Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ :Αναμενόμενες οι επιβαρύνσεις στο λιμάνι

ΛΙΜΑΝΙ

Οι μετρήσεις που διενεργεί πιστοποιημένο εργαστήριο για τη ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, από τη διάθεση των αστικών λυμάτων, μετά από βλάβη σε καταθλιπτικό αγωγό της ΔΕΥΑΜΒ, δείχνουν ότι η επιβάρυνση κινείται στο πλαίσιο του «αναμενόμενου» και περιορίζεται στο χώρο του λιμανιού.

Δείγματα λαμβάνονται τρεις φορές την ημέρα και όπως εξήγησε ο χημικός κ. Αλεξ. Γούναρης στοιχεία θα δοθούν επίσημα στους τοπικούς φορείς που ανέθεσαν τους ελέγχους. Εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά στην επέκταση της ρύπανσης στο αστικό παραλιακό μέτωπο, αλλά και σε παραλίες του ενιαίου Δήμου, ωστόσο σημείωσε ότι οι μετρήσεις συνεχίζονται καθημερινά, αλλά  αν δεν ολοκληρωθεί το εύρος των εξετάσεων δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα.

Ανησυχητικές δεν ήταν οι μετρήσεις, ούτε την ημέρα που διοχετεύθηκαν να λύματα στη θάλασσα, ωστόσο τα αποτελέσματα των προχθεσινών και χθεσινών μετρήσεων – μετά δηλαδή και την αποκατάσταση της βλάβης – που ενδέχεται να αποδείξουν διάχυση της ρύπανσης εκτός λιμανιού, θα εκδοθούν αύριο.

Στο μεταξύ, στήριξη στη ΔΕΥΑΜΒ και τις ενέργειές της δίνει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Επειδή η ανοχή και η υπομονή έχει τα όριά της, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας και ο εκπρόσωπός της Κώστας Βολιώτης θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά δύο blogs που τις τελευταίες μέρες, αλλά και παλιότερα, έχουν εξαπολύσει ανυπόστατη, αήθη, υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία εναντίον τους.

Η ανιδιοτελής και αντικειμενική δράση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας και του Κ. Βολιώτη, είναι γνωστή στους πολίτες της περιοχής μας, αλλά και πανελλαδικά. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να προσπαθεί, με ανυπόστατες κατηγορίες και ύβρεις, να τη συκοφαντήσει, εξυπηρετώντας προφανώς άλλους σκοπούς.

Αφορμή υπήρξε η πρόσφατη και σύντομη διοχέτευση από τη ΔΕΥΑΜΒ λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή του λιμανιού. Για το θέμα αυτό κανείς δεν πρότεινε εφικτές λύσεις, ακριβώς επειδή δεν υπήρχαν. Παρατηρούμε ότι η παρούσα διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ κάνει προσπάθειες νοικοκυρέματος της εταιρείας. Οι συγκρίσεις με το παρελθόν, όταν διοχετεύονταν στον Παγασητικό επί τέσσερις μήνες ανεπεξέργαστα λύματα, είναι ατυχείς και υποκρύπτουν σκοπιμότητες και πολιτικά παιγνίδια, τα οποία η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία δεν πρόκειται ποτέ να υπηρετήσει. Η φωνή μας ήταν και θα είναι ανεξάρτητη. Όπως και τα οικονομικά της οργάνωσής μας, τα οποία βασίζονται αποκλειστικά στα έσοδα της μοναδικής πανελλαδικής εφημερίδας που εκδίδουμε, της ΟΙΚΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και των μελών μας, που συνεχίζουν να μας στηρίζουν, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το