Photo Gallery, Τοπικά

Διακίνηση χρήματος… χωρίς αποδείξεις

Ο πρώην Δήμος Αισωνίας εμφανίζεται να πλήρωνε το ρεύμα από Ιερούς Ναούς, πλήρωνε αλλοδαπούς εργάτες που έκοβαν απλές αποδείξεις και υπέγραφαν με το μικρό τους όνομα

Με τρόπο που κάθε άλλο παρά νόμιμος μπορεί να χαρακτηριστεί, διακινούσε χρήματα ο πρώην Δήμος Αισωνίας, από το 2001.

Ο πρώην Δήμος – σύμφωνα με παραστατικά που παρουσίασε στην Εκτελεστική Επιτροπή ο πρώην ταμίας ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για την απουσία 374.000 ευρώ – εμφανίζεται να πλήρωνε το ρεύμα από Ιερούς Ναούς, πλήρωνε αλλοδαπούς εργάτες που έκοβαν απλές αποδείξεις και υπέγραφαν με το μικρό τους όνομα, έκανε δωρεές σε αθλητικούς συλλόγους και υπογραφές στις αποδείξεις έβαζε γονιός αθλήτριας.

«Έφεση» είχε ο πρώην Δήμος Αισωνίας στις δωρεές σε συγκεκριμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Το ποσό που μέχρι τώρα μπορεί να δικαιολογήσει ο ταμίας της Αισωνίας με αποδείξεις, οι οποίες δεν λαμβάνονται υπόψη από το δημόσιο λογιστικό, είναι 261.587 ευρώ, ενώ το συνολικό άνοιγμα είναι 374.000 ευρώ.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι για τις πληρωμές χωρίς χρηματικά εντάλματα λάμβανε εντολές από την ηγεσία του Δήμου και κατέθεσε και πίνακα με τα ποσά που μπορούν να δικαιολογηθούν.

Ο πρώην Δήμος Αισωνίας φέρεται να πλήρωνε εκτός χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής ποσά ακόμα και για να καλύπτει δαπάνες ρεύματος και νερού στα ονόματα ιδιωτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο ταμίας με απλές αποδείξεις και χωρίς να κόβονται χρηματικά εντάλματα πληρωμής, χειριστής μηχανήματος έλαβε από τις 21/12/2001 έως τις 7/7/2010 το ποσό των 27.793 ευρώ.

Ο ίδιος εμφανίζεται να λαμβάνει χρήματα ως χειριστής μηχανήματος, αλλά και ως… ταξιτζής.

Χωρίς την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων καταβάλλονταν οφειλές προς εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ύψους 14.000 ευρώ, ενώ οι δωρεές σε συγκεκριμένο φιλανθρωπικό σωματείο ήταν συνεχόμενες, όπως και σε μη κυβερνητική οργάνωση.

Χωρίς εντάλματα πληρωμής πληρώνονταν εργάτες, αλλά και λογαριασμοί ρεύματος ιδιωτών σε μισθωμένα κτίρια.

Σε εργάτη συμψηφίστηκε το ποσό των ημερομισθίων με όσα κατέγραψε ο υδρομετρητής κατανάλωσης νερού στο σπίτι του, ενώ δεν κόπηκαν χρηματικά εντάλματα 12.582 για προσφορά βάρκας του skif σε σύλλογο. Η προσφορά μπορεί να έγινε στο σύλλογο, αλλά απόδειξη έκοψε ο πατέρας της αθλήτριας.

Το 2006 ο Δήμος διακίνησε εκτός χρηματικών ενταλμάτων 61.420 ευρώ και το 2007 42.784 ευρώ. Τα περισσότερα χρήματα λάμβαναν εργάτες για διάφορες εργασίες, αλλά το περίεργο είναι ότι εμφανίζονται να λαμβάνουν το ίδιο ποσό. Ήταν τέτοιου είδους η οργάνωση στην Αισωνία όπου σε αποδείξεις εμφανίζεται αλλοδαπός εργάτης να υπογράφει με το μικρό του όνομα.

Εκτός χρηματικών ενταλμάτων ο Δήμος Αισωνίας διακίνησε το 2008 το ποσό των 13.320 ευρώ. Πλήρωνε τη ΔΕΗ σε Ιερούς Ναούς, πλήρωνε εργάτες, τη ΔΕΗ από μισθωμένα κτίρια και σταθερά χρηματοδοτούσε φιλανθρωπικά σωματεία. Εργάτες εμφανίζονται να έχουν λάβει το 2008 μέχρι και 3.120 ευρώ. Σημειώνεται ότι τα ονόματα των εργατών – κυρίως των Ελλήνων – είναι «σταθερά» στις καταστάσεις.

Εκτός χρηματικών ενταλμάτων και με απλές αποδείξεις διακινήθηκαν το 2009 στο Δήμο Αισωνίας 13.799 ευρώ. Τα περισσότερα χρήματα λάμβαναν εργάτες και φιλανθρωπικά σωματεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το