Photo Gallery, Πολιτική

Διαμαρτυρία για το 40ωρο

Ένταση στη διάρκεια της πορείας των εργαζομένων στους Δήμους

 

Αντιδράσεις με αφορμή και τις προωθούμενες υποχρεωτικές μετατάξεις

για το «πλεονάζον» προσωπικό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

 

ΑΘΗΝΑ 18.-

Πορεία πραγματοποίησαν περίπου 600 εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) από τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους, στην Αθήνα, στην πλατεία Καραϊσκάκη και από εκεί προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Λόγω της πορείας η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία σε αρκετούς δρόμους στο κέντρο της Αθήνας. Οι δρόμοι άνοιξαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους αρχικά επιχείρησαν να φτάσουν στη Βουλή, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στη λεωφόρο βασιλίσσης Σοφίας.

Στη συνέχεια μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου επιχείρησαν να πάνε προς το Κολωνάκι και από εκεί προς το υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο και πάλι εμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς.

Ακολούθως μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου επιχείρησαν να κάνουν για δεύτερη φορά την ίδια διαδρομή αλλά και πάλι δεν τους το επέτρεψαν οι αστυνομικοί. Μάλιστα προς στιγμή επικράτησε ένταση και έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.

Σημειώνεται ότι το προσωπικό των ΟΤΑ πραγματοποίησε 24ωρη απεργία κατά της διεύρυνσης του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα, παναττική στάση εργασίας από τις 11:30 έως την λήξη του ωραρίου πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ για το θέμα του 40ωρου.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕ – ΟΤΑ ζητεί την απόσυρση της νομοθετικής ρύθμισης που προβλέπει την αύξηση των ωρών εργασίας από 30 σε 40 εβδομαδιαίως για το παιδαγωγικό προσωπικό των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών και στο υπόλοιπο προσωπικό του Δημοσίου και των ΟΤΑ από 37,5 σε 40 ώρες.

Με την 24ωρη απεργία η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά και στις προωθούμενες υποχρεωτικές μετατάξεις για το «πλεονάζον» προσωπικό των Δήμων σε άλλους ΟΤΑ ή σε υπηρεσίες του Δημοσίου.

Παράλληλα, ζητεί να αποσυρθεί και η διάταξη που αφορά τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων των ΟΤΑ με ιδιώτες για τις υπηρεσίες της καθαριότητας και συλλογής – μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο και παράλληλα κάνει λόγο για ευρύτερη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Επίσης, στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία από τις 11:00 το πρωί έως το τέλος της βάρδιας.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το