Photo Gallery, Τοπικά

Διάσταση για τις Περιοχές Μετάθεσης

Διάσταση επικρατεί μεταξύ των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας με αφορμή τη νέα απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τις Περιοχές Μετάθεσης, που πλέον θα είναι δύο

Διάσταση επικρατεί μεταξύ των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας με αφορμή τη νέα απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τις Περιοχές Μετάθεσης, που πλέον θα είναι δύο. Για το θέμα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου.

Ουσιαστικά, στο ένα στρατόπεδο συγκαταλέγονται οι καθηγητές που έχουν οργανική θέση στα σχολεία της περιφέρειας του νομού και οι οποίοι πλέον με τη δημιουργία μιας μόνο Περιοχής Μετάθεσης που αφορά όλη τη χερσαία Μαγνησία, μπορούν να κάνουν αίτηση βελτίωσης θέσης για την πόλη του Βόλου. Μάλιστα, οι προοπτικές για να πετύχουν το στόχο τους αυξάνονται, καθώς συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό μορίων.

Στο άλλο στρατόπεδο βρίσκονται οι καθηγητές με οργανική θέση μέσα στο Βόλο, οι οποίοι ξαφνικά αρχίζουν να απειλούνται από τους συναδέλφους τους των περιφερειακών περιοχών, καθώς, αν περισσεύουν και δεν έχουν διδακτικό ωράριο, μπορεί να βρεθούν από την πόλη στην επαρχία για να διδάξουν.

Μεταξύ των εκπαιδευτικών έχει δημιουργηθεί κλίμα αντίδρασης, καθώς άλλοι ευνοούνται και άλλοι θίγονται.

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, αυτοδίκαια εντάχθηκαν στη νέα περιοχή μετάθεσης οι εκπαιδευτικοί που είχαν οργανική θέση μέχρι πρότινος στις περιοχές Μετάθεσης οι οποίες τώρα συνενώθηκαν.

Για παράδειγμα, στη χερσαία Μαγνησία που δημιουργήθηκε μία περιοχή μετάθεσης, όλοι εκπαιδευτικοί που ανήκαν στις Α’, Β’ και Γ’ Περιοχές Μετάθεσης, πλέον έχουν ενταχθεί στη μία ενιαία Περιοχή Μετάθεσης.

Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00, στο αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου Βόλου – Εσπερινού Γυμνασίου Βόλου στην οδό Κύπρου.

Στο μεταξύ, από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται η έκδοση των εγκυκλίων μεταθέσεων εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης 2013. Η υποβολή των αιτήσεων μετάθεσης ξεκινάει σήμερα.

Σύμφωνα με το νέο «τοπίο» των μεταθέσεων με βάση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ισχύουν τα εξής:

-Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί τοποθετούνται οριστικά (παίρνουν δηλαδή οργανική θέση) όχι στο τέλος της πρώτης διετίας, όπως ίσχυε, αλλά στο τέλος του πρώτου χρόνου. Αν πάρουν μετάθεση στο ΠΥΣΠΕ μετάθεσης, αν όχι στην περιοχή του πρώτου διορισμού.

-Καταργείται για όλους η υποχρεωτική διετία και για την υποβολή αίτησης για μετάθεση απαιτείται, πλέον, η υπηρεσία ενός έτους στην κατεχόμενη οργανική θέση.

-Καταργείται ο διπλασιασμός των μορίων που ίσχυε για την τρίτη και τέταρτη χρονιά, για τους διορισθέντες από το 2010 και μετά.

Είναι αυτονόητο, όμως, ότι για τη φετινή χρονιά θα ισχύσει ο διπλασιασμός των μορίων για τους διορισθέντες του 2010, αφού οι συνάδελφοι προγραμμάτισαν τη μετάθεσή τους με βάση τον ισχύοντα Νόμο 4038/12. Αυτό, εξάλλου, θα προβλέπεται και στην εγκύκλιο των μεταθέσεων, όπως διαβεβαιώνει το τμήμα μεταθέσεων του υπ. Παιδείας.

-Επανέρχεται σε ισχύ το άρθρο 8 του Π.Δ. 50/96, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7 του Π.Δ. 100/97.

Κρατικό φροντιστήριο

Σήμερα θα ξεκινήσει να λειτουργεί το Κρατικό Φροντιστήριο, δηλαδή η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ), για τους μαθητές της Γ’ Τάξης Λυκείου Μαγνησίας. Οι ώρες διδασκαλίας θα είναι από τις 4 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ συνολικά 100-120 υποψήφιοι θα μπορέσουν να έχουν δωρεάν διδασκαλία.

Τα μαθήματα, όπου θα πραγματοποιηθεί η ΠΔΣ, είναι η Νεοελληνική Γλώσσα, αλλά και κάποια βασικά μαθήματα κατεύθυνσης, όπως τα Αρχαία Ελληνικά, τα Μαθηματικά, η Φυσική. Τα δύο σχολεία, όπου θα διεξαχθεί η διδασκαλία, είναι το 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου και το 1ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας.

Αναγόρευση του κ. Κατωπόδη σε επίτιμο διδάκτορα στη Γεωπονική Σχολή

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα αναγορευτεί ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Michigan κ. Νίκος Κατωπόδης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ώρα 19.00, στο Αμφιθέατρο της Γεωπονικής Σχολής, στο Φυτόκο Βόλου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: Προσφώνηση του καθηγητή του Πανεπιστήμιου του Michigan Νικολάου Κατωπόδη από τον πρύτανη του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας καθηγητή Κωνσταντίνο Ι. Γουργουλιάνη, «Έπαινος» προς τον καθηγητή Νικόλαο Κατωπόδη από την καθηγήτρια Μαρία Α. Σακελλαρίου-Μακραντωνάκη, ανάγνωση της εισήγησης, του ψηφίσματος και της αναγόρευσης από την κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών και πρόεδρο του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος καθηγήτρια Μαρία Α. Σακελλαρίου-Μακραντωνάκη, Επίδοση του ψηφίσματος, του διπλώματος και του Διασήμου του τμήματος από την κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών και πρόεδρο του τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος καθηγήτρια Μαρία Α. Σακελλαρίου-Μακραντωνάκη.

Ομιλία του τιμώμενου με θέμα: «Επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών σε λεκάνες απορροής και στη μορφολογία του πυθμένα των ποταμών και των εκβολών τους».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το