείσει, καμία δημόσια υπηρεσία και να μη γίνει καμία απόλυση.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όπως και οι προηγούμενες, ανέφερε, κατ’ επιταγή των καπιταλιστών και της ΕΕ, παράλληλα με το σάρωμα των μισθών, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, κ.τ.λ., προχωρεί και στο ξεχαρβάλωμα της δημόσιας δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας με δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και αύξηση της εμπορευματοποίησής του, αφού επιβάλει όλο και περισσότερα χαράτσια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απόφαση αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στη Ν. Ιωνία, το οποίο δεν αποτελεί και αυτό με τη σειρά του τυχαίο γεγονός.

Είναι συνέχεια των αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών της συγκυβέρνησης.

Η αναστολή σημαίνει:

– Ταλαιπωρία και υποβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών χιλιάδων ασφαλισμένων στην περιοχή μας από τη στιγμή που θα υπάρχει ένα Περιφερικό Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Βόλου (μετά την κατάργηση των υποκαταστημάτων του Αλμυρού, Ν. Ιωνίας, Βελεστίνου, Αγριάς κ.ά.)

– Απολύσεις των υπαλλήλων, στο όνομα «νοικοκυρέματος» μετά τη συγχώνευση.

Μονόδρομος για μας και για όλα τα λαϊκά στρώματα είναι να δυναμώσουμε την πάλη μας για τα λαϊκά προβλήματα και να ανοίξουμε πόλεμο με την τρομοκρατία και τα εκβιαστικά διλήμματα.

Μπροστά στη γενικευμένη επίθεση της συγκυβέρνησης και της ΕΕ επιβάλλεται και η γενικευμένη συμπαράταξη και αντίσταση όλων των εργαζομένων, όλων των λαϊκών στρωμάτων για δωρεάν υγεία, αποκλειστικά δημόσια και καθολική για όλο το λαό.

Να οργανωθεί τώρα ο αγώνας για να μη γίνει καμία συγχώνευση ή κατάργηση κλινικής, τμήματος, δημόσιας μονάδας Υγείας και Πρόνοιας. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί γιατροί και εργαζόμενοι όπως και οι εργαζόμενοι στους εργολάβους και τις ΜΚΟ στις δημόσιες μονάδες Υγείας.

Να οργανωθεί η πάλη για τη διεκδίκηση της άμεσης και πλήρους χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημοσίων μονάδων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων.

Να οργανωθεί ο αγώνας που θα στοχεύει σε αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, χωρίς πληρωμές, με δωρεάν υπηρεσίες και κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Παλεύουμε και απαιτούμε:

– την παραμονή του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στη Ν. Ιωνία αλλά και η αναβάθμιση των υπηρεσιών,

– δωρεάν υγεία,

– ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και κατάργησης της επιχειρηματικής δράσης,

– καμιά περικοπή και καμία συμμετοχή-πληρωμή στα νοσοκομεία, κέντρα υγείας για φάρμακα και εξετάσεις,

– να μην κλείσει καμιά δημόσια υπηρεσία και να μη γίνει καμιά απόλυση.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και η πρόεδρος των εργαζομένων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας Μαρία Κοτινά, που δήλωσε ότι το Σωματείο βρέθηκε στη συγκέντρωση για να συμπαρασταθεί στους κατοίκους της Ν. Ιωνίας και στους 19 εργαζόμενους που παλεύουν για να διατηρήσουν σε λειτουργία το υποκατάστημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το