Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Δεν «κόβονται», προς το παρόν, οι μισθοί στη ΔΕΥΑΜΒ

 

Δεκτή έγινε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου η αίτηση για προσωρινή διαταγή 153 εργαζομένων

Δεκτή έγινε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου η αίτηση για προσωρινή διαταγή 153 εργαζομένων στην ΔΕΥΑΜΒ, οι οποίοι ζητούν να μην περικοπούν οι μισθοί τους. Το Δικαστήριο με την απόφασή του υποχρεώνει την ΔΕΥΑΜΒ να μην προβεί σε περικοπή μισθών έως την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που προσδιορίστηκε για τις 4 Απριλίου 2013.
Οι 153 υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ, διαφόρων ειδικοτήτων, ζητούν να διατηρηθούν οι μισθοί τους στο ύψος όπου βρίσκονταν στις 31/10/2012. Στην αίτησή τους ισχυρίζονται ότι δεν υπάγονται στους φορείς του Δημοσίου και εν προκειμένω η ΔΕΥΑΜΒ είναι επιχείρηση με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Δεν υπάγεται στην κατηγορία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ούτε στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα από τον οποίο να εξαρτάται. Υποστηρίζουν ακόμη ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΜΒ τελούν σε διαφορετικό νομοθετικό και εργασιακό καθεστώς και παρέχουν υπηρεσίες κάτω από διαφορετικές συνθήκες και σε διαφορετικούς εργοδότες σε σχέση με εργαζόμενους στο Δημόσιο, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, όπου και επιβλήθηκαν μειώσεις μισθών.
Οι αιτούντες εργαζόμενοι είναι ανειδίκευτοι εργάτες, οδηγοί, μηχανοδηγοί, καταμετρητές, υπάλληλοι γραφείου και διοικητικοί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το