Photo Gallery, Τοπικά

Διαρρήκτες στις κρεβατοκάμαρες την ώρα που οι ένοικοι κοιμόντουσαν…

Άγνωστοι δράστες τη νύχτα της Δευτέρας στην Αργαλαστή

Αναστάτωση και ανησυχία επικρατεί στους κατοίκους της περιοχής που ζητούν προστασία

Μέλη τριών οικογενειών στην Αργαλαστή έπεσαν θύματα αγνώστων διαρρηκτών, την ώρα του ύπνου τους. Οι δράστες εισήλθαν στα σπίτια τους μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ερεύνησαν τους χώρους, πήραν χρήματα και ένα αυτοκίνητο και έφυγαν … σαν κύριοι από την κεντρική είσοδο. Κανείς δεν αντελήφθη το παραμικρό. Το πρωί διαπίστωσαν πως είχαν πέσει θύματα κλοπής και μάλιστα στον ύπνο τους. Μόλις συνειδητοποίησαν τι πραγματικά είχε συμβεί, συγκλονίστηκαν. Δεν μπορούν να το πιστέψουν…

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

Η είδηση μεταδόθηκε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην κοινωνία της Αργαλαστής. Οι κάτοικοι εμφανίζονται αναστατωμένοι και ανήσυχοι. Κάνουν λόγο για ανύπαρκτη προστασία τους από το Κράτος. Στην περιοχή δεν λειτουργεί Αστυνομικός Σταθμός εδώ και μερικούς μήνες. Αλλά και πριν κλείσει, υπολειτουργούσε ελλείψει προσωπικού. Κάτοικοι κάνουν επίσης λόγο για μεγάλο αριθμό αλλοδαπών που κινούνται στην περιοχή και η παρουσία αγνώστων ατόμων τους δημιουργεί ανασφάλεια. Οι διαρρήξεις καταγγέλθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών που διενεργεί έρευνα. Συνεργείο της Σήμανσης προσπάθησε να εντοπίσει τυχόν αποτυπώματα, αλλά και άλλων στοιχείων που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό ότι οι δράστες φαίνεται να είχαν στοχοποιήσει τα θύματά τους. Δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξαν τα σπίτια δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονται σε σχετικά κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Δεν είναι τυχαίο επίσης και ότι κανείς από τους ενοίκους δεν αντελήφθη το παραμικρό. Δεν αποκλείεται οι άγνωστοι δράστες να τους ψέκασαν με σπρέι για να μην ξυπνήσουν από θόρυβο. Στα σπίτια διαμένουν ανήλικα παιδιά και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένα από τα θύματα «σε περίπτωση που ξυπνούσε η 14χρονη κόρη μου και αντίκριζε τους κλέφτες την νύχτα μέσα στο σπίτι σίγουρα θα σοκαρίζονταν. Ο φόβος και η συναισθηματική βία θα τη στιγμάτιζε…».

Οι δράστες εισήλθαν διαδοχικά στα σπίτια τριών οικογενειών, μονίμων κατοίκων της Αργαλαστής. Η νυχτερινή εισβολή των δραστών υπολογίζεται ότι έγινε μετά τα μεσάνυχτα – καθώς όπως αναφέρθηκε στην Αστυνομία, έπεσαν για ύπνο λίγο μετά τα μεσάνυχτα – έως τις 6 το πρωί. Και στις τρεις περιπτώσεις οι δράστες επέλεξαν τον ίδιο τρόπο εισόδου και εξόδου και φαίνεται να έδρασαν με επαγγελματικό τρόπο. Διέρρηξαν παράθυρο για να εισέλθουν και εξήλθαν από την κεντρική είσοδο.

Ένα από τα θύματα είναι ο υπάλληλος στο Δήμο Αργαλαστής κ. Αποστόλης Κουτσερής, 45 ετών. Το βράδυ της Δευτέρας κοιμόταν στο σπίτι με την 15χρονη κόρη του. Κανείς τους δεν κατάλαβε το παραμικρό. Το πρωί αντελήφθη τι είχε συμβεί. Όπως σημειώνει σηκώθηκε γύρω στις 6 το πρωί, ήπιε τον καφέ του, έκανε μερικές δουλειές στην αυλή και στη συνέχεια πήγε να ξυπνήσει την κόρη του για το σχολείο και να πάρει το πορτοφόλι του και τα κλειδιά του για να πάει στην εργασία του. Είδε ένα τσαντάκι πεταμένο στην αυλή του σπιτιού, αλλά δεν υποψιάστηκε κάτι. Όταν όμως διαπίστωσε πως λείπει το αυτοκίνητό του, από την αυλή και το πορτοφόλι του «τον ζώσανε τα φίδια». Τότε μόνο συνειδητοποίησε τι συνέβη. Όπως ανέφερε, οι δράστες πήραν από το πορτοφόλι 200 ευρώ, όχι όμως την αστυνομική του ταυτότητα και την πιστωτική κάρτα. Πήραν όμως και το καινούργιο του αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο στην αυλή. Το σπίτι του κ. Κουτσερή βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο, εφάπτεται σχεδόν με την άσφαλτο, λίγα μέτρα κάτω από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Την νυχτερινή «επίσκεψη» των θρασύτατων διαρρηκτών δέχθηκε στον ύπνο της και η οικογένεια του κ. Νικολάου Λαβαντσιώτη, υπαλλήλου της ΔΕΗ. Το σπίτι του είναι εντός του οικισμού της Αργαλαστής και σε μικρή σχετικά απόσταση από το σπίτι του κ. Κοτοπούλη, που είναι το τρίτο θύμα των δραστών.

Ο κ. Νικ. Λαβαντσιώτης, 45 ετών, διαμένει μόνιμα στην Αργαλαστή με την σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους, ηλικίας 14 και 17 ετών. Και η οικογένεια Λαβαντσιώτη πήγε για ύπνο λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Κανείς δεν αντελήφθη το παραμικρό. Τίποτε δεν τάραξε τον ύπνο τους. Το πρωί διαπίστωσαν πως είχαν πέσει θύματα διαρρηκτών και σοκαρίστηκαν. «Αλώνισαν σε όλα τα δωμάτια. Στο δικό μου, της κόρης μου. Το πρωί είδαμε ανοικτά συρτάρια και τα ρούχα πεταμένα στην αυλή. Έψαχναν για χρήματα. Βρήκαν λίγα χρήματα στο πορτοφόλι της γυναίκας μου και τα πήραν. Πήρανε και τα κλειδιά από το αυτοκίνητό μου. Δεν μπόρεσαν μάλλον να το ανοίξουνε» λέει ο κ. Λαβαντσιώτης. Ακούγεται από το τηλέφωνο έντονα στρεσαρισμένος, αλλά και εξοργισμένος. «Δεν υπάρχει καμία προστασία. Ειδικά εδώ στην ύπαιθρο. Το Κράτος είναι ανύπαρκτο. Δεν φταίει η Αστυνομία. Τι να κάνουν και οι αστυνομικοί όταν δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό και μέσα. Η κυβέρνηση μόνο τους μισθούς μας ξέρει να κόβει. Οι Υπουργοί έχουν αστυνομικούς να τους φυλάνε. Εμείς εδώ στην ύπαιθρο είμαστε στο έλεος των κακοποιών. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος» τονίζει με αγανάκτηση ο κ. Λαβαντσιώτης.

Οι διαρρήκτες φαίνεται να εισήλθαν και στο υπνοδωμάτιο της 14χρονης κόρης του, η οποία –ευτυχώς, όπως λέει- δεν ξύπνησε. «Θα είχε υποστεί σοκ» υπογραμμίζει. «Για την ψυχολογική αυτή βία του παιδιού μου ποιος θα ενδιαφερόταν;» διερωτάται.

Οι διαρρήκτες εισήλθαν και στο σπίτι της οικογένειας Κοτοπούλη. Η κ. Ευαγγελία Κοτοπούλη εργάζεται στον Δήμο Αργαλαστής και ο σύζυγός της στην Πυροσβεστική. Διαμένουν μόνιμα στην Αργαλαστή. Και αυτοί, μαζί με τα παιδιά τους, κοιμόντουσαν όταν οι διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι τους. Αφού ανακάτεψαν τα πράγματά τους πήραν από πορτοφόλι 470 ευρώ. Το αντελήφθησαν το πρωί.

Όλοι έσπευσαν να κάνουν καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών, όπου υπάγεται πλέον η Αργαλαστή. Διεξάγονται έρευνες αν και τα στοιχεία δεν είναι διαφωτιστικά.

Οι κάτοικοι ζητούν αστυνόμευση. Ωστόσο η περιοχή καλύπτεται από τις διελεύσεις ενός μόνο περιπολικού, που δεν είναι και ιδιαίτερα συχνές.

Κάνουν λόγο για αύξηση του αριθμού των αλλοδαπών, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν εργάζονται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το