Photo Gallery, Τοπικά

Διανοίξεις οδών στον Αλμυρό

Τη διευθέτηση πολεοδομικών εκκρεμοτήτων ακόμη και από το 1950 επιδιώκει η Δημοτική Αρχή

Άλλη μια πολεοδομική εκκρεμότητα κοντά στις εργατικές κατοικίες

 

Πολεοδομικές εκκρεμότητες που ταλανίζουν τη Δημοτική Ενότητα Αλμυρού ακόμη και από τη δεκαετία του 1950, επιχειρεί να διευθετήσει η Δημοτική Αρχή που προγραμματίζει διανοίξεις οδών, ακόμη και στον κεντρικό τομέα της πόλης.

 

 

 

 

Παράλληλα με την αντιμετώπιση πολεοδομικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν τη Διοίκηση αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων για δεκαετίες, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ηλ. Τσαμπίρας εκτιμάει πως θα προκύψουν θετικές αλλαγές και σε κυκλοφοριακά δεδομένα του Αλμυρού.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πολεοδομικής εκκρεμότητας σε δρόμο που βρίσκεται πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία και συγκεκριμένα στην παράλληλη της Ερμού, οδό Γ. Μπαλτατζή.

«Η εκκρεμότητα σε συγκεκριμένη ιδιοκτησία υφίσταται από το 1979. Με τη διάνοιξη της οδού και θα ρυθμιστεί το πρόβλημα υλοποίησης της Πράξης Εφαρμογής και θα εκλείψει το πολεοδομικό και ρυμοτομικό πρόβλημα στην περιοχή και θα προκύψει ανακούφιση της κυκλοφοριακής ροής. Θέλουμε να πιστεύουμε, τονίζει ο κ. Τσαμπίρας, πως και οι ιδιοκτήτες τόσο του συγκεκριμένου ακινήτου αλλά και των υπολοίπων που αντιμετωπίζουν ακόμη πολεοδομικές εκκρεμότητες, θα συμβάλουν στη διευθέτησή τους.

Υπάρχουν περιπτώσεις ακόμη και από το 1949 που ταλαιπωρούν ιδιοκτήτες και το Δήμο καθώς αν δεν συντελεστεί η Πράξη Εφαρμογής, τα συγκεκριμένα ακίνητα δεν μπορούν να αξιοποιηθούν, ούτε να οικοδομηθούν».

Η εισφορά σε γη αλλά κυρίως σε χρήμα για ορισμένες περιπτώσεις είναι απαγορευτική για ιδιοκτήτες που, σύμφωνα με τις αντικειμενικές αξίες, θα χρειάζονται και 50.000 ευρώ για να συντελεστεί η Πράξη Εφαρμογής.

Στο Δήμο Αλμυρού, εκτός από τη διοικητική διευθέτηση των προβλημάτων, θα εξεταστούν και σενάρια οικονομικής διευκόλυνσης των ιδιοκτητών με δανεισμό του Δήμου τον οποίο όμως θα εξυπηρετούν οι ιδιοκτήτες.

 

Εγκρίθηκε ο νέος Οργανισμός

Εσωτερικής Υπηρεσίας

Τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) στα πρότυπα που έχει προτείνει μελέτη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), εξέτασε στην προχθεσινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού, ο οποίος με πληθυσμό 21.169 κατοίκους έχει ενταχθεί στην κατηγορία των μικρών – μεσαίων Δήμων. Σύμφωνα με τη μελέτη της ΕΕΤΑΑ, στο Δήμο Αλμυρού υπηρετούσαν το 2009 συνολικά 97 εργαζόμενοι οι οποίοι θα στηρίξουν το νέο οργανόγραμμα του ενιαίου Δήμου.

Το σχέδιο του νέου ΟΕΥ που συντάχθηκε από Ομάδα Εργασίας του Δήμου, εγκρίθηκε από την Εκτελεστική και θα διανεμηθεί στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει τη σύσταση τριών Διευθύνσεων στις οποίες θα συγχωνευθούν οι σημερινές και όσες προβλέπονται από τον «Καλλικράτη» ενώ προκύπτουν και οικονομίες συγκέντρωσης ώστε να δημιουργηθεί ισχυρότερος και επαρκέστερος υπηρεσιακός μηχανισμός.

Τα κύρια ζητήματα που αντιμετωπίζει ο νέος ΟΕΥ είναι: α) η συγκρότηση κεντρικών υπηρεσιών για την άσκηση των υφισταμένων και των νέων αρμοδιοτήτων και β) η αποκέντρωση ορισμένων δημοτικών υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη ενώ προβλέπει κεντρικές υπηρεσίες στην πόλη του Αλμυρού και αποκεντρωμένες υπηρεσίες στις έδρες των πρώην ΟΤΑ που συνενώθηκαν στον νέο Δήμο Αλμυρού

Ανάλογα με το αντικείμενο και τους σκοπούς τους, οι κεντρικές υπηρεσίες του νέου Δήμου, ομαδοποιούνται ως εξής:

– Επιτελικές Υπηρεσίες με αρμοδιότητες την παροχή επιτελικής υποστήριξης στα πολιτικά όργανα και στις δημοτικές υπηρεσίες

– Υπηρεσίες Υποστήριξης, με αρμοδιότητες την παροχή διοικητικής, οικονομικής και τεχνικής υποστήριξης σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες.

– Υπηρεσίες Περιβάλλοντος και Ποιότητας ζωής με αρμοδιότητες των νέων Δήμων που αφορούν την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και την προώθηση της αστικής ανάπτυξης.

– Υπηρεσίες Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού

– Υπηρεσίες Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης με αρμοδιότητες που αφορούν στον πρωτογενής τομέα της παραγωγής, στη μεταποίηση και στον τριτογενή τομέα καθώς και την προαγωγή της απασχόλησης.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το