Photo Gallery, Τοπικά

Δεν προχωρούν σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στη Μαγνησία

Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ήδη έλαβαν ένα μέρος των οφειλομένων, που εκτιμάται ως ένδειξη τήρησης αυτών που δεσμεύτηκε το υπουργείο Υγείας

 

Δεν θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από την ερχόμενη Δευτέρα οι γιατροί του νομού Μαγνησίας, που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν έχουν λάβει τέτοια απόφαση, όπως επισημαίνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο ο οποίος θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα για να διαμορφώσει την τελική του θέση.

Τις τελευταίες ημέρες στους ασφαλισμένους έχει δημιουργηθεί αναστάτωση και σύγχυση, αν τελικά θα προβούν σε κινητοποιήσεις και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Η αγωνία τους είναι μεγάλη, καθώς θα αναγκάζονταν να πληρώνουν εκτός από τα φάρμακα και τις ιατρικές εξετάσεις.

Μάλιστα, πολλοί επικοινωνούν με τα ιατρεία ζητώντας να μάθουν τι τελικά θα γίνει. Εξάλλου ακούν ότι στην Αθήνα η Ένωση Γιατρών ΕΟΠΥΥ ξεκινά από τις 3 Σεπτεμβρίου κινητοποιήσεις.

Για το θέμα αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του Ιατρικούς Συλλόγου Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κωστάκης που τόνισε πως «ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας δεν έχει λάβει ουδεμία απόφαση περί αναστολής ή επίσχεσης εργασίας με τον ΕΟΠΥΥ, όπως αναληθώς γράφεται ή διαδίδεται. Δεύτερον, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να λάβει σχετικές αποφάσεις για όλα τα τρέχοντα ζητήματα. Μέχρι τότε οι γιατροί, που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, εξακολουθούν να εργάζονται κανονικά σύμφωνα με τη σύμβασή τους. Υπάρχει μια απόφαση από την Ένωση Γιατρών ΕΟΠΥΥ για έναρξη επίσχεσης από τις 3 Σεπτεμβρίου, η οποία όμως Ένωση σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει τους γιατρούς συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ της Μαγνησίας».

Ο ίδιος ανέφερε πως «τις τελευταίες ημέρες επικοινωνούν οι ασφαλισμένοι με τους συμβεβλημένους γιατρούς και ρωτούν να μάθουν αν έχουν πρόθεση να διακόψουν τη σύμβαση, θορυβημένοι από όσα ακούν το τελευταίο διάστημα».

Πόσο όμως είναι πιθανό το διοικητικό συμβούλιο του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου να αποφασίσει κινητοποιήσεις; Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή τη χρονική φάση μάλλον είναι δύσκολο, καθώς οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ήδη έλαβαν ένα μέρος των οφειλομένων που εκτιμάται ως ένδειξη τήρησης αυτών που δεσμεύτηκε το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, ένα έγγραφο που απέστειλε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς πριν λίγες ημέρες, ότι δηλαδή μια ενδεχόμενη επίσχεση εργασίας θα σήμαινε και λήξη της σύμβασης, έχει βάλει σε δεύτερες σκέψεις του γιατρούς συμβεβλημένους γιατρούς. Βέβαια, επειδή το κλίμα στους γιατρούς είναι τεταμένο, ασφαλώς και τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλείεται.

Δεν εξοφλήθηκαν

Δεν εξοφλήθηκαν τελικά οι φαρμακοποιοί του νομού Μαγνησίας αναφορικά με το υπόλοιπο του Μαΐου. Σύμφωνα με το Φαρμακευτικό Σύλλογο οι φαρμακοποιοί θα έπρεπε να λάβουν προχθές τα χρήματα, ώστε στις 10 Σεπτεμβρίου να εξοφληθούν για το μήνα Ιούνιο.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η απειλή του ΕΟΠΥΥ πως θα εξοφλεί πρώτα τους φαρμακοποιούς που δεν κάνουν κινητοποίηση, δεν αφορά στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Φώτης Σπανός

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το