Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Μπαράζ διαρρήξεων στο Μούρεσι

Εννέα κρούσματα σε τέσσερις μέρες, κλειστός ένα χρόνο ο Αστυνομικός Σταθμός Τσαγκαράδας
Εννέα κρούσματα σε τέσσερις μέρες, κλειστός ένα χρόνο ο Αστυνομικός Σταθμός Τσαγκαράδας

Μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων σε χρονικό διάστημα τεσσάρων συνολικά ημερών σημειώθηκε στα τέλη της περασμένης και στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου. Οι δράστες αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, αντικείμενα αξίας και διάφορα προϊόντα από κατοικίες και κατάστημα στην Τσαγκαράδα, όπου ο συναγερμός τέθηκε άμεσα σε λειτουργία, ωστόσο οι άγνωστοι συνέχισαν τη δράση τους ανενόχλητοι και έφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι, οι οποίοι δηλώνουν ανασφαλείς και ζητούν από την Πολιτεία την άμεση λήψη μέτρων σχετικά με την αστυνόμευση της περιοχής, καθώς ο Αστυνομικός Σταθμός Τσαγκαράδας παραμένει έναν ολόκληρο χρόνο κλειστός. Στο μεταξύ, την ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος, με έδρα τη Ζαγορά ή την Τσαγκαράδα, διεκδικεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Εννέα συνολικά κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων σημειώθηκαν στα τέλη της περασμένης και τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα σημειώθηκαν και καταγράφηκαν από την Αστυνομία πέντε κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στο Μούρεσι και άλλα τέσσερα στην Τσαγκαράδα.

Οι δράστες εισήλθαν σε κατοικίες και κατάστημα και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, αντικείμενα αξίας, καθώς και διάφορα προϊόντα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κατάστημα στην Τσαγκαράδα, ο ιδιοκτήτης του οποίου πέφτει για τρίτη συνεχόμενη φορά θύμα κλοπής και διάρρηξης, ενεργοποιήθηκε αμέσως ο συναγερμός, ο οποίος χτυπούσε συνεχώς, ωστόσο οι δράστες συνέχιζαν ανενόχλητοι τη δράση τους και έφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει, καθώς ο Αστυνομικός Σταθμός Τσαγκαράδας παραμένει κλειστός για έναν ολόκληρο χρόνο, με τους κακοποιούς να δρουν ανενόχλητοι.

Το μπαράζ των κλοπών και των διαρρήξεων προκαλεί την έντονη αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι δηλώνουν αγανακτισμένοι και ανασφαλείς και ζητούν από την Πολιτεία τη λήψη μέτρων σχετικά με την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής.

«Βρισκόμαστε κυριολεκτικά στο έλεος των κακοποιών» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου κ. Θ. Μπρίζης «με τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων να είναι συνεχή. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και στις αρχές της τρέχουσας σημειώθηκε μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων, με πέντε κρούσματα στο Μούρεσι και τέσσερα στην Τσαγκαράδα. Ενδεικτικό της παντελούς έλλειψης αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή μας είναι το γεγονός ότι στο περιστατικό σε κατάστημα στην Τσαγκαράδα ενεργοποιήθηκε αμέσως ο συναγερμός, ωστόσο οι δράστες συνέχιζαν ανενόχλητοι. Οι κάτοικοι είναι έξαλλοι, ανάστατοι, αγανακτισμένοι και νιώθουν ανασφαλείς. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση» υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου.

Στο μεταξύ, αίτημα της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου είναι η ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στην ευρύτερη περιοχή, με έδρα είτε τη Ζαγορά είτε την Τσαγκαράδα, το οποίο θα στελεχώνεται με περισσότερα από δέκα άτομα προσωπικό, προκειμένου η ευρύτερη περιοχή να αστυνομεύεται κατά τον πλέον ενδεδειγμένο και κατάλληλο τρόπο.

«Αίτημά μας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη» υπογραμμίζει ο κ. Μπρίζης «είναι η ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, με έδρα είτε τη Ζαγορά είτε την Τσαγκαράδα, το οποίο θα στελεχώνεται με περισσότερα από δέκα άτομα προσωπικό. Άλλωστε, την ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος σε κάθε Δήμο την προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης». Ζητούμε, λοιπόν, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να εφαρμοστεί η διάταξη του σχεδίου «Καλλικράτης» και να ιδρυθεί και στο Δήμο μας Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου κάτοικοι και επισκέπτες να αισθάνονται επιτέλους ασφαλείς. Να γίνει και σε εμάς ό,τι ακριβώς ισχύει στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, ο οποίος έχει το δικό του Αστυνομικό Τμήμα, αυτό των Μηλεών. Ο μοναδικός Δήμος που δεν διαθέτει Αστυνομικό Τμήμα είναι ο αντίστοιχος Ζαγοράς – Μουρεσίου. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν η ευρύτερη περιοχή μας να αστυνομεύεται από το Τμήμα Μηλεών, το οποίο βρίσκεται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από τη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου, ενώ ο Αστυνομικός Σταθμός Τσαγκαράδας παραμένει έναν ολόκληρο χρόνο κλειστός. Τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων είναι συνεχή, αυξάνονται ανησυχητικά, ζούμε με το φόβο και την αγωνία καθημερινά και επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το