Photo Gallery, Τοπικά

Διαρρήξεις σε σπίτια στο Σαμπάναγα

Ανήλικος δραπέτης συνεχίζει τη δράση του, ενώ εκκρεμούν 20 δικογραφίες

 


 

Απτόητος συνεχίζει την κακοποιό δράση του ένας 15χρονος, σε βάρος του οποίου τον τελευταίο χρόνο έχουν σχηματιστεί 20 περίπου δικογραφίες. Ο ανήλικος, με πρόσφατη δικαστική απόφαση, οδηγήθηκε στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου από όπου όμως δραπέτευσε λίγες ημέρες μετά και ακόμη παραμένει ασύλληπτος. Η δράση του συνεχίζεται και μάλιστα το τριήμερο διέρρηξε κατοικίες στην περιοχή του Διμηνίου. Προχθές, οδηγώντας κλεμμένο δίκυκλο, ήρθε «πρόσωπο με πρόσωπο» με περιπολικό και τελικά, παρά την καταδίωξη, κατάφερε να διαφύγει. Συνελήφθη όμως ο συνεργός του, ένας 18χρονος, ο οποίος σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον του Αυτοφώρου. Ένας τρίτος της παρέας τους, όπως και ο 15χρονος, αναζητούνται.

Όπως έγινε γνωστό, ο 15χρονος μαζί με τον 18χρονο, την περασμένη Παρασκευή, διέρρηξε σπίτι στην περιοχή Σαμπάναγα απ’ όπου αφαίρεσε μία τηλεόραση και 1500 ευρώ. Γείτονες φαίνεται πως τον αντελήφθησαν και ανέφεραν στους αστυνομικούς τα χαρακτηριστικά τους. Έτσι άρχισε η αναζήτησή τους. Την Κυριακή, οι δράστες φέρονται να διέρρηξαν και άλλο σπίτι, επίσης στο Σαμπάναγα. Έγιναν όμως αντιληπτοί και ετράπησαν σε φυγή. Περιπολούντες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου εντόπισαν ένα δίκυκλο – που όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν κλεμμένο – στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα. Αναγνώρισαν τον 15χρονο. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους συλλάβουν, ωστόσο οι νεαροί ετράπησαν σε φυγή. Εγκατέλειψαν το δίκυκλο, σκορπίστηκαν και άρχισαν να τρέχουν σε διαφορετικά σημεία. Τελικά συνελήφθη ένας, ο 18χρονος, ενώ οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία και σε βάρος του 15χρονου και ενός ακόμη νεαρού.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από την καταδίωξη, οι νεαροί κτύπησαν με το δίκυκλο αυτοκίνητο ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης σπάζοντας τον καθρέπτη. Ο υπάλληλος της εταιρείας συγκράτησε τον αριθμό του δικύκλου, το ανέφερε στην Αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα οι νεαροί εντοπίστηκαν.

Από την Αστυνομία, αναφέρεται πως το μεσημέρι της Κυριακής συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 18χρονος ημεδαπός για κλοπή σε οικία, ενώ αναζητείται 15χρονος ημεδαπός συνεργός του. Ειδικότερα, οι δύο ημεδαποί πρωινές ώρες της 29-10-2011, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο οικίας, ιδιοκτησίας 57χρονου ημεδαπού, εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν μία τηλεόραση με το τηλεχειριστήριό της, αξίας 900 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγαν με δίκυκλη μοτοσικλέτα. Ύστερα από αναζητήσεις, εντοπίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής, ο 18χρονος ημεδαπός και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων, το οποίο αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στον παθόντα.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν τον 15χρονο, ο οποίος είναι και δραπέτης του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων, ενώ σε βάρος τους εκκρεμούν πολλά πλέον αδικήματα. Όπως έγινε γνωστό, τις τελευταίες ημέρες έχουν αποδράσει από το Ίδρυμα και άλλοι ανήλικοι τρόφιμοι, οι οποίοι επίσης αναζητούνται από την Αστυνομία.

Η περίπτωση όμως του 15χρονου είναι ειδική, αφού κατ’ επανάληψη έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές. Ο 15χρονος έχει διαπράξει σωρεία διαρρήξεων, οι αστυνομικοί έχουν πολλές φορές ζητήσει τη συνδρομή των γονιών του, σε βάρος των οποίων επίσης εκκρεμούν μηνύσεις για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Τούλα Κεκάτου

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το