Τοπικά

Διαγωνισμός ψαρέματος καλαμαριών στην Αλόννησο

Ο Ναυτικός Όμιλος Αλοννήσου οργάνωσε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου διαγωνισμό παράκτιας αλιείας καλαμαριών στο λιμάνι του νησιού, με νικητή το Χρήστο Βουτσινά Παπαβασιλείου. Όλα τα αλιεύματα θα διατεθούν στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 17.30 της Κυριακής και ολοκληρώθηκε τρεις ώρες αργότερα. Οι συμμετέχοντες, οκτώ άντρες και μία γυναίκα, δεν έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από την ψαριά τους, που όμως θα «ταΐσει» δύο οικογένειες. Οι συμμετέχοντες ήταν κατά σειρά: Χρήστος Βουτσινάς: 1,050 gr, Χρήστος Αλεξίου: 0,540 gr, Νίκος Αργυρίου: 0,530 gr, Δημήτρης Χρήστου: 0,420 gr, Αγγελική Μαλαματένιου: 0,270 gr, Γιάννης Δροσάκης, Νίκος Παπαγιάννης, Δημήτρης Φλωρούς, Γιώργος Καραμαλής.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα αλιεύματα διατέθηκαν ήδη στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου για φιλανθρωπικούς σκοπούς. «Ευχαριστούμε από καρδιάς το λιμενάρχη κ. Δροσάκη για την άδεια της Λιμενικής Αρχής που μας έδωσε ώστε να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός, αλλά και τον πατέρα Αβραάμ για τη συνεργασία μέσω του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής» σημείωσε ο κ. Δημήτρης Χρήστου, πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Αλοννήσου.

Ο Ναυτικός Όμιλος Αλοννήσου δραστηριοποιείται στο νησί εδώ και τέσσερα χρόνια και στόχος όλων των μελών για το 2013 είναι «να κάνουμε το χόμπι μας και να βοηθάμε όσους μπορούμε, να το κάνουμε για καλό σκοπό».

Πλήθος εκδηλώσεων έχει σχεδιάσει ο Ναυτικός Όμιλος Αλοννήσου για το 2013, μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα το θαλάσσιο περιβάλλον, ενώ θα πραγματοποιηθεί ξανά διαγωνισμός αθλητικής αλιείς καλαμαριού από την ακτή και το σκάφος. Σημαντικό γεγονός θα αποτελέσει η διοργάνωση ενός αθλητικού γεγονότος μεγάλης εμβέλειας με τίτλο «Alonissos Triple Challenge», το οποίο θα περιλαμβάνει τρίαθλο ανώμαλου δρόμου, κανό-καγιάκ και κολύμβηση.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το