Τοπικά

Διανομή δωρεάν τροφίμων σε άπορους της Ζαγοράς

Στη δωρεάν διανομή τροφίμων σε 781 άπορες οικογένειες της ευρύτερης περιοχής, στο πλαίσιο της εφαρμογής προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πρόκειται να προχωρήσει από τον ερχόμενο Νοέμβριο ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, όπως ομόφωνα αποφασίστηκε στη διάρκεια της προχθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην ίδια συνεδρίαση το Σώμα αποφάσισε επίσης, ομόφωνα, την πρόσληψη δώδεκα υπαλλήλων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικής διάρκειας δύο μηνών για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν σε Υπηρεσίες του Δήμου.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

[email protected]

 

Εγκρίθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η πρόταση της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου για την ένταξή της στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε άπορες οικογένειες της ευρύτερης περιοχής, με το Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια της προχθεσινοβραδινής του συνεδρίασης να αποφασίζει ομόφωνα σχετικά με την υλοποίηση της δράσης από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Δικαιούχες του προγράμματος είναι 781 συνολικά άπορες οικογένειες, οι οποίες κατέθεσαν τις απαιτούμενες αιτήσεις, εξασφαλίζοντας την έγκριση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων.

Οι ποσότητες των τροφίμων πρόκειται να παραληφθούν από τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου τον ερχόμενο μήνα και θα διανεμηθούν 1,5 τόνος φέτα, 1,5 τόνος γραβιέρα και 10 τόνοι ρύζι και μακαρόνια.

«Με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων σε άπορες οικογένειες της ευρύτερης περιοχής μας» επισήμανε στη διάρκεια της προχθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτης «προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τη δυσκολία που έχουν αρκετές οικογένειες, αλλά και μοναχικοί άνθρωποι στην προμήθεια ακόμα και των πλέον βασικών αγαθών» σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ομάδας μείζονος μειοψηφίας του Σώματος κ. Κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «πέρυσι ο Δήμος δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα και εκφράσαμε τη διαμαρτυρία μας για την άρνησή του. Τον περασμένο Μάρτιο φέραμε το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο δήμαρχος τοποθετήθηκε ότι δεν συμφωνεί με την εφαρμογή του προγράμματος. Θεωρεί ότι στο Δήμο δεν υπάρχουν φτωχοί, αλλά μόνο τεμπέληδες. Με την επιμονή μας καταφέραμε να ενταχθεί ο Δήμος στο πρόγραμμα και πράγματι χάρη στη δική μας πρωτοβουλία από τον ερχόμενο Νοέμβριο 781 άπορες οικογένειες της ευρύτερης περιοχής μας θα εξασφαλίζουν δωρεάν τρόφιμα» υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης.

Στην ίδια συνεδρίαση το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικής διάρκειας δύο μηνών για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν σε Υπηρεσίες του Δήμου.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής και την απόφαση του Σώματος, πρόκειται να προσληφθούν δύο υδραυλικοί και δέκα εργάτες καθαριότητας.

Παράλληλα, η ομάδα μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου καταψήφισε την πρόταση της αντίστοιχης πλειοψηφίας σχετικά με την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων με τη ΔΕΥΑΜΒ για την εκτέλεση των έργων κατασκευής παιδικών χαρών και αναπλάσεων κοινοχρήστων χώρων.

Οι προγραμματικές συμβάσεις υπογράφονται με τη ΔΕΥΑΜΒ για την εκτέλεση έργων, καθώς ο Δήμος δεν διαθέτει τις απαιτούμενες διαχειριστική επάρκεια και τεχνογνωσία.

Ωστόσο, θέση της ομάδας μείζονος μειοψηφίας του Σώματος είναι ότι «οι προγραμματικές συμβάσεις είναι παράνομες, καθώς δεν έχει ενημερωθεί σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο».

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς- Μουρεσίου συζήτησε και αποφάσισε στη διάρκεια της προχθεσινοβραδινής του συνεδρίασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα:

Αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ, κατανομή δεύτερης δόσης χρηματοδότησης ποσού 25.056,84 ευρώ για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων, υποβολή πρότασης έργου με τίτλο «Ανάδειξη μονοπατιών Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου» στο πλαίσιο της δεύτερης πρόσκλησης του τοπικού προγράμματος Leader της ΟΤΔ ΕΑΠ  Α.Ε., έγκριση μελέτης «Αποκατάσταση παραδοσιακών γεφυριών και κρηνών του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου», λήψη απόφασης περί υποβολής πρότασης έργου με τίτλο «Αποκατάσταση Κρηνών Δ.Κ. Ζαγοράς του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου» στο πλαίσιο της δεύτερης πρόσκλησης του τοπικού προγράμματος Leader της ΟΤΔ Ε.ΑΠ. Α.Ε. και εισήγηση προς τη γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας για τον καθορισμό ανώτατου αριθμού ανά κατηγορία αδειών άσκησης υπαίθριου (πλανόδιου και στάσιμου) εμπορίου για το έτος 2013.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

[email protected]

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το